Lacul Morii, lacul morții - o poveste horror de la capăt de Bucuresti
Postat la: 18.04.2025 | Scris de: ZIUA NEWS

Înconjurat de blocuri părăsite, fabrici ruginite și buruieni care cresc printre crăpăturile asfaltului, Lacul Morii are o poveste mai întunecată decât apa sa neagră lasă să se vadă. Construit în anii '80 pe locul unui fost cimitir și al unei biserici vechi, demolate fără ceremonie, lacul sinistru a devenit un focar de legende urbane.
Localnicii din Crângași și Giulești șoptesc despre umbre care se mișcă noaptea, despre voci care răzbăteau din adâncuri și despre oase care apar uneori pe mal, doar pentru a dispărea înainte să fie atinse. Se spune că pământul sfânt al cimitirului n-a iertat niciodată profanarea, iar lacul e mai mult decât apă - e o poartă către ceva ce nu aparține lumii viilor.
Andrei și Doru, doi adolescenți de 16 ani din cartier, nu dădeau crezare poveștilor. Pentru ei, basmele despre spirite și blesteme erau doar o modalitate de a ține tinerii departe de lac. Erau obișnuiți cu betoanele orașului, cu jocurile video și cu glumele despre „fantomele" pe care le inventau vecinii.
Într-o dimineață de octombrie, când ceața învăluia Bucureștiul ca un giulgiu, cei doi au decis să înfrunte mitul. Aerul era greu, cu un miros de fier vechi, frunze putrezite și o notă subtilă, dar persistentă, de pământ proaspăt săpat. Era genul de dimineață care îți dădea fiori, dar pentru Andrei și Doru, era o provocare.
- Dacă nu mergem acum, o să zică toți că ne-am speriat, a spus Doru, cu un rânjet care ascundea o urmă de neliniște. Andrei, mai tăcut, dar mânat de o curiozitate morbidă, a încuviințat. Aveau lanterne ieftine, care pâlpâiau deja, un rucsac cu o sticlă de apă și câteva pachete de biscuiți, plus o hartă veche, găsită în podul apartamentului bunicii lui Doru. Harta, îngălbenită și pătată de mucegai, marca Lacul Morii cu un X roșu. Sub el, cu cerneală tremurată, scria: „Nu tulbura apa."
Drumul spre lac trecea printr-o zonă părăsită, unde asfaltul era spart, iar buruienile uscate păreau să ascundă urme de pași vechi. În depărtare, schelăria ruginită a unei foste fabrici gemea în vânt, ca un cor al morților. Malul lacului era mocirlos, presărat cu gunoaie - sticle sparte, pungi sfâșiate și ciudat, o cruce mică de lemn, pe jumătate îngropată în noroi, cu un nume șters de ploi. Apa era neagră, ca o smoală lichidă și nu reflecta cerul cenușiu. La marginea ei, o barcă veche, cu vopseaua cojită, era legată de un stâlp de beton crăpat. Funia era udă, rece ca gheața și părea să pulseze slab, ca un cordon ombilical al lacului.
- Cine a lăsat barca asta aici? a murmurat Andrei, scrutând ceața. Doru a ridicat din umeri, dar când a atins funia, a tresărit, retrăgându-și mâna ca ars.
- E... vie, a spus el, dar a râs nervos, ca să alunge gândul. Au urcat în barcă, scândurile scârțâind sub greutatea lor ca un geamăt prelung. Fiecare lovitură de vâsle trimitea unde pe suprafața apei, dar lacul părea să le înghită, refuzând să fie deranjat.
Ceața i-a învăluit treptat, până când malul a dispărut. Erau singuri, plutind într-un vid alb, cu doar sunetul vâslelor și al respirațiilor lor. Liniștea era apăsătoare, ca o mână invizibilă strângându-le pieptul. Apoi, un sunet a spart tăcerea - un scâncet slab, ca al unui copil pierdut, amestecat cu un murmur ritmic, ca o litanie rostită pe jumătate. Andrei a încremenit, vâsla oprindu-se.
- Ce-a fost asta? a șoptit el. Doru n-a răspuns, dar ochii lui scormoneau ceața. Murmurul a devenit mai clar, ca o rugăciune veche, rostită de zeci de voci suprapuse, venind din apă. Apa a început să se miște singură, formând cercuri mici, ca și cum ceva urca din adâncuri, trezit de prezența lor. Atunci au văzut-o.
Din mijlocul lacului, o siluetă s-a ridicat lent, ca o marionetă trasă de fire nevăzute. Întâi a apărut capul, cu păr lung, negru, lipit de o mască albă, crăpată, care acoperea fața. Masca era lipsită de trăsături, cu doar două găuri negre în locul ochilor, ca niște portaluri spre un vid. Apa curgea de pe umerii ei, dezvăluind o rochie sfâșiată, mâncată de timp, care părea să ascundă o formă ce nu era pe deplin umană. Sub masca fisurată, gâtul era vizibil - o piele cenușie, translucidă, cu vene groase, verzui, care pulsau lent, ca un ceas al morții.
Creatura nu părea vie, dar nici moartă. Respira - dacă se putea numi așa. Fiecare inspirație scotea un sunet hârâit, ca oasele frecate unele de altele. Andrei a simțit un gust acru în gură, ca și cum frica i se scurgea din măruntaie. Doru a scăpat vâsla, care a alunecat în apă fără zgomot, de parcă lacul o devorase.
- Ce... ce e aia? a bâiguit el, vocea frântă.
Creatura a înclinat capul, ca și cum le asculta bătăile inimii. Masca s-a crăpat și mai mult, dezvăluind o gură cusută cu sârmă ruginită, groasă. Din cusături picura un lichid negru, vâscos, care se amesteca cu apa lacului, formând pete uleioase. O mână a ieșit din apă, atingând marginea bărcii. Degetele erau lungi, osoase, cu unghii negre, crăpate, care zgâriau lemnul cu un scrâșnet ce le-a zguduit oasele. Barca s-a înclinat, iar apa din jur a început să clocotească, aruncând bule care miroseau a pământ de cimitir.
- Trebuie să plecăm! a strigat Andrei, dar mâinile îi tremurau atât de tare încât nu putea apuca vâsla rămasă. Creatura a început să se urce în barcă, mișcările ei lente, dar implacabile. Masca s-a desprins pe o parte, dezvăluind o falcă dezgolită, cu dinți sparți și o gură întredeschisă, din care ieșea un fum negru, subțire, ca o șoaptă vie. Mirosul era insuportabil - mucegai, sânge și ceva ce amintea de tămâia arsă în biserica demolată cu decenii în urmă. Și atunci, a vorbit.
Vocea nu venea din gura ei. Răzbătea din apă, din ceață, din pământul de sub lac - un cor de șoapte, ca un psalm blestemat, rostit de sufletele cimitirului profanat. Unele voci plângeau, altele rânjeau, altele implorau iertare. „Ați venit... pământul vă cere înapoi..."
Cuvintele au lovit ca un ciocan invizibil, smulgându-le băieților orice urmă de curaj. Doru a început să murmure o rugăciune, dar cuvintele i se topeau în gât. Andrei a încercat să se ridice, dar o greutate invizibilă i-a apăsat umerii, ca și cum mâinile cimitirului îl trăgeau în jos. Creatura era acum deasupra lor, atât de aproape încât simțeau frigul emanat de pielea ei moartă. Apa clocotea, aruncând fragmente de oase mici, albite, care pluteau ca niște avertismente.
Barca s-a răsturnat cu un trosnet, aruncându-i în apa rece ca gheața. Sub suprafață, lacul nu era doar apă - era gros, cleios, ca un sirop negru care le lipea hainele de piele și le trăgea membrele în jos. Andrei a deschis ochii, disperat să găsească lumina, dar ce a văzut l-a făcut să-și dorească să orbească. În adâncuri pluteau zeci de siluete - tineri, bătrâni, copii, toți cu ochii deschiși, fețele schimonosite de o groază eternă. Printre ei, cruci sparte și fragmente de vitralii, resturi ale bisericii scufundate, străluceau slab în întuneric. O păpușă fără ochi, cu chipul sfâșiat, plutea în cercuri, ca un vestitor al morții.
Deasupra, ceața s-a risipit odată cu soarele palid al dimineții. Lacul Morii era liniștit, ca o oglindă perfectă. Barca plutea răsturnată, goală. Pe suprafața apei, o mască albă, crăpată, se legăna ușor, învârtindu-se în cercuri. Sub ea, în adâncuri, două noi siluete se alăturaseră celorlalte, ochii lor larg deschiși, prinși pentru totdeauna în strânsoarea cimitirului scufundat.
În cartier, dispariția băieților a fost pusă pe seama unei fugi de acasă. Harta din podul bunicii lui Doru a dispărut, iar podul a ars într-un incendiu ciudat, fără fum.
Uneori, o cruce mică sau o mască albă apare pe mal, doar pentru a se topi în noroi înainte ca cineva să o atingă. În nopți fără lună, când orașul tace, lacul cântă - un murmur de litanie, fredonat de o voce care nu e nici vie, nici moartă, chemând noi suflete să plătească datoria pământului profanat.
Un text după "Legende Urbane"
DIN ACEEASI CATEGORIE...
-
Lovitură în administrația Tesla: Membrii Consiliului de Administrațievor să îl elimine pe Elon Musk din boardul companiei
Membrii Consiliului de Administratie al Tesla, nemultumiti de gafele lui Elon Musk si rezultatele slabe ale constructoru ...
-
Este profund inuman ca inițiative în sprijinul pacienților oncologici să fie blocate ani de zile de Primăria Municipiului București
Comunicat de presa: Federația Asociației Bolnavilor de Cancer deplange intarzierea grava a emiterii autorizației de ...
-
Jurnaliști amenințați cu moartea după publicarea unei investigații despre gruparea neo-nazistă Unitatea 731: "Veți muri în mâinile noastre"
Doi jurnaliști au fost amenințați cu moartea dupa publicarea unei investigații despre gruparea neo-nazista Unitatea 731 ...
-
Un cardinal african este marele favorit să fie următorul Papă: Cine este Peter Turkson
Cardinalul ghanez Peter Turkson este considerat unul dintre cei mai influenti lideri ai Bisericii Catolice din Africa, u ...
-
Preotul Ciprian Mega, exclus din Biserica Ortodoxă Română. A fost acuzat că e "calul troian" al Rusiei în BOR
Preotul Ciprian Mega a fost exclus din Biserica Ortodoxa Romana printr-o decizie a Episcopiei Ortodoxe Romane din Oradea ...
-
Fostul episcop al Huşilor, primul înalt prelat condamnat la închisoare. A primit 8 ani cu executare pentru abuzuri sexuale
Fostul episcop al Husilor, Corneliu Barladeanul, pe numele de mirean Cornel Onila, trimis in judecata pentru viol si alt ...
-
1 Mai în Parcul Mogoșoaia: Muzică live, teatru și ateliere pentru toate vârstele
Descopera cum sa ajungi ușor și rapid la cel mai in voga loc din apropierea Bucureștiului in minivacanța de 1 Mai. &Icir ...
-
Google elimina aproape jumătate din aplicațiile din Play Store. Care a fost motivul
Din ianuarie 2024 pana in aprilie 2025, magazinul de aplicații Google Play a suferit una dintre cele mai mari epurari di ...
-
Unde fugim în cazul unui război mondial. Topul celor mai sigure țări în cazul unui conflict global
Daca ar izbucni al Treilea Razboi Mondial, anumite țari sunt adesea considerate mai sigure datorita neutralitații lor po ...
-
Oamenii de știință au publicat o fotografie fără precedent care surprinde nașterea universului
Imediat dupa Big Bang, universul era o supa densa, fierbinte și opaca, facand imposibila calatoria libera a luminii. Abi ...
-
Next Level War: O bombă cu "găuri negre" a fost creată în premieră în laborator
O echipa internaționala de cercetatori a reușit sa creeze in laborator prima „bomba cu gauri negre", un concept te ...
-
O nouă versiune a tabelului periodic ar putea schimba modul în care măsurăm timpul
O alternativa a tabelului periodic al elementelor, concentrata pe ionii cu sarcina mare, ar putea sprijini dezvoltarea u ...
-
Nicușor Dan a publicat documentele care arată cum Crin Antonescu a înstrăinat terenurile statului către rechini imobiliari
Primarul Capitalei și candidatul independent la alegerile prezidențiale, Nicușor Dan, a publicat documentele solicitate ...
-
Google Report: Hackerii statali sunt autorii celor mai multe atacuri de tip zero-day
Hackerii care lucreaza pentru guverne au fost responsabili pentru majoritatea exploatarilor vulnerabilitații de tip &bdq ...
-
Misterul penei europene de curent se adâncește: autoritățile nu reușesc să identifice cauza problemei
Primele concluzii ale anchetei din Spania, despre pana de curent, au fost anunțate marți de premierul Pedro Sanchez. Șef ...
-
Analiza care ne bagă-n sperieti: va trebui să alegem între mărirea cotei TVA şi devalorizare!
Autor: Radu Limpede, analist economic Ne-a venit scadenta. Va trebui sa alegem intre: deficitul bugetar imens vs. pastra ...
-
Pericol în România după pana de curent din Europa - Specialist: 'Sistemul nostru este vulnerabil!'
Specialiștii atrag atenția asupra riscului crescut de blackout generalizat și asupra vulnerabilitaților critice ale sist ...
-
Tendințe în încălțăminte pentru 2025: Ce este la modă
Întoarcerea stilului clasic: Eleganța atemporalaÎn 2025, ne putem aștepta la o revenire puternica a stilului ...
-
Bătălia pentru "Turul 2 înapoi" continuă: Recurs extraordinar al Gheorghiței Popescu. Apărarea acuză abuzuri și cere recuzarea completului ÎCCJ
Contestația in anulare formulata de Gheorghița Popescu, femeia care a cerut anularea alegerilor prezidențiale, a intrat ...
-
Serviciile secrete din Bulgaria se plâng că au ofițeri cu IQ scăzut și de lipsa banilor
Agenția de Stat "Informații" (DAR) din Bulgaria s-a plans in raportul sau anual ca intampina dificultați in recrutarea o ...
-
15 gigawaţi de energie au dispărut inexplicabil: premierul Spaniei vine cu noi dezvăluiri despre pana masivă de curent care a lovit Peninsula Iberică
Pana de curent masiva care a lasat Peninsula Iberica in intuneric luni pare sa fi fost provocata de disparitia inexplica ...
-
Elevețienii au făcut o nouă baterie care trebuie hrănită în loc să fie încărcată. Roboții viitorului vor manca la fel ca oamenii
Într-un pas revoluționar catre tehnologia durabila, oamenii de știința din Elveția au dezvoltat o baterie pe baza ...
-
Pana masivă de curent din Spania și Portugalia bagă UE în alertă - Reacția președintei Comisiei Europene
Presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anuntat luni ca executivul european va monitoriza situatia din Pen ...
-
Cristina Trăilă a fost numită de Marcel Ciolacu în funcţia de secretar general al Guvernului
Cristina Traila a fost numita in functia de secretar general al Guvernului, printr-o decizie semnata de premierul Marcel ...
-
Blackout în mai multe țări din Europa! Ministrul Energiei, prima reacție: "Noi nu avem probleme la sistem!" Așa sa fie?
O pana uriașa de electricitate a afectat luni, 28 aprilie, intreaga Peninsula Iberica, lasand fara curent electric mai m ...
-
Utilizatorii cărora Facebook, Instagram sau TikTok le blochează conturile pot depune plângeri la ANCOM. În ce condiții se fac reclamațiile
Utilizatorii rețelelor de socializare Facebook, Instagram și TikTok ale caror conturi au fost inchise fara explicații po ...
-
S-a descoperit o terapie injectabilă care ajută inima să se vindece singură după infarct
O descoperire promitatoare in domeniul bioingineriei cardiovasculare ar putea imbunatati modul in care sunt tratati paci ...
-
Piața cripto are mari probleme: Peste 600 de milioane de dolari au fost lichidați în ultimele 24 de ore. Creșterea e de 130%
Pentru prima data in șapte saptamani, Bitcoin a depașit 93.000 de dolari, declanșand o schimbare in domeniu, care a dus ...
-
Dispar insectele și odată cu ele un întreg ecosistem: Agricultura intensivă cu seminte modificate genetic este principalul factor care generează acest fenomen
Insectele dispar intr-un ritm alarmant la nivel global, iar intensificarea agriculturii cu seminte modificate genetic es ...
-
Pământul e viu: Inima planetei bate o data la 26 de secunde
Acest fenomen este cunoscut sub numele de „microseismul de 26 de secunde" și a fost observat de cercetatori inca d ...
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu