Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Hackerii profită tot mai mult de războiul din Ucraina și dau lovitură după lovitură!

Postat la: 26.02.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

A apărut un nou malware distructiv, care este folosit de hackeri pentru atacuri cibernetice ce au ca ținte organizaţii guvernamentale şi private, după cum au informat, vineri, reprezentanții Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC).

Un nou malware destructive numit HermeticWiper (alias KillDisk.NCV) este folosit activ în contextul escaladării conflictului militar din Ucraina pentru atacuri cibernetice care au ca ţintă organizaţii guvernamentale şi private, afectând factori de decizie, personal tehnic, dar şi utilizatori obişnuiţi. HermeticWiper este un executabil mic, de aproximativ 115 KB, semnat digital cu un certificat emis către ‘Hermetica Digital Ltd' şi valabil în perioada aprilie 2021 - aprilie 2022. Malware-ul se foloseşte de un driver legitim (asociat cu software-ul EaseUS Partition Master) pentru a corupe datele de pe harddisk-uri, inclusiv zona MBR (Master Boot Record). Pasul final al atacului cu HermeticWiper este inactivarea computerului victimă prin repornirea acestuia.

Joi, 24 februarie, cei de la DNSC avertizau că hackerii vor exploata situația de criză din Ucraina pentru a estorca bani de la oameni. Pentru a creşte şansele de succes ale unui atac, infractorii cibernetici se folosesc de multe ori de context, de subiectele zilei care atrag audienţă. În debutul pandemiei, am observat folosirea abundentă a subiectului #Coronavirus în tentativele de fraudă, iar acum, odată cu începutul oficial al conflictului militar dintre Rusia şi Ucraina, atacatorii vor exploata această nouă temă de interes internaţională. Trebuie să fim atenți la mesajele false prin care suntem anunțați să putem dona bani pentru Ucraina, țară lovită dur de atacurile Rusiei. Hackerii folosesc mult partea psihologică, pentru a ne face să le dăm bani.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE