Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Turcan: Vârsta de pensionare pentru femei şi bărbaţi va fi aceeaşi - 65 de ani

Postat la: 03.06.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a afirmat că Guvernul şi-a propus să egalizeze treptat vârsta de pensionare dintre femei şi bărbaţi la 65 de ani. În prezent, femeile se pensionează la 61 de ani, iar bărbaţii la 65.

Potrivit ministrului, în afară de România, doar în Polonia vârsta de pensionare diferă pentru femei şi bărbaţi.„Pe actuala lege, noi avem un plan de egalizare a vârstei de pensionare spre 65 de ani, deja asumat până în anul 2030", a spus Turcan, apoi a precizat că se merge spre „egalizarea vârstei de pensionare şi în niciun caz să nu depăşim vârsta de 65 de ani".

„Acum, vârsta de pensionare a femeilor este 61, la anul va fi mai mult. Din ce în ce mai mult, până în anul 2030, aşa prevede actuala legislaţie. Vârsta de pensionare a bărbaţilor şi a femeilor va fi egală", a mai adăugat Turcan, care mai precizează că noua lege a pensiilor va fi destinată românilor până la sfârşitul anului 2022. Aceasta adaugă că, din 2023, oamenii îşi pot accesa dosarul privat de pensie în format electronic, după ce întreg procesul de digitalizare a sistemului va fi finalizat.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE