Ciolacu, la întâlnirea cu investitorii străini: Tot ceea ce produce în România, angajează oameni în țară și plătește taxe aici e companie românească
Postat la: 17.01.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit marți cu reprezentanții investitorilor străini. Tot ceea ce produce în România, angajează oameni în țară și plătește taxe aici este companie românească, a transmis Ciolacu. El a mai spus că nu vor fi măriri de taxe.
Stabilitatea economică și fiscală, transformarea digitală a statului român în paralel cu restructurarea, valorificarea fondurilor europene pentru susținerea sectoarelor care aduc plus-valoare economică au fost principalele teme de discuție abordate de prim-ministrul Marcel Ciolacu în dialogul cu reprezentanții Consiliului Investitorilor Străini, potrivit unui comunicat al Guvernului.
Premierul a participat la forumul anual al președinților Consiliului Investitorilor Străini (Foreign Investors Council - FIC), organizat la Palatul Victoria.
"Tot ceea ce produce în Romania, angajează oameni în România, plătește taxe în Romania este companie românească. Interesul nostru comun este ca firmele din România să prospere, iar această prosperitate să ajungă la cât mai mulți români. Calea corectă pentru a construi împreună este o bază solidă de dialog", a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.
În dialogul cu președinții celor 60 de președinți ai companiilor membre FIC, premierul a subliniat că în cursul acestui an nu sunt avute în vedere modificări ale legislației fiscale.
"Nu avem în vedere introducerea de noi taxe sau impozite și nici eliminarea unor alte excepții. Urmărim însă cu mare atenție continuarea reducerii deficitului bugetar, menținerea unui rating de țară stabil și creșterea încasărilor la buget, prin digitalizarea ANAF și punerea în aplicare a măsurilor de combatere a evaziunii fiscale", a menționat șeful Executivului.
De asemenea, premierul a arătat că valorificarea fondurilor europene și a finanțărilor din Planul Național de Redresare și Reziliență sunt principalele resurse pentru susținerea proiectelor de investiții în infrastructură, digitalizare, energie, cu accent asupra încurajării producerii de energie din surse regenerabile, dar și a celorlalte sectoare de activitate. Domeniul agricol și sectorul construcțiile sunt considerate de Guvern drept prioritare, fiind susținute prin programe guvernamentale țintite să încurajeze producția și prelucrarea.
"Am încheiat exercițiul financiar 2014-2020 cu o rată de absorbție de peste 93%. A fost un efort al echipei guvernamentale tradus în finanțarea multor proiecte așteptate de oameni. Avem în continuare determinarea și vom păstra acest ritm. Am setat deja un etalon de investiții publice de minim 7% din PIB, care trebuie să reprezinte o medie și în pentru următorii ani", a spus premierul Ciolacu.
O altă temă discutată la întâlnirea cu investitorii străini a fost asigurarea forței de muncă. În acest context, premierul a arătat că Guvernul susține extinderea învățământului dual, atât printr-o finanțare adecvată, cât și prin adaptarea legislației. Concret, România are o finanțare totală de un miliard de euro din PNRR, fonduri europene și buget, bani disponibili pentru următorii 4-5 ani. De asemenea, Guvernul a extins lista specializărilor eligibile și a modificat Legea învățământului preuniversitar astfel încât un elev de liceu dual să aibă șansa să-și continue pregătirea în învățământul superior în sistem dual, pe rută completă: liceu, facultate, masterat, doctorat.
Reprezentanții FIC au apreciat dialogul consistent cu prim-ministrul și cu membrii Guvernului, element important pentru construirea unei relații bazate pe încredere.
"Încrederea investitorilor se bazează pe dialog, stabilitate și predictibilitate cu privire la tot ce înseamnă adaptarea legislației. Prin consultări directe și deschise putem contribui la proiecte majore de dezvoltare a țării", a afirmat Daniel Anghel, președintele Consiliului Investitorilor Străini.
De asemenea, Ramona Jurubiță, vicepreședintele FIC a menționat că "nivelul investițiile publice este un semn încurajator pentru companiile prezente în România".
La forumul anual al președinților Consiliului Investitorilor Străini alături de premierul Ciolacu au mai participat vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Economiei, Radu Oprea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Spaniolii au învățat "metoda românească" de a face plinul la mașină: Este cel mai eficient
Un clip viral în Spania dezvăluie un „truc românesc" (truco rumeno) despre cum să faci plinul la mașină în cel mai eficient mod posibil, arătând cum să introduci până și ultima picătură de benzină în rezervor.
-
Ursula e isterizata de Agenda 2030: Minuscula Europa vrea sa regleze temperatura globala. Restul lumii "isi bate joc" de planurile UE
Comisia Europeană le-a cerut miercuri guvernelor statelor membre ale UE care nu i-au trimis încă versiunea finală a planurilor lor energetice şi climatice să facă acest lucru cât mai curând posibil, insistând că aceste planuri reprezintă un "pas cheie" în obiectivul blocului comunitar de a atinge ţinta reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră fixată pentru anul 2030.
-
Mircea Geoană face o gafă monumentală în direct: "Dumnezeu să-i dea sănătate Regelui Mihai!"
Mircea Geoană, candidat independent la alegerile prezidențiale din toamna acestui an, a făcut o gafă monumentală, în direct la PRO Tv, în emisiunea Andreei Esca. Vorbind despre Regele Mihai, i-a urat acestuia 'sănătate!'. Regele Mihai a murit pe 5 decembrie 2017, în Elveția.
-
Soția unui finalist la "Puterea Dragostei" a fost ucisă în Olanda. Bărbatul a aflat despre crimă în închisoare
Gabriel Vasiliu, finalistul celui de-al doilea sezon al emisiunii „Puterea Dragostei", a aflat din închisoare că soția sa, Ana Maria în vârstă de 34 de ani, a fost ucisă în Olanda.
-
Logo-ul Bluetooth are o origine interesantă care combină istoria nordică și simbolismul.
Acesta a fost creat prin combinarea a două rune ale scriptului viking, în special runele „Haglaz" (sig) și „Bjarkan" (ura), care reprezintă inițialele regelui danez Harald „Bluetooth" Gormsson, care a unit Danemarca și Norvegia în secolul al X-lea.
-
Ce trebuie să știe românii despre Declarația Unică Inteligentă și CNP-ul fiscal: "Nu se vor mai putea face erori. Nu este invaziv sau dăunător"
Actul normativ prin care actuala Declaraţie Unică va fi înlocuită cu o Declaraţie Unică Inteligentă (digitală) va fi promovat anul acesta, urmând ca, după adoptare, să fie aplicat din 2026, pentru veniturile anului 2025.
-
România conduce din nou în clasamentul celor mai scumpe piețe pentru electricitate. Vârful de preț a ajuns la 679 de euro/MWh
Energia electrică tranzacționată pe bursa pe piața pentru ziua următoare a ajuns miercuri, 11 septembrie, la aproape 152 de euro pe megawatt-oră în România, cel mai mare preț din Uniunea Europeană și țările învecinate.
-
Viorica Dăncilă intră în partidul lui Cristian Terheș și va candida la alegerile parlamentare din partea PNCR
O informație confirmată dă peste cap toate calculele făcute și dinamitează scena politică: Viorica Dăncilă se alătură partidului condus de Cristian Terheș și va candida pe listele PNCR -Partidul National Conservator Roman la alegerile parlamentare din această toamnă.
-
WSJ: Occidentul forțează Ucraina să-și stabilească obiective realiste pentru a pune capăt războiului
Pe măsură ce Rusia avansează pe front, oficialii occidentali vor ca Ucraina să prezinte obiective realiste de război, informează The Wall Street Journal (WSJ), citând surse în acest sens.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Șefa autonomiei Găgăuziei șochează: vrea referendum pentru unirea cu România
- 2.Cine ar fi în spatele discursului și cat e de santajabil Crin Antonescu. Jurnalista Rodica Culcer aduce în discuție un fost director al SRI
- 3.Scandal cu acuzații porno și o demisie de răsunet în PSD Vrancea
- 4.Sănătate doar contra cost: Pacienții asigurați, obligați să plătească pentru servicii medicale
- 5.Ciolacu a stat capră la Ursula de pomană: Posturile de comisar european râvnite de România deja s-au împărțit la cei care au sfidat-o pe sefa UE
- 6.Crin Antonescu, atac fără precedent la adresa lui Rareș Bogdan. Cei doi erau cunoscuți pentru relația apropiată
- 7.„Elena, tu ești Kamala de Câmpulung". Imnul de campanie compus pentru Elena Lasconi, care face furori pe internet VIDEO
- 8.Diana Şoşoacă surprinsă alături de Arhiepiscopul Teodosie
- 9.Oficios ungar, atac dur la adresa statului român dar și la liderii „lași" ai UDMR: Provocare brutală românească, românizare violentă
- 10.Cartea lui Nicolae Ciucă a ajuns la editură. Surpriză: Nu se va numi "Un ostaș în slujba țării"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu