Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Guvernul alocă 10 miliarde de euro pentru infrastructură la sate: apă, canal, gaze, electricitate, asfalt, școli și spitale

Postat la: 02.05.2019 - 14:04 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Începând de astăzi, primarii pot folosi Fondul de Dezvoltare şi Investiţii pentru proiecte destinate comunităţilor locale. Anunțul a fost făcut de președintele PSD, Liviu Dragnea.

"Când eram ministrul Dezvoltării am imaginat PNDL pentru că experienţa de preşedinte al Consiliului judeţean mi-a dat posibilitatea să cunosc problemele cu care se confruntă fiecare comunitate, indiferent de dimensiune. Mulţi mi-au spus atunci că e o nebunie şi că nu voi reuşi. Azi, rezultatele vorbesc de la sine. Începând de astăzi primarii au însă un nou instrument - Fondul de Dezvoltare şi Investiţii. Românii merită să aibă aproape de casă şcoli, grădiniţe, creşe, spitale, dispensare, clinici medicale. Fiecare localitate poate avea drumuri asfaltate, apă curentă şi canalizare, reţea de electricitate şi gaze naturale. Sunt bani şi pentru locuinţe sociale pentru tineri sau pentru reabilitarea clădirilor cu risc seismic, cămine culturale şi lăcaşuri de cult.", a scris Liviu Dragnea pe pagina sa de facebook.

Liderul social-democrat a adăugat că accesarea fondurilor depinde "numai" de primar. Iar pentru a solicita banii, este nevoie de doar două documente.
"Ține numai de primar să vină cu doar două documente la București și banii merg la comunitate, pentru oameni. Punem la dispoziția primăriilor, asociațiilor de dezvoltare.", a mai scris Liviu Dragnea. Potrivit programului, primăriile pot să ceară bani pentru maximum două proiecte, iar pentru a-i primi, trebuie să transmită Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, cea care gestionează Fondul, autorizaţia de realizare a lucrărilor sau devizul de lucrări şi documentația tehnică necesară demarării execuţiei lucrărilor.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE