Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Italia ar putea transfera deşeuri menajere în România

Postat la: 29.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Surse citate de agenţia ANSA a anuntat recent ca autorităţile din regiunea italiană Liguria analizează posibilitatea de a transfera deşeuri în România, începând din 2016, în contextul problemelor privind standardele gropilor de gunoi din Italia.

"Regiunea Liguria caută în străinătate soluţii pentru transportarea deşeurilor, inclusiv în sudul Franţei şi în România, pentru că, începând din 31 decembrie, regiunea Piemonte nu le va mai accepta şi trebuie să găsim soluţii pentru a evita o situaţie de urgenţă", a declarat comisarul regional pentru Probleme Ecologice, Giacomo Giampedrone.

Pentru moment, regiunea Liguria, situată în nord-vestul Italiei, a semnat un acord cu autorităţile regiunii Emilia Romagna pentru transferul deşeurilor, a subliniat oficialul regional. În cadrul acordului temporar, autorităţile din Liguria vor transfera în gropi de gunoi din regiunea Emilia-Romagna circa 200 de tone de deşeuri pe zi. "Este vorba de o soluţie provizorie, trebuie să găsim una definitivă", afirma Giampedrone zilele trecute.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE