Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Guvernul pregătește „Legea familiei", prin care se va reglementa „DIVERSITATEA formelor de familie"

Postat la: 10.02.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, condus de Natalia Intotero (PSD), are în pregătire un proiect de lege privind familia, pe care intenționează să îl prezinte în Guvern până în luna iunie, potrivit programului legislativ al Executivului pe anul 2024.

Actul normativ va reglementa „diversitatea formelor de familie", căsătoria și divorțul, drepturile și responsabilitățile părinților, protecția copiilor.

„Scopul Legii privind familia din România este să ofere un cadru legal cuprinzător și echitabil pentru reglementarea relațiilor familiale și protejarea drepturilor și intereselor membrilor unei familii", susține Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, în susținerea necesității legii.

Legea va defini conceptul de familie și va stabili drepturile și responsabilitățile pe care le au părinții.

În prezentarea viitorului proiect, ministerul face referire la „recunoașterea diversității formelor de familie" și enumeră explicit „familia tradițională" și „familia monoparentală". În acest stadiu nu există nicio referire clară la recunoașterea cuplurilor formate din persoane de același sex.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE