Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Considerat de mulți medici o crimă, avortul ar putea deveni serviciu medical garantat și gratuit în România

Postat la: 17.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Avortul, care acum este legal, dar refuzat de mulţi medici din spitalele de stat din România - considerat de mulți o crimă -, ar putea deveni curând un serviciu medical garantat.

Deputaţii din Comisia pentru Drepturile Omului au votat adoptarea proiectului de lege privind garantarea dreptului la întreruperea de sarcină. Şi nu doar atât. Proiectul ar obliga cel puţin un spital din fiecare judeţ să facă gratuit procedura. Pe lângă garantarea dreptului ca orice femeie să poată să întrerupa sarcina în spitalele de stat dar şi în spitalele private din România, acest proiect de lege mai prevede şi alte drepturi. De pildă, înfiinţarea unei platforme online acolo unde se pot găsi informaţii explicite despre metodele contraceptive, dar de asemenea şi despre procedura de întrerupere a sarcinii.

Iniţiatorii acestui proiect de lege mai cer şi decontarea avortului în cazul în care persoana care solicită întreruperea de sarcină nu a implinit încă vărsta de 18 ani şi de asemenea în cazul în care sarcina a apărut în urma unui viol. Deputaţii din Comisia pentru Drepturile Omului au dat recent un raport favorabil pentru adoptarea proiectului de lege în Camera Deputaţilor.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE