Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Ziua Europei, Ziua Independenței, Ziua Victoriei: Zeci de mii de oameni, așteptați la mitingul PSD. Mesajul lui Liviu Dragnea

Postat la: 09.05.2019 - 16:41 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Iașiul a început să se aglomereze încă de dimineață în așteptarea celui de-al doilea mare miting electoral al PSD organizat în vederea alegerilor europarlamentare de pe 26 mai.

După ce la Craiova, la prima prezentare a candidaților PSD pentru alegerile europarlamentare, social-democrații au strâns peste 45.000 de oameni, la Iași scenariul se va repeta. Mitingul PSD de la Iași vine după ce USR și PNL s-au făcut de râs la Cluj unde PNL a strâns cu greu 5.000 de persoane iar USR a puțin peste 1.500. Aceste întâlniri arată forța unui partid în teritoriu și modul în care se face mobilizare oamenilor înaintea alegerilor. Manifestările ar urma să înceapă după ora 15:00 în Piața Unirii, cu un concert de muzică populară, programul artistic fiind continuat de partea politică după ora 16:30.

În fața zecilor de mii de alegători vor lua cuvântul Liviu Dragnea, președintele PSD, alături de Tudor Ciuhodaru și Dragos Benea, candidatii formatiunii la alegerile europarlamentare care provin din zona Moldovei. PSD nu a ales la întâmplare Iași-ul pentru această manifestare. Social-democrații au vrut să celebreze proclamarea independenței de stat a României de la 1877 în mijlocul oamenilor și să se bucure alături de alegători de această zi. De asemenea, social-democrații au considerat că Ziua Europei, celebrată tot astăzi este o oportunitate ca oamenii să afle cu ce proiecte merg în Parlamentul European cei pe care îi vor trimite, prin votul lor, la Bruxelles.

Cu ocazia Zilei Europei, Liviu Dragnea, liderul social-democratilor, a transmis un mesaj pe Facebook: "9 mai! Zi de trei ori istorică pentru români și pentru România. La 9 Mai 1877, ne-am proclamat independența ca stat suveran. A fost încununarea strădaniilor și jertelor făcute pe altarul libertății naționale. În acea zi memorabilă, Mihail Kogălniceanu, ca ministru de Externe, declara în Parlamentul ţării: 'suntem independenţi, suntem naţiune de sine stătătoare, suntem națiune liberă'.  La 9 Mai 1945, se încheia cea mai sângeroasă conflagrație a umanității - cel de-al doilea război mondial - în care România a plătit un greu tribut de sânge și suferință. La 9 mai 1950 declarația Schuman punea temelia construcţiei Europei unite - cel mai amplu proces politic din istoria modernă - care a adus democrație, libertate și prosperitate pentru sute de milioane de oameni. Astăzi, în această zi istorică, România democrată, liberă și suverană - membră a Uniunii Europeană - privește cu încredere și optimism în viitor. Și noi, românii, avem cu toții libertatea dar și datoria de suflet de a ne servi țara și poporul ca patrioți în Europa și în lume. La mulți ani România! La mulți ani Europa!" In incheierea postarii sale, seful PSD a adaugat: "Ne vedem la mitingul de la Iasi!"

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE