Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Marcel Ciolacu despre taxa pe boală: "Nu înțeleg care este supra-impozitarea. Și eu, și toată lumea plătim 10% la CASS"

Postat la: 02.04.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, cu privire la „taxa pe boală", că nu înțelege care este supra-impozitarea și că Parlamentul va lua o decizie. „Și eu, și toată lumea plătim 10% la CASS", a spus Ciolacu.

„În primul rând, eu, Guvernul, nu pot să vin cu ceva pentru că este un act normativ care a intrat în Parlament. Aș încălca o decizie a CCR. Sunt ferm convins, colegii de la Parlament vor lua o decizie. Pe de altă parte, nu înțeleg care este supra-impozitarea. Și eu, și toată lumea plătim 10% la CASS. Concediile medicale sunt un venit. Pentru cei cu boli cronice, pentru cei bolnavi de cancer, pentru tinerele mame, sunt total de acord să se elimine. O să vorbesc cu dl Simonis și o să facem foarte rapid. Sper săptămâna aceasta", a spus Marcel Ciolacu.

Taxa pe boală - contribuția de 10% din concediile medicale - a stârnit un val de reacții. Coaliția aflată la guvernare promite din ianuarie că va modifica legea. Opoziția critică puterea. Mai mulți deputați USR cer parlamentarilor PSD și PNL ca, astăzi, votul final din Camera Deputaților să nu mai fie amânat, iar taxa să fie anulată măcar pentru câteva categorii.

Iată ce spunea ieri Oana Țoiu, deputat USR: „Îi ducem domnului Boloș o scrisoare, în care primește întrebări formale, astfel încât să fie obligat să recunoască prin semnătura dumnealui că i-a mințit pe români și că sunt afectați de taxa pe boală și pacienții oncologici, și părinții copiilor cu cancer și mamele angajate care au născut, și cele care au sarcini cu risc și au nevoie de câteva zile cu repaus", a declarat Oana Țoiu, deputat USR.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE