Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Mașinile electrice eliberează de 1.850 de ori mai multe emisii toxice și sunt mai dăunătoare pentru mediu decât cele pe benzină

Postat la: 11.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mașinile electrice eliberează mai multe particule toxice în atmosferă și sunt mai rele pentru mediu decât mașinile clasice, a constatat un studiu, potrivit NYPost.

Acesta a fost publiat de firma de date Emission Analytics. Cercetarea a fost lansată în 2022, însă abia în prezent a fost citată într-un articol de opinie din WS Journal.

S-a constatat că frânele și anvelopele vehiculelor electrice eliberează de 1.850 de ori mai multă poluare cu particule în comparație cu țevile de eșapament moderne, care au filtre de evacuare „eficiente" și care scad emisiile vehiculelor clasice.

Astăzi, cea mai mare parte a poluării cauzate de vehicule provine de la uzura anvelopelor.

Mașinile grele circulă cu anvelope ușoare - cel mai adesea realizate din cauciuc sintetic, țiței și alte umpluturi și aditivi. Pe măsură ce se deteriorează, ele eliberează substanțe chimice dăunătoare în aer, potrivit Emission Analytics.

Problema este că vehiculele electrice sunt în medie cu 30% mai grele. Prin urmare, frânele și anvelopele mașinilor alimentate cu baterii se uzează mai repede decât la mașinile clasice.

Emission Analytics a constatat că emisiile de uzură a anvelopelor pentru o jumătate de tonă metrică de greutate a bateriei într-un vehicul electric sunt de peste 400 de ori mai mari decât emisiile directe de particule de evacuare.

Mașinile electrice poluează mai mult decât mașinile clasice
Studiul pune la îndoială caracterul practic al mandatelor EV ale administrației Biden. Acesta prezintă mașinile electrice drept „vehicule cu emisii zero" în încercarea de a forța ca două treimi din mașinile noi din America să fie complet electrice până în anul 2032.

Parlamentarii din California s-au referit în mod similar la vehiculele electrice ca producând „zero emisii". Această caracteristică este însă considerată „înșelătoare".

Mașinile electrice folosesc încă anvelope fabricate din petrol. Acestea creează particule de poluare pe măsură ce se uzează.

Expunerea crescută la aceste toxine „poate crește riscul apariției unor probleme de sănătate precum boli de inimă, astm și greutate mică la naștere", potrivit Departamentului de Sănătate din New York, care a remarcat că poluarea de la mașini poate parcurge distanțe lungi de la sursă și provoacă probleme de sănătate la niveluri nesănătoase.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE