Lacul Morii, lacul morții - o poveste horror de la capăt de Bucuresti
Postat la: 18.04.2025 | Scris de: ZIUA NEWS

Înconjurat de blocuri părăsite, fabrici ruginite și buruieni care cresc printre crăpăturile asfaltului, Lacul Morii are o poveste mai întunecată decât apa sa neagră lasă să se vadă. Construit în anii '80 pe locul unui fost cimitir și al unei biserici vechi, demolate fără ceremonie, lacul sinistru a devenit un focar de legende urbane.
Localnicii din Crângași și Giulești șoptesc despre umbre care se mișcă noaptea, despre voci care răzbăteau din adâncuri și despre oase care apar uneori pe mal, doar pentru a dispărea înainte să fie atinse. Se spune că pământul sfânt al cimitirului n-a iertat niciodată profanarea, iar lacul e mai mult decât apă - e o poartă către ceva ce nu aparține lumii viilor.
Andrei și Doru, doi adolescenți de 16 ani din cartier, nu dădeau crezare poveștilor. Pentru ei, basmele despre spirite și blesteme erau doar o modalitate de a ține tinerii departe de lac. Erau obișnuiți cu betoanele orașului, cu jocurile video și cu glumele despre „fantomele" pe care le inventau vecinii.
Într-o dimineață de octombrie, când ceața învăluia Bucureștiul ca un giulgiu, cei doi au decis să înfrunte mitul. Aerul era greu, cu un miros de fier vechi, frunze putrezite și o notă subtilă, dar persistentă, de pământ proaspăt săpat. Era genul de dimineață care îți dădea fiori, dar pentru Andrei și Doru, era o provocare.
- Dacă nu mergem acum, o să zică toți că ne-am speriat, a spus Doru, cu un rânjet care ascundea o urmă de neliniște. Andrei, mai tăcut, dar mânat de o curiozitate morbidă, a încuviințat. Aveau lanterne ieftine, care pâlpâiau deja, un rucsac cu o sticlă de apă și câteva pachete de biscuiți, plus o hartă veche, găsită în podul apartamentului bunicii lui Doru. Harta, îngălbenită și pătată de mucegai, marca Lacul Morii cu un X roșu. Sub el, cu cerneală tremurată, scria: „Nu tulbura apa."
Drumul spre lac trecea printr-o zonă părăsită, unde asfaltul era spart, iar buruienile uscate păreau să ascundă urme de pași vechi. În depărtare, schelăria ruginită a unei foste fabrici gemea în vânt, ca un cor al morților. Malul lacului era mocirlos, presărat cu gunoaie - sticle sparte, pungi sfâșiate și ciudat, o cruce mică de lemn, pe jumătate îngropată în noroi, cu un nume șters de ploi. Apa era neagră, ca o smoală lichidă și nu reflecta cerul cenușiu. La marginea ei, o barcă veche, cu vopseaua cojită, era legată de un stâlp de beton crăpat. Funia era udă, rece ca gheața și părea să pulseze slab, ca un cordon ombilical al lacului.
- Cine a lăsat barca asta aici? a murmurat Andrei, scrutând ceața. Doru a ridicat din umeri, dar când a atins funia, a tresărit, retrăgându-și mâna ca ars.
- E... vie, a spus el, dar a râs nervos, ca să alunge gândul. Au urcat în barcă, scândurile scârțâind sub greutatea lor ca un geamăt prelung. Fiecare lovitură de vâsle trimitea unde pe suprafața apei, dar lacul părea să le înghită, refuzând să fie deranjat.
Ceața i-a învăluit treptat, până când malul a dispărut. Erau singuri, plutind într-un vid alb, cu doar sunetul vâslelor și al respirațiilor lor. Liniștea era apăsătoare, ca o mână invizibilă strângându-le pieptul. Apoi, un sunet a spart tăcerea - un scâncet slab, ca al unui copil pierdut, amestecat cu un murmur ritmic, ca o litanie rostită pe jumătate. Andrei a încremenit, vâsla oprindu-se.
- Ce-a fost asta? a șoptit el. Doru n-a răspuns, dar ochii lui scormoneau ceața. Murmurul a devenit mai clar, ca o rugăciune veche, rostită de zeci de voci suprapuse, venind din apă. Apa a început să se miște singură, formând cercuri mici, ca și cum ceva urca din adâncuri, trezit de prezența lor. Atunci au văzut-o.
Din mijlocul lacului, o siluetă s-a ridicat lent, ca o marionetă trasă de fire nevăzute. Întâi a apărut capul, cu păr lung, negru, lipit de o mască albă, crăpată, care acoperea fața. Masca era lipsită de trăsături, cu doar două găuri negre în locul ochilor, ca niște portaluri spre un vid. Apa curgea de pe umerii ei, dezvăluind o rochie sfâșiată, mâncată de timp, care părea să ascundă o formă ce nu era pe deplin umană. Sub masca fisurată, gâtul era vizibil - o piele cenușie, translucidă, cu vene groase, verzui, care pulsau lent, ca un ceas al morții.
Creatura nu părea vie, dar nici moartă. Respira - dacă se putea numi așa. Fiecare inspirație scotea un sunet hârâit, ca oasele frecate unele de altele. Andrei a simțit un gust acru în gură, ca și cum frica i se scurgea din măruntaie. Doru a scăpat vâsla, care a alunecat în apă fără zgomot, de parcă lacul o devorase.
- Ce... ce e aia? a bâiguit el, vocea frântă.
Creatura a înclinat capul, ca și cum le asculta bătăile inimii. Masca s-a crăpat și mai mult, dezvăluind o gură cusută cu sârmă ruginită, groasă. Din cusături picura un lichid negru, vâscos, care se amesteca cu apa lacului, formând pete uleioase. O mână a ieșit din apă, atingând marginea bărcii. Degetele erau lungi, osoase, cu unghii negre, crăpate, care zgâriau lemnul cu un scrâșnet ce le-a zguduit oasele. Barca s-a înclinat, iar apa din jur a început să clocotească, aruncând bule care miroseau a pământ de cimitir.
- Trebuie să plecăm! a strigat Andrei, dar mâinile îi tremurau atât de tare încât nu putea apuca vâsla rămasă. Creatura a început să se urce în barcă, mișcările ei lente, dar implacabile. Masca s-a desprins pe o parte, dezvăluind o falcă dezgolită, cu dinți sparți și o gură întredeschisă, din care ieșea un fum negru, subțire, ca o șoaptă vie. Mirosul era insuportabil - mucegai, sânge și ceva ce amintea de tămâia arsă în biserica demolată cu decenii în urmă. Și atunci, a vorbit.
Vocea nu venea din gura ei. Răzbătea din apă, din ceață, din pământul de sub lac - un cor de șoapte, ca un psalm blestemat, rostit de sufletele cimitirului profanat. Unele voci plângeau, altele rânjeau, altele implorau iertare. „Ați venit... pământul vă cere înapoi..."
Cuvintele au lovit ca un ciocan invizibil, smulgându-le băieților orice urmă de curaj. Doru a început să murmure o rugăciune, dar cuvintele i se topeau în gât. Andrei a încercat să se ridice, dar o greutate invizibilă i-a apăsat umerii, ca și cum mâinile cimitirului îl trăgeau în jos. Creatura era acum deasupra lor, atât de aproape încât simțeau frigul emanat de pielea ei moartă. Apa clocotea, aruncând fragmente de oase mici, albite, care pluteau ca niște avertismente.
Barca s-a răsturnat cu un trosnet, aruncându-i în apa rece ca gheața. Sub suprafață, lacul nu era doar apă - era gros, cleios, ca un sirop negru care le lipea hainele de piele și le trăgea membrele în jos. Andrei a deschis ochii, disperat să găsească lumina, dar ce a văzut l-a făcut să-și dorească să orbească. În adâncuri pluteau zeci de siluete - tineri, bătrâni, copii, toți cu ochii deschiși, fețele schimonosite de o groază eternă. Printre ei, cruci sparte și fragmente de vitralii, resturi ale bisericii scufundate, străluceau slab în întuneric. O păpușă fără ochi, cu chipul sfâșiat, plutea în cercuri, ca un vestitor al morții.
Deasupra, ceața s-a risipit odată cu soarele palid al dimineții. Lacul Morii era liniștit, ca o oglindă perfectă. Barca plutea răsturnată, goală. Pe suprafața apei, o mască albă, crăpată, se legăna ușor, învârtindu-se în cercuri. Sub ea, în adâncuri, două noi siluete se alăturaseră celorlalte, ochii lor larg deschiși, prinși pentru totdeauna în strânsoarea cimitirului scufundat.
În cartier, dispariția băieților a fost pusă pe seama unei fugi de acasă. Harta din podul bunicii lui Doru a dispărut, iar podul a ars într-un incendiu ciudat, fără fum.
Uneori, o cruce mică sau o mască albă apare pe mal, doar pentru a se topi în noroi înainte ca cineva să o atingă. În nopți fără lună, când orașul tace, lacul cântă - un murmur de litanie, fredonat de o voce care nu e nici vie, nici moartă, chemând noi suflete să plătească datoria pământului profanat.
Un text după "Legende Urbane"
DIN ACEEASI CATEGORIE...
-
Transsoianismul: Soia modificată genetic a fost aprobată de Comisia Europeană: E "bună" de consum pentru oameni și animale chiar daca schimba ADN-ul!
Comisia Europeana a anuntat vineri ca a autorizat utilizarea soiei modificate genetic in produsele alimentare si in hran ...
-
Descoperire de neconceput într-un fir de praf de pe un asteroid: "Echivalează cu găsirea unei semințe tropicale în mijlocul gheții arctice"
Mostrele neatinse aduse de pe asteroidul Ryugu de sonda japoneza Hayabusa2 continua sa rescrie povestea formarii Sistemu ...
-
România, țară experiment pentru criza globală: Românii vor sărăci si-si vor pierde economiile, vor trai din ajutoare sociale si concedii fortate fără plată
Experții fac praf masurile fiscale luate in Romania. Masurile fiscale luate in regim de urgenta pentru a diminua deficit ...
-
Zuckerberg vrea sa socializezi cu roboții. Noua strategie Meta pentru a menține utilizatorii conectați
Meta testeaza o noua funcționalitate pentru chatboții sai AI care ar putea schimba modul in care interacționam cu rețele ...
-
Dacă ai primit acest mesaj pe WhatsApp s-ar putea să fii următoarea victimă a celei mai răspândite escrocherii din România
Tot mai mulți romani sunt pacaliți de o schema aparent banala, dar extrem de eficienta, care se raspandește prin WhatsAp ...
-
Consiliul Economic și Social a dat aviz negativ măsurilor de austeritate propuse de guverul Bolojan!
Consiliul Economic și Social a dat aviz negativ masurilor de majorare a TVA și a de creștere a accizelor. De fapt, intre ...
-
Guvernantii din România au aruncat in aer facturile la energie. Bulgaria însă a găsit o soluție inteligentă care salvează populația
Ridicarea plafonarii la energia electrica va produce o explozie in facturile romanilor, dar situația sta mult diferit in ...
-
Ce alte civilizatii au fost inainte?! O piramidă de 25.000 de ani pune sub semnul întrebării tot ce știm despre istoria umanitatii
O descoperire arheologica remarcabila din Indonezia amenința sa zguduie din temelii ințelegerea noastra asupra inceputur ...
-
Bolojan schimba regulile la sănătate: Nu mai sunt asiguraţi soţ/soţie/părinţi fără venituri, persoane cu indemnizaţie creştere copil, personal monahal, şomaj
Un numar mare de persoane exceptate pana in prezent de la plata contributiei de 10% pentru sistemul public de sanatate ( ...
-
Austeritatea Regimului BoloDan schimba destinatiile turistice ale românilor. Unde călătoresc și ce sume scot din buzunar
Romanii care au apucat sa faca rezervari inca de iarna trecuta au ales vacanțe mai lungi, in destinații exotice, minuțio ...
-
Fostul prim-adjunct SRI Florian Coldea a fost trimis în judecată de DNA, alături de Dumitru Dumbravă
Fostul adjunct SRI Florian Coldea și fostul șef al direcției juridice din SRI Dumitru Dumbrava, asociatul sau intr-o com ...
-
Ce avere are Ion Sterian - capo dei capi Transgaz cu cinci secretare, nouă consilieri și șapte șoferi
Ion Sterian este șeful Transgaz și are un cabinet extins, format din cinci secretare, noua consilieri și șapte șoferi, u ...
-
Foștii premieri ai României pot fi judecați pentru dezastrul bugetar în care au lăsat țara: "Există o lege a responsabilității guvernamentale"
Dupa patru ani in care in fruntea Guvernului Romaniei s-au aflat doi premieri ai PNL și unul de la PSD, țara noastra a a ...
-
Comunitatea științifică nu înțelege ce se întâmplă cu Pământul: unele zile din iulie și august vor fi mai scurte în acest an
Deși, in mod obișnuit, rotația Pamantului incetinește treptat, specialiștii anunța ca in lunile iulie și august din aces ...
-
Pe ce criterii să te bazezi când decizi să faci upgrade la un telefon nou?
Alegerea momentului potrivit pentru a face upgrade la un telefon nou poate fi dificila, avand in vedere varietatea mare ...
-
Astronomii sunt în alertă: au detectat un obiect misterios care pare să vină cu o viteză uriașă din afara Sistemului Solar
Un obiect care pare sa vina din afara Sistemului Solar a fost reperat gonind catre Soare, caz in care, daca provenienta ...
-
Cunoscutul economist Mircea Coșea critică măsurile de austeritate ale Guvernului Bolojan: "Sunt grosolane, absurde și lipsite de logică"
Profesorul universitar Mircea Coșea, fost ministru de stat, critica ideile lansate de guvernul Bolojan in scopul reducer ...
-
Călin Georgescu, trimis în judecată - Câți ani de închisoare riscă, dacă va fi găsit vinovat
Calin Georgescu a fost trimis in judecata de Parchetul de pe langa Înalta Curte de Casație și Justiție sub acuzați ...
-
Guvernul bolojanilor nu dă un ban pe Nicușor Dan: Primul efect după creșterea TVA. Premierul demagog: "Nu putem ascunde asta!"
Premierul Ilie Bolojan a anunțat creșterea TVA! Primul efect? Prețurile la unele produse alimentare o sa creasca - și re ...
-
Aerul din casa ta ar putea fi mai toxic decât cel de afară. Și nimeni nu-ți spune asta
O solutie? Folosește o izolatie noua pentru pod sau mansarda Știai ca, potrivit unui studiu internațional, aerul din int ...
-
Autostrăzi pentru tancuri și transportoare blindate: Armata construiește infrastructură de război în România pentru a descuraja Rusia să pătrundă-n spațiul NATO
Romania intra in noua strategie NATO de mobilitate militara și va construi autostrazi speciale, dedicate transportului r ...
-
Ce au inteles vameșii de la Sculeni din "Mânăria Bolojan": se răzbună pe oamenii de la frontiere pentru că le-a diminuat Guvernul sporurile
Angajații vamii Sculeni au inceput sa efectueze controale mai stricte asupra tuturor mijloacelor de transport ce trec fr ...
-
Noul președinte ANAF va fi Adrian Nicuşor Nica, actualul șef al Corpului de control al premierului
Noul președinte ANAF va fi Adrian Nicusor Nica, actualul șef al Corpului de control al premierului. El o va inlocui pe N ...
-
Breșă uriașă de securitate: Hackerii din Iran au pus mâna pe mesajele consilierilor lui Donald Trump
Hackerii avertizeaza ca ar putea incerca sa vanda e-mailuri de la consilierii președintelui american Donald Trump. Ameri ...
-
Super puterea mondială care a acaparat soarele. A instalat într-o lună panouri fotovoltaice cât toată Europa într-un an
China a stabilit un nou record mondial in domeniul energiei solare. A instalat 93 de gigawați de capacitate fotovoltaica ...
-
Exodul creierelor pe contrasens: Opt cercetători americani au devenit primii „refugiați științifici" în Europa
Mareția Americii a fost construita in timp și una dintre pietrele de temelie a fost atragerea celor mai stralucite minți ...
-
Zeci de mii de decese in perioada următoare: Europa se pregătește pentru cel mai mare val mare de morți din cauza caniculei. In total, sute de mii de persoane
Zeci de mii de persoane ar putea muri intre 30 iunie și 30 august din cauza valului de caldura extrem care lovește ...
-
Vlad Țepeș nu e inmormantat la Snagov, ci la Milano. A fost descifrată misterioasa inscripție de pe mormântul lui Dracula
Timp de zece ani unii cercetatori au emis ipoteza ca ramașițele prințului Vlad - care a trait intre 1431 și 1477, cunosc ...
-
Provocarea criminală care a trecut "pe sub radar" pe TikTok: Băiat de 12 ani mort după ce a acceptat "jocul cu eșarfa"
Un baiat de 12 ani și-a pierdut viața dupa ce a incercat o provocare virala periculoasa de pe rețelele sociale. Deși par ...
-
Medicul lui Netanyahu numit consilier de premierul Bolojan: "Sunt român și voi fi patriot până la finalul vieții!"
Dr. Herman Berkovits, medicul personal al prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, a fost numit consilier onorific ...
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu