Descoperie uluitoare: oamenii de știință au aflat că glucometrele detectează un tip de imunitate la Sars-Cov-2!
Postat la: 29.06.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Testele actuale care pot măsura cu exactitate nivelurile de anticorpi împotriva SARS -CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, sunt costisitoare, consumatoare de timp și necesită sisteme de detectare sofisticate.
Însă oamenii de știință tocmai au dezvoltat un test de anticorpi rapid și rentabil care poate cuantifica nivelurile de anticorpi cu ajutorul glucometrelor utilizate în mod obișnuit pentru măsurarea nivelului de zahăr din sânge, scrie medicalnewstoday. Studiul apare în Journal of the American Chemical Society.
"Această lucrare prezintă o abordare inovatoare pentru democratizarea disponibilității datelor de protecție imunitară prin utilizarea glucometrelor comerciale pentru a măsura cantitativ nivelurile de anticorpi vizați de boală", a explicat unul dintre co-autorii studiului, dr. Jamie Spangler, profesor la Universitatea Johns Hopkins.
Pe de altă parte, "deși există bariere notabile în calea dezvoltării de diagnosticare pe teren folosind glucometre standard, studii precum acestea evidențiază un posibil viitor. unde diagnosticul la domiciliu este la fel de ieftin și precis ca detectarea glucozei. În acest moment, vom avea o transformare în supravegherea globală și în detectarea bolilor personale", a explicat Dr. Eliah Aronoff-Spencer, profesor de medicină la Universitatea din California, San Diego.
Testele pentru diagnosticarea COVID-19 detectează prezența materialului genetic viral sau a proteinelor. În schimb, testele de măsurare a anticorpilor împotriva SARS-CoV-2 pot ajuta la evaluarea expunerii anterioare la virus.
Acești anticorpi includ IgG - tipul predominant de anticorpi prezenți în sânge. Anticorpii IgG joacă un rol vital în producerea unui răspuns imun împotriva bacteriilor și virușilor, inclusiv SARS-CoV-2. În special, acești anticorpi IgG persistă luni de zile după o infecție cu SARS-CoV-2 sau după primirea unui vaccin COVID-19.
Nivelurile de anticorpi IgG sunt arată gradul de protecție împotriva unei infecții simptomatice cu SARS-CoV-2. Astfel, evaluarea nivelurilor de anticorpi din populație poate ajuta la determinarea cât timp persistă imunitatea împotriva COVID-19 după vaccinare sau o infecție anterioară.
Apariția noilor variante de SARS-CoV-2 a ridicat, de asemenea, temeri cu privire la scăderea imunității, ceea ce face esențială evaluarea nivelurilor de protecție imunitară a populației. Determinarea nivelurilor de anticorpi împotriva SARS-CoV-2 ar putea ajuta astfel la ghidarea deciziilor de politică cu privire la necesitatea vaccinurilor de rapel.
Teste imunosorbente legate de enzime (ELISA) sunt standardul de aur pentru măsurarea nivelului de anticorpi. Cu toate acestea, cuantificarea cu precizie a nivelurilor de anticorpi folosind ELISA necesită trimiterea probelor de sânge către laboratoare specializate din cauza necesității unor dispozitive scumpe de detectare. Ca rezultat, efectuarea acestor teste este consumatoare de timp, costisitoare și necesită tehnicieni calificați.
Deși teste ELISA rapide au fost dezvoltate pentru utilizare în clinică, aceste teste oferă doar informații calitative și rămân costisitoare. Astfel, este nevoie de alternative rentabile și accesibile pe scară largă la ELISA care să poată fi utilizate de către medici sau publicul larg.
Pentru a depăși aceste limitări asociate cu ELISA, oamenii de știință au dezvoltat teste care sunt compatibile cu glucometre. Utilizarea contoarelor de glucoză disponibile în comerț pentru detectarea anticorpilor poate reduce costul detectării și nevoia de tehnicieni calificați.
Aceste teste implică anticorpi sau alte molecule de detectare cuplate cu enzima invertaza care descompune zaharoza sau zahărul în glucoză. Anticorpii cuplati cu invertază se leagă de proteina de interes dintr-o probă și produc glucoză la introducerea unei soluții de zaharoză. Cantitatea de glucoză produsă este proporțională cu cantitatea de proteină de interes și poate fi detectată de un glucometru.
Cuplarea anticorpilor cu invertaza, totuși, s-a dovedit dificilă. În unele studii, cercetătorii au cuplat indirect invertaza cu anticorpi cu ajutorul unor compuși intermediari precum nanoparticulele. Cu toate acestea, o astfel de abordare poate provoca variații în cantitatea de cuplare și produce rezultate inconsistente.
Cercetătorii de la Universitatea John Hopkins au dezvoltat acum un nou test care implică anticorpi care sunt cuplati direct cu două molecule de invertază. Cercetătorii au folosit celule de laborator modificate genetic pentru a exprima acesti anticorpi fuzionați cu molecule de invertaza.
Spre deosebire de cuplarea indirectă, fuziunea genetică a anticorpului și a enzimei invertază asigură atașarea unui număr consistent de molecule de invertază la anticorp. Acești anticorpi cuplați cu invertază se pot lega la toți anticorpii IgG umani.
Noul test folosește o bandă de plastic acoperită cu proteina spike SARS-CoV-2. La incubarea benzii cu mostre de sânge de la cei cu antecedente de COVID-19, anticorpii specifici SARS-CoV-2 se leagă selectiv de proteinele cu vârf care acoperă suprafața benzii.
După clătirea benzii pentru a îndepărta anticorpii nespecifici, banda este mai întâi transferată într-o soluție care conține proteina de fuziune anticorp-invertază și apoi într-o soluție de zaharoză.
Anticorpii IgG specifici SARS-CoV-2 legați de proteina spike de pe bandă pot fi apoi detectați de proteina de fuziune anticorp-invertază. Ulterior, enzima invertază descompune zaharoza în glucoză, care poate fi detectată cu ajutorul unui glucometru. Testul produce glucoză proporțional cu anticorpii IgG specifici SARS-CoV-2 din proba de sânge.
În studiul de față, cercetătorii au descoperit că testul de proteine anticorp-invertază bazat pe glucometru ar putea detecta cu exactitate anticorpii IgG împotriva SARS-CoV-2 și performanța sa a fost comparabilă cu ELISA-urile disponibile comercial.
Se ia în calcul detectarea imunității pentru alte boli cu acest dispozitiv
Proteina de fuziune anticorp-invertază recunoaște toți anticorpii IgG produși de corpul uman, făcând acest test versatil.
„Obiectivul imediat al acestei tehnologii este de a extinde producția pentru a permite o implementare largă. Sperăm să folosim datele emergente de la această platformă pentru a corela protecția bolii cu nivelurile de anticorpi într-o gamă largă de subiecți", a spus dr. Spangler.
Testul ar putea fi utilizat împotriva altor afecțiuni prin acoperirea benzii cu o altă proteină decât proteina cu spike SARS-CoV-2 de tip sălbatic. De exemplu, benzile acoperite cu proteina spike dintr-o variantă SARS-CoV-2 ar putea fi utilizate pentru a măsura nivelurile de anticorpi împotriva acelei variante.
„Ne imaginăm că testul pe care l-am dezvoltat ar putea fi adaptat pentru a detecta anticorpi împotriva viitoarelor variante ale virusului SARS-CoV-2, precum și împotriva altor boli infecțioase. Testul ar putea fi folosit și pentru a detecta anticorpi în contextul altor afecțiuni, cum ar fi cancerul, tulburările autoimune, alergia sau transplantul.", a explicat dr. Jamie Spangler.
Specialiștii mai spun că această tehnologie poate oferi perspective științifice importante și, de asemenea, poate informa deciziile legate de intervențiile medicale și politicile de sănătate publică. În plus, natura versatilă a acestei platforme îi permite să fie ușor adaptată pentru a viza o varietate de aplicații ale bolii dincolo de infecție.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
-
Inflația scapă din nou de sub control! BNR anunță luni grele pentru români după măsurile Bolojan
Rata anuala a inflatiei va creste considerabil in urmatoarele luni, sub impactul tranzitoriu al expirarii schemei de pla ...
-
Din calcule se anunță o vară grea - Cu cât se scumpesc benzina și motorina, de la 1 august, după ce vor crește accizele la carburanți și TVA
Legea Austeritații vine cu creșteri ale prețurilor la mai multe produse, mai ales ca, odata cu creșterea accizelor la ca ...
-
Turismul din România se dezintegrează: voucherele de vacanță dispar și TVA se mărește din august
Turismul din Romania, care se bazeaza covarșitor pe turiștii locali și care era sprijinit de voucherele de vacanța, se c ...
-
Marele Reset: Ce pregătesc Guvernul și Comisia Europeană pentru șoferi. Deținerea unei mașini va deveni tot mai costisitoare
Dupa creșterea TVA-ului, a accizelor la carburanți și a tarifelor pentru utilizarea drumurilor (rovinieta), Guvernul tre ...
-
Cu cât se vor scumpi apartamentele pe piața imobiliară după majorarea TVA
Din august, scumpirea TVA-ului de la 9% la 21% ar putea adauga peste 20.000 de euro in doar o luna. În ultimele 12 ...
-
Unde-i șpagă nu e taxă! Un inspector ANAF a fost inculpat de DNA pentru că a cerut șpagă un milion de euro unui om de afaceri
Un inspector din cadrul Regionalei Bucuresti a ANAF a fost inculpat si plasat sub control judiciar de catre procurorii D ...
-
Primarul de Slatina s-a accidentat cu bicicleta. Mario De Mezzo fost transferat la un spital din Capitală unde va fi operat
Primarul municipiului Slatina, Mario De Mezzo, a fost transportat de urgența la spital duminica seara, 6 iulie 2025, dup ...
-
Cercetatorii ruși au descoperit unde calătoreste sufletul dupa moarte. Ce inseamna SIC și cum poate fi monitorizat prin aparate speciale
Pe la jumatatea lunii mai 2025 o stire a trecut, cum s-ar zice, "pe sub radar", desi ar fi trebuit sa faca furori. O com ...
-
5 moduri inovatoare de a-ți îmbunătăți experiența de gaming
Cat de mult conteaza confortul, sunetul sau lumina in timpul unei sesiuni intense de gaming? Surprinzator sau nu, fiecar ...
-
Cartelul jocurilor de noroc a băgat jackpot la Guvern. Câștigurile din păcănele vor fi impozitate mai puțin decât se anunțase inițial. Suspiciuni de lobby sau șpagă
Sebastian Lazaroiu, sociolog și fost consilier prezidențial, a publicat pe pagina sa de Facebook dilema pe care o are in ...
-
Când SF-ul devine realitate: Omenirea face un progres tehnologic major - țara în care un nou mijloc de transport plutește deasupra străzilor fără combustibil și șine
Un nou și inovator mijloc de transport urban bazat pe levitație cuantica a fost dezvoltat și testat cu succes in apropie ...
-
Dacă te interesează de ce oamenii fac cancer mai mult decât animalele un grup de cercetatori iti da raspunsul
Oamenii de știința au aflat de ce oamenii ar putea fi mai susceptibili la cancer decat animalele. E vorba de o mutație g ...
-
A apărut pe cer Meduza Cosmică deasupra SUA. NASA a surpins forma gigantică în timpul unui survol al ISS
Astronautul NASA Nichole Ayers a realizat o imagine electrizanta a unui fulger gigant „sprite" care se ridica deas ...
-
Generalul Emil Străinu face o dezvăluire uluitoare: "Armata română era pregătită să lupte până la ultimul om!"
Potrivit generalului Emil Strainu, in noaptea de 21 spre 22 noiembrie 1961, planurile pentru o intervenție militara sovi ...
-
Transsoianismul: Soia modificată genetic a fost aprobată de Comisia Europeană: E "bună" de consum pentru oameni și animale chiar daca schimba ADN-ul!
Comisia Europeana a anuntat vineri ca a autorizat utilizarea soiei modificate genetic in produsele alimentare si in hran ...
-
Descoperire de neconceput într-un fir de praf de pe un asteroid: "Echivalează cu găsirea unei semințe tropicale în mijlocul gheții arctice"
Mostrele neatinse aduse de pe asteroidul Ryugu de sonda japoneza Hayabusa2 continua sa rescrie povestea formarii Sistemu ...
-
România, țară experiment pentru criza globală: Românii vor sărăci si-si vor pierde economiile, vor trai din ajutoare sociale si concedii fortate fără plată
Experții fac praf masurile fiscale luate in Romania. Masurile fiscale luate in regim de urgenta pentru a diminua deficit ...
-
Zuckerberg vrea sa socializezi cu roboții. Noua strategie Meta pentru a menține utilizatorii conectați
Meta testeaza o noua funcționalitate pentru chatboții sai AI care ar putea schimba modul in care interacționam cu rețele ...
-
Dacă ai primit acest mesaj pe WhatsApp s-ar putea să fii următoarea victimă a celei mai răspândite escrocherii din România
Tot mai mulți romani sunt pacaliți de o schema aparent banala, dar extrem de eficienta, care se raspandește prin WhatsAp ...
-
Consiliul Economic și Social a dat aviz negativ măsurilor de austeritate propuse de guverul Bolojan!
Consiliul Economic și Social a dat aviz negativ masurilor de majorare a TVA și a de creștere a accizelor. De fapt, intre ...
-
Guvernantii din România au aruncat in aer facturile la energie. Bulgaria însă a găsit o soluție inteligentă care salvează populația
Ridicarea plafonarii la energia electrica va produce o explozie in facturile romanilor, dar situația sta mult diferit in ...
-
Ce alte civilizatii au fost inainte?! O piramidă de 25.000 de ani pune sub semnul întrebării tot ce știm despre istoria umanitatii
O descoperire arheologica remarcabila din Indonezia amenința sa zguduie din temelii ințelegerea noastra asupra inceputur ...
-
Bolojan schimba regulile la sănătate: Nu mai sunt asiguraţi soţ/soţie/părinţi fără venituri, persoane cu indemnizaţie creştere copil, personal monahal, şomaj
Un numar mare de persoane exceptate pana in prezent de la plata contributiei de 10% pentru sistemul public de sanatate ( ...
-
Austeritatea Regimului BoloDan schimba destinatiile turistice ale românilor. Unde călătoresc și ce sume scot din buzunar
Romanii care au apucat sa faca rezervari inca de iarna trecuta au ales vacanțe mai lungi, in destinații exotice, minuțio ...
-
Fostul prim-adjunct SRI Florian Coldea a fost trimis în judecată de DNA, alături de Dumitru Dumbravă
Fostul adjunct SRI Florian Coldea și fostul șef al direcției juridice din SRI Dumitru Dumbrava, asociatul sau intr-o com ...
-
Ce avere are Ion Sterian - capo dei capi Transgaz cu cinci secretare, nouă consilieri și șapte șoferi
Ion Sterian este șeful Transgaz și are un cabinet extins, format din cinci secretare, noua consilieri și șapte șoferi, u ...
-
Foștii premieri ai României pot fi judecați pentru dezastrul bugetar în care au lăsat țara: "Există o lege a responsabilității guvernamentale"
Dupa patru ani in care in fruntea Guvernului Romaniei s-au aflat doi premieri ai PNL și unul de la PSD, țara noastra a a ...
-
Comunitatea științifică nu înțelege ce se întâmplă cu Pământul: unele zile din iulie și august vor fi mai scurte în acest an
Deși, in mod obișnuit, rotația Pamantului incetinește treptat, specialiștii anunța ca in lunile iulie și august din aces ...
-
Pe ce criterii să te bazezi când decizi să faci upgrade la un telefon nou?
Alegerea momentului potrivit pentru a face upgrade la un telefon nou poate fi dificila, avand in vedere varietatea mare ...
-
Astronomii sunt în alertă: au detectat un obiect misterios care pare să vină cu o viteză uriașă din afara Sistemului Solar
Un obiect care pare sa vina din afara Sistemului Solar a fost reperat gonind catre Soare, caz in care, daca provenienta ...
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu