Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Resorturile din spatele lui Victor Ponta: de la binomul Cocos-Petrache la cel al lui Sarbu-Maior

Postat la: 14.05.2019 - 13:43 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Drumul sinuos al lui Victor Ponta până la vârful politicii românești are multe ascunzișuri. Șeful de la Pro România nu s-a sfiit niciodată să facă vreun compromis, oricât de mare ar fi fost, pentru a mai face un pas în plus.

Și așa se face că dacă și-a început cariera ca ofițer acoperit al SIE a și căutat oamenii potriviți care să îl împingă în sus. Bineînțeles serviciile pe care încă trebuie să le facă Ponta acestor oameni sunt pe măsură. Să o luăm cu începutul. Racolarea în servicii. Despre care ne amintim că a vorbit prima dată Traian Băsescu chiar înainte de alegerile prezidențiale din 2014.

„Unul dintre candidați trebuie să recunoască că este ofițer acoperit, pentru că alt fel, îi va rânji în față fostul șef. Îi va rânji, când va fi preşedinte. Că îi rânjeşte acum, când este prim-ministru, încă mai merge... Victor Ponta trebuie să recunoască că în perioada 1997-2001 a fost ofiţer acoperit al SIE, ceea ce explică şi propulsarea lui de la Parchetul de la Judecătoria de sector direct în Parchetul General. Nu este nicio bombă, este o realitate pe care eu sunt gata să o demonstrez!", spunea atunci Băsescu.

Și acum când fostul șef al statului a fost deconspirat că a fost colaborator al Securității, ne dăm seama că știe ce vorbește. Însă lui Ponta nu i-a fost de ajuns și a vrut să intre în politica mare. Iar drumul lui a trecut prin curtea soților Cocoș-Udrea, cărora le era om de casă. Elena Udrea a făcut în acest sens dezvăluiri uluitoare. "M-am sacrificat şi am acceptat ca Dorin Cocoş să îţi cumpere ţie haine de la Paul&Shark în loc să îmi cumpere mie pantofi.", afirma ironic Elena Udrea în urmă cu ceva timp.

După ce a trecut prin curtea bișnițarului Cocoș dar și a celebrului Adrian Petrache, bunul colaborator al lui Cocoș în ale tunurilor date statului român, Ponta a mai găsit o portiță. O căsătorie care i-a rezolvat orice problemă. Vorbim despre mariajul cu Daciana Sârbu, cea al cărui tată, Ilie Sârbu, era un personaj extrem de influent în politica românească și nu erau de neluat în seamă nici apartanența acestuia la DIE, unde ar fi fost ofiţer acoperit înainte de 1989. Deci, îi rămăseseră conexiuni care lui Ponta îi puteau fi de folos.

Și spuneam că nunta i-a rezolvat toate problemele. Și exact așa și e, pentru că așa cum știm, naș i-a fost nimeni altul decât George Maior. Fostul șef al SRI despre care am aflat recent că folosea serviciul pentru a-și face jocurile politice. Și pe ale lui și pe ale finului. De prisos să mai adăugăm și cumetria cu Gabriel Oprea, cel care i-a botezat copilul și căruia, în 2014, Ponta i-a promis că îi dă SRI-ul pe mână dacă câștigă alegerile prezidențiale. Nu le-a câștigat, însă drumul lui Ponta prin politica românească merge înainte.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE