Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


DNA intră pe fir în cazul contractului paralel încheiat de Clotilde Armand pentru gunoaiele din Sectorul 1

Postat la: 23.02.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Direcţia Naţională Anticorupţie a deschis un dosar penal şi a solicitat documente de la Primăria Sectorului 1, în scandalul gunoaielor rămase pe străzi în luna decembrie 2020. Procurorii anticorupţie vizează contractul încheiat în luna decembrie de ADP Sector 1 cu o firmă de salubritate, pentru ridicarea gunoaielor de pe străzi, în contextul în care serviciul este deja delegat către Romprest.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a rezolvat temporar criza gunoaielor din Sectorul 1, în luna decembrie, prin încheierea unui contract cu o altă firmă, deşi primăria avea deja un contract cu firma Romprest. Demersul primarului a fost contestat de Romprest, legalitatea contractului fiind sub semnul întrebării. În luna decembrie a anului trecut, "munţi" de gunoaie zăceau abandonate pe străzile Sectorului 1 din Capitală, în urma neînţelegerilor dintre Primăria Sectorului 1 şi firma Romprest, concesionarul serviciului de salubrizare în sector. După o perioadă în care gunoaiele au reuşit să stârnească inclusiv nemulţumirea primarului general Nicuşor Dan, primarul Clotilde Armand a anunţat că gunoaiele vor fi strânse de Administraţia Domeniului Public.

În cele din urmă, potrivit documentelor intrate în posesia STIRIPESURSE.RO, Primăria Sectorului 1 a încheiat un contract de prestări servicii cu firma Blue Planet Services SRL, din Popeşti-Leordeni, pentru ridicarea în regim de urgenţă a gunoaielor de pe străzi. Contractul a fost încheiat pe 22 decembrie, pe o perioadă de 10 zile, cu posibilitate de prelungire pe încă 30 de zile. Firma s-a angajat să ridice, să transporte şi să depoziteze cel mult 800 de metri cubi de deşeuri, la un preţ de 132.488 de lei fără TVA. Procurorii DNA au solicitat, pe 18 februarie, toate documentele legate de contractul cu Blue Planet Services SRL, inclusiv facturi şi ordine de plată.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE