Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Baza de la Kogălniceanu stârnește îngrijorare la Kremlin - Rușii cred că NATO se pregătește de război la Marea Neagră

Postat la: 29.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Activităţile NATO din Europa de est şi din regiunea Mării Negre sunt concentrate pe pregătirea aliaţilor săi pentru o potenţială confruntare cu Rusia, a afirmat Ministerul de Externe rus joi, menţionând activităţi de militarizare în regiune.

Autorităţile române au anunţat anterior că sunt gata să investească 2,5 miliarde de euro în modernizarea bazei aeriene Mihail Kogălniceanu, din judeţul Constanţa. Baza urmează să fie extinsă devenind un oraş militar capabil să găzduiască familiile a 10.000 de militari şi cu planuri de creare de infrastructuri urbane, potrivit ministerului.

Construcţia a început în partea de sud a viitorului oraş militar, unde sunt construite în prezent drumuri de acces şi o reţea de electricitate robustă. Modernizarea bazei aeriene ar putea-o transforma până în 2040 în cea mai mare bază a NATO din Europa. Armata SUA foloseşte această bază din 1999, menţionează ministerul.

"Extinderea bazei aeriene din România este încă o dovadă că blocul nord-atlantic îşi continuă militarizarea neîngrădită a Europei de est şi a regiunii Mării Negre", a afirmat MAE rus. Acesta a adăugat că "întărirea forţată a capacităţilor coaliţiei are loc de asemenea în Polonia şi ţările baltice".

"O astfel de activitate a membrilor NATO este provocatoare, exacerbează tensiunile militare de-a lungul graniţelor şi creează ameninţări suplimentare de securitate pentru Rusia. Toate acestea vizează pregătirea aliaţilor blocului pentru o potenţială coliziune cu ţara noastră", a conchis ministerul. "Vom monitoriza evoluţiile din România, vom evalua riscurile generate şi le vom lua în considerare în cursul planificării militare", a mai notat MAE rus.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE