Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Epidemia de pneumonie a plămânului alb ia amploare la nivel mondial în rândul copiilor

Postat la: 06.12.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Boala care a zguduit China, despre care se consideră că a atins cote epidemice, zguduie în prezent și Danemarca, unde au fost raportate primele cazuri de pneumonie micoplasmatică.

Spitalele din Beijing şi din Liaoning, la 800 de kilometri nord-est, sunt "copleşite de copii bolnavi" cu simptome neobişnuite care includ inflamaţii ale plămânilor, febra, oboseala, cefaleea, durerea în gât și tusea de lungă durată.

Postul taiwanez FTV News a raportat că spitalele au fost "copleşite" de copii bolnavi în ultimul focar, adăugând că "părinţii s-au întrebat dacă autorităţile acoperă epidemia".

Boala, pe care mulți o numesc „misterioasă", se spune că afectează mai ales copiii cu vârste cuprinse între șase și 12 ani. Statele Unite şi Marea Britanie au înregistrat, de asemenea, creşteri ale cazurilor de pneumonie micoplasmatică.

Dr. Koenig a subliniat că cazurile de pneumonie pediatrică din Ohio nu sunt cauzate de un virus nou.

În ultimele artucole din mass-media, pneumonia cu micoplasmă a fost descrisă ca „sindromul plămânului alb", datorită albirii plămânilor prezentate în radiografiile pacienților cu pneumonie, relatează NBC.

În ciuda titlurilor pe care le vedem în China, nu există niciun indiciu că există noi viruși sau bacterii care se răspândesc de la o țară la alta. Aceasta este o activitate bacteriană și virală tipică sezonieră pe care o vedem în fiecare an.

Pneumonia este o infecţie care afectează unul sau ambii plămâni, care poate fi mortală. Sacii de aer din plămâni se pot umple cu lichid sau puroi. În general, pneumonia nu este contagioasă, dar virusurile respiratori şi bacteriile care o provoacă sunt contagioase.

Pneumonia ambulantă, care afectează de obicei copiii mai mici, provoacă dureri în gât, oboseală şi o tuse care poate dura până la câteva luni. Se numește pneumonie ambulantă deoarece simptomele sunt, de obicei, suficient de uşoare pentru ca pacienţii să poată continua să fie activi.

În cazurile grave, boala poate deveni pneumonie în toată regula.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE