Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Lângă o cetate dacică a fost descoperit un misterios monolit din metal similar cu cel găsit recent în SUA

Postat la: 28.11.2020 - 10:14 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un monolit a apărut în condiţii misterioase aproape de cetatea dacică Petrodava, la numai câteva zile după un caz similar petrecut în Statele Unite ale Americii. Deocamdată, nimeni îl revendică, iar autorităţile au declanşat o anchetă.

Pe o culme împădurită ce domină lacul de acumulare Bâtca Doamnei, de pe fosta albie a râului Bistriţa, foarte aproape de Piatra Neamţ, a fost făcută o descoperire care intrigă. Jjoi, 26 noiembrie, cineva anunţa că un monolit, copie aproape fidelă celui descoperit pe 23 noiembrie în deşertul american din Utah, a apărut pe platoul Bâtca Doamnei, la câţiva metri de situl arheologic al milenarei cetăţi dacice Petrodava. Structura are aproximativ patru metri înălţime, este confecţionată dintr-un metal lucios, are secţiunea dreptunghiulară, iar una dintre feţe este îndreptată spre Ceahlău.

„Acesta este monolitul geamăn celui găsit în Utah. Se află deasupra uni sit arheologic, o cetate dacică. Mergem pe o cărare către vechea cetate, care ar trebui să fie deasupra. Încerc să iau o imagine de ansamblu a situaţiei de aici. Aceasta este o perspectivă (cameramanul surprinde locul, în fundal zărindu-se masivul Ceahlău - n.red.). Acesta este considerat un munte sfânt al românilor. Şi aceasta este o perspectivă completă a monolitului. Se pare că are o textură ciudată. Este interesant că străluceşte. Ce peisaj uluitor!", spune martorul ocular, descriind apariţia de pe culmea Bâtca Doamnei.

Ca să intrige şi mai mult, pe structura lucioasă de metal, una apărută peste noapte pe culmea Bâtca Doamnei, se pot observa nişte spirale, dar ele au o explicaţie de cum au fost realizate. Cu o banală piatră de flex. Despre monolitul apărut pe dealul în care se află ceea ce a mai rămas din milenara cetate dacică Petrodava, doar câteva ziduri de piatră, se ştie şi la Direcţia pentru Cultură şi Patrimoniu Neamţ.

„Am început verificările în ciudatul caz al apariţiei a ceea ce se spune că ar fi un monolit. Este o construcţie aflată pe o proprietate privată, dar încă nu ştim cine este proprietarul. Terenul este într-o zonă protejată, pe un sit arheologic. Pentru a se face ceva în acel loc trebuia un aviz de la noi, unul care trebuie aprobat de minister", a declarat Rocsana Josanu, directorul Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Neamţ.

Pe 23 noiembrie, un monolit misterios a fost descoperit într-o zonă izolată din statul american Utah de către o echipă de muncitori ai administraţiei locale care numărau mamiferele din regiune dintr-un elicopter, relata The Guardian. Structura are o înălţime estimată de 3 metri şi pare înfiptă puternic în pământ. Construită dintr-un metal încă neidentificat, aceasta contrastează puternic cu pietrele roşii care o înconjoară. Imaginile au fost publicate de Biroul patrulei autostrăzilor din regiune.

„Este cel mai ciudat lucru pe care l-am întâlnit în deşert, în toţi anii în care am zburat în regiune", declara Bret Hutchings, pilotul elicopterului, pentru o televiziune locală. Hutchings pilota un elicopter al Departamentului de siguranţă publică al statului Utah în cadrul unei misiuni de numărare a muflonilor din zona de sud a statului când un alt membru al echipei a observat obiectul. „Unul dintre biologi l-a văzut şi s-a făcut să zburăm chiar deasupra lui", a povestit Hutchings. Acesta a expicat că obiectul părea făcut de mână unui om şi că era înfipt bine în pământ, nu aruncat din cer.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE