Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cum să faci un masaj complet al corpului când ai un job sedentar

Postat la: 28.01.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sedentarismul este o problemă frecvent întâlnită, la multe persoane în ziua de astăzi. Lipsa mișcării și a unei rutine de exerciții fizice, în programul zilnic, precum și orele petrecute pe scaun, în fața computerului, provoacă afecțiuni tot mai grave. De la dureri greu de suportat, până la unele boli severe.

Odată ce te-ai decis să pui mai mult preț pe sănătate și starea ta de bine poți începe să faci unele schimbări în stilul de viață. Începând de la dietă, la sport și ședințele de masaj toate sunt importante, pentru a reintra în formă.

Masaj de relaxare pentru un job sedentar

Dacă îți dorești să incluzi masajul în noul tău stil de viață, atunci poți să înveți rapid și care sunt etapele cele mai importante pentru un masaj complet al corpului. Iar dacă nu ai timp să ajungi de fiecare dată la un specialist, atunci învață cum se face masajul acasă și apelează la ajutorul partenerului de viață sau al unui prieten, pentru a te bucura de efectele acestuia. Îți vei recăpăta postura corectă, vei scăpa rapid de dureri și vei simți cum te cuprinde o stare de bună dispoziție generală, circulația sângelui se îmbunătățește și tu începi să dormi mai bine și să ai un somn odihnitor. Dacă ai acasă un scaun masaj, cu atât mai bine. Îl poți folosi de fiecare dată când simți nevoia să te detensionezi și să îți încarci bateriile. Dacă nu ai un astfel de scaun, iată ce trebuie să faci pentru un masaj profesional la tine acasă.

Creează o ambianță relaxantă

Pentru un masaj relaxant, care să te scape de durerile și tensiunea acumulată, primul pas este îți transformi o zonă din casă într-o oază de relaxare și liniște. Poți adaugă în peisaj diverse obiecte inspirate din natură, pune muzică de relaxare și lumânări parfumate. Foarte important însă este ca în încăpere să fie cald, iar locul de masaj să fie unul confortabil. Tocmai de aceea, este recomandat să ai o masă masaj pe care să o folosești de fiecare dată.

Folosește ulei de masaj

Uleiul de masaj este o parte importantă a masajului, de fiecare dată. Acesta ajută atât la realizarea cu ușurință a mișcărilor, dar în același timp poate contribui la starea de relaxare a mușchilor tensionați. Pentru un plus de relaxare mai poți folosi și ventuze masaj.

Exersează tehnica

Un masaj complet nu este ușor de realizat. Pentru o persoană care petrece multe ore stând pe scaun, concentrat și încordându-și fiecare mușchi, masajul trebuie executat cât mai în profunzime. Partea de sus a corpului, respectiv umerii și gâtul, reprezintă punctul de plecare. Masajul se realizează cu fermitate, având grijă ca degetele să pătrundă adânc în mușchi. Masajul poate continua cu brațele. Se masează fiecare braț începând de la umeri în jos cu mișcări circulare, ferme.

Porțiunea lombară este de asemenea un punct pe care va trebui insistat. Aici se acumulează de regulă cea mai mare presiune, iar în această zonă se resimt dureri acute.

Masajul picioarelor și al tălpilor nu trebuie de asemenea neglijat. Această porțiune are nevoie de aceeași atenție ca și celelalte, pentru a se elibera toată tensiunea acumulată. Sesiunea de masaj de relaxare se poate încheia cu masajul capului.

Bea un ceai cald

Ce legătură există între masajul corporal și un ceai? Una chiar foarte importantă. Ceaiul te ajută să obții cele mai bune rezultate în urma masajului. Imediat ce ai eliberat tot stresul și durerile musculare din corp, este timpul să bei o ceașcă de ceai de plante sau din fructe. În timp ce masajul eliberează toxinele din corp, o ceașcă de ceai cald te va ajuta să te hidratezi corespunzător și totodată să te rehidratezi.

Reguli generale pentru un masaj complet:

  • Nu te grăbi, masajul se realizează cu calm, acordând atenție fiecărei părți a corpului. 
  • Uleiul pentru masaj trebuie să fie călduț, la fel și mâinile. 
  • Păstrează contactul cu pielea pe tot parcursul sesiunii.

Surse de imagine: fizkes/Shutterstock.com; Prostock-studio/Shutterstock.com


DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE