Litoralul românesc se vinde la bucată: patronii vor să scape de hoteluri și pensiuni!
Postat la: 14.07.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Unu din zece hoteluri de pe litoral este de vânzare. Astfel, în staţiunile de la malul mării 88 de hoteluri şi pensiuni sunt de vânzare, iar preţurile pornesc de la sub 100.000 de euro şi ajung la câteva milioane de euro, conform platformei imobiliare.ro. Multe dintre unităţile scoase la vânzare sunt pensiuni şi hoteluri de mici dimensiuni.
În judeţul Constanţa există un număr total de 853 de unităţi de cazare, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică pe 2021. Aurelian Marin este proprietarul agenţiei de turism Paradis Tours şi al unor hoteluri de pe litoral şi face parte din Organizaţia de Management al Destinaţiei Turistice Mangalia, care reuneşte mai mulţi operatori de pe litoral. El este de părere că decizia de a vinde un hotel vinde în principal din cauza faptului că proprietarii nu sunt dispuşi să investească în renovarea clădirilor, scrie ZF.
„Pe lângă hoteluri mari, sunt vile, pensiuni şi unităţi mici, iar acolo mereu există o mişcare în sensul acesta de vânzare, hoteluri nu sunt foarte multe. De ce se vând aceste hoteluri? Din cele care se vând, majoritatea au nevoie de upgrade sau renovare completă, iar proprietarii nu mai au disponibilitate şi nu mai e vorba de bani, ci de disponibilitatea de a reinvesti şi de a lua de la capăt acest proces de activitate în turism. Din cei care vând sunt şi proprietari de hoteluri care nu au reuşit să managerieze atât de bine, e mai simplu de investit şi renovat un hotel, devine mult mai complicat de a face cu adevărat să funcţioneze cu un grad bun de ocupare şi la un nivel de tarife rezonabil", spune Aurelian Marin.
Creşterea preţurilor şi provocările economice din această perioadă încă nu i-a determinat pe operatorii din turism să pună lacătul pe uşi, însă procesul investiţional va încetini în perioadă următoare, având în vedere şi faptul că acum creditarea este mai scumpă, fiind principala sursă de finanţare a investitorilor pentru noile proiecte. Printre anunţurile listate pe platforma imobiliare.ro există şi un aparthotel a cărui construcţie a fost finalizată anul acesta şi dispune de 16 apartamente. Preţul de vânzare este de 2,6 milioane euro.
„Nu doreşte neapărat să vândă, încearcă să vândă, este un imobil nou, începând cu festivalul Neversea acomodează turişti. Este o testare a pieţei, dacă nu va reuşi să vândă, va duce businessul mai departe, nu are nicio legătură cu efectele economice din această perioadă. Pe proprietăţile valoroase mereu a existat interes, el în sine este gândit ca un business ca să genereze profit. Din toamnă, o parte din apartamente vor fi închiriate pe termen lung", spune Cristina Stinga, associate broker.
Atât în cazul litoralului, cât şi în cazul turismului românesc în general, mulţi dintre investitori vin din alte domenii decât cel al ospitalităţii, iar acest lucru, este de părere Aurelian Marin, se întâmplă şi pentru că plasarea banilor în turism poate reprezenta un avantaj mai mare decât depunerea într-un cont în bancă. „Un lucru interesant pe care l-am văzut este că există şi o categorie de investitori care privesc investiţia într-un hotel ca un business, dar în paralel privesc şi ca pe o investiţie pe termen lung, considerând că banii investiţi într-un hotel aduc nişte randamente mai bune decât le-ar aduce un depozit bancar. Pentru diversificarea de portofoliu a banilor pe care îi deţin, aleg şi varianta de a investi într-un hotel", explică Aurelian Marin.
Pentru al doilea an la rând, judeţul Constanţa a condus clasamentul celor mai vizitate judeţe din România, având anul trecut peste 1,2 milioane de turişti, în creştere faţă de 2020, conform datelor Institutului Naţional de Statistică. Pandemia a schimbat harta turistică locală şi a inversat clasamentul celor mai vizitate judeţe din România.
Pentru prima dată, în 2020 cele mai vizitate judeţe au fost Constanţa şi Braşovul, iar pe a treia poziţie s-a aflat Bucureştiul, care înainte de pandemie era cea mai vizitată zonă din România prin prisma faptului că dispune de cea mai dezvoltată infrastructură hotelieră, care atrăgea anual câteva milioane de turişti, mare parte dintre ei venind în scopuri de business. Vara anului 2021 a fost unul dintre cele mai bune sezoane turistice pentru operatorii din turism de pe litoral, existând o cerere foarte mare în contextul în care încă existau restricţii de călătorie pentru vacanţele în afara ţării.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Percheziții la Mar-a-Lago: Acuzații teribile pentru Donald Trump - Lista documentelor ridicate
Donald Trump este investigat pentru posibile încălcări ale Legii Spionajului şi obstrucţionarea justiţiei, conform mandatului de percheziţie de la Mar-a-Lago, relatează presa internaţională. Vineri, mandatul de percheziţie şi procesul verbal de percheziţie au fost desecretizate.
-
Fenomen ciudat descoperit: Gândirea intensă produce substanțe toxice în creier dar există un remediu
Într-un studiu publicat pe 11 august 2022 în revista Current Biology și condus de către oamenii de știință de la Universitatea Pitié-Salpêtrière din Paris, Franța, s-a făcut o descoperire ieșită din comun: gândirea prea intensă produce o acumulare de substanțe toxice în creier.
-
Autorul "Versetelor satanice" înjunghiat pe o scenă din New York. Publicul făcea poze!
Celebrul scriitor Salman Rushdie a fost înjunghiat în gât și în abdomen, în timpul unei întâlniri cu cititorii săi din Chautauqua, New York. A fost spitalizat. Trăiește. E asistat de medici. Pus sub ventilație mecanică, probabil își va pierde un ochi, spun sursele The Washington Post.
-
Ce-a obținut Viktor Orban după discursul său anti-european: Investiție colosală din partea Chinei în Ungaria!
Grupul chinez CATL a anunţat vineri că va construi în Ungaria o uzină de baterii electrice în valoare de 7,3 miliarde de euro, în condiţiile în care cel mai mare producător mondial de baterii pentru autovehicule se pregăteşte să răspundă unor comenzi crescute venite din partea constructorilor de automobile, transmite Reuters.
-
Doi copii tratați cu terapie genică de la Novartis au murit din cauza unor complicații hepatice
Doi copii care au primit Zolgensma, terapia genică dezvoltată de Novartis AG pentru o afecțiune rară numită atrofie musculară spinală, au murit din cauza unor complicații hepatice.
-
Lipsa turiștilor ruși prăbușește turismul de lux din Italia!
Ani de zile, bogații Rusiei au fost „stăpânii" turismului de cinci stele din Italia. Turiștii ruși erau protagoniști absoluți în Costa Smeralda, Liguria, Versilia și în orașele de artă, luând cu asalt insulele Capri, Ischia și cele mai exclusiviste destinații siciliene, transmite agenția ANSA.
-
Franța anunță numirea unui ambasador special pentru promovarea LGBT în lume!
Cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la de criminalizarea homosexualității în Codul Penal francez, Guvernul de la Paris a luat decizia de a înființa postul de ambasador special pentru promovarea LGBT în lume, scrie Le Monde.
-
Tinerii de peste 16 ani din Spania își vor putea schimba sexul fără acordul părinților!
Guvernul spaniol vrea să adopte rapid o lege discriminatorie și de ucidere a libertății în favoarea afirmării identităților LGBTIQ, ignorând în mod flagrant criticile venite din partea organelor judiciare de vârf și chiar a asociațiilor feministe de stânga.
-
Ministrul Sănătății din Germania introduce o aplicație care să afișează statutul vaccinării la fiecare persoană. Masca obligatorie din octombrie până în aprilie 2023
Ministrul Sănătății din Germania, Karl Lauterbach, dorește să introducă, prin intermediul unei legi, o aplicație de telefon care va urmări statutul vaccinal al fiecărei persoane.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Ce-a mai decis Oculta: Director CNN filmat cu camera ascunsă când spune că viitoarea "pandemie" va fi "schimbarea climatică" VIDEO
- 2.Bateria nucleară de buzunar va revolutiona toata industria electrtica. O singură celulă oferă 5V timp de 28.000 de ani! VIDEO
- 3.De ce trece mai repede timpul pe măsură ce îmbătrânim. Explicațiile unui profesor: "Distanța dintre retină și creier crește!"
- 4.Virusologii cer "dezvaccinarea" populației pentru refacerea sistemului imunitar!
- 5.Comisia Europeană se roagă de Rusia să ia turbina de la Nord Stream și să dea drumul la gaze
- 6.Sodoma și Gomora la București. La Romexpo va avea loc cel mai mare festival erotic "fără limite" din Europa": fără gen, fără frontiere, fără orientare sexuală!
- 7.Lovitură năucitoare pe piața cerealelor: Cel mai mare importator de grâu românesc a decis să nu mai cumpere nici din UE și nici din Rusia!
- 8.Comisia Europeană se pregătește să aprobe mâncarea din MUȘTE și LARVE. Dacă nu vă place puteți cumpăra făină de greiere!
- 9.Dileală maximă: Germania impune o taxă tuturor cetățenilor pentru a ajuta companiile de gaze!
- 10.Escrocheria "Stirile ProTV": cum funcționează și ce fel de date caută hoții?
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu