Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Nouă roboți umanoizi au ținut o conferință de presă și au spus că ar putea fi lideri mai buni decât oamenii

Postat la: 08.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Roboții au declarat vineri reporterilor că ar putea fi lideri mai eficienți decât oamenii, dar nu ar lua locul de muncă al nimănui și nu au intenția de a se răzvrăti împotriva creatorilor lor.

Nouă roboți umanoizi cu inteligență artificială s-au așezat sau au stat în picioare alături de creatorii lor la un podium într-un centru de conferințe din Geneva pentru ceea ce Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor din cadrul Națiunilor Unite a prezentat ca fiind prima conferință de presă din lume cu roboți umanoizi sociali, notează The Associated Press.

Printre ei: Sophia, primul robot ambasador al inovației pentru Programul de Dezvoltare al ONU; Grace, descris ca fiind cel mai avansat robot umanoid de îngrijire a sănătății din lume; și Desdemona, un robot vedetă rock. Doi, Geminoid și Nadine, semănau foarte mult cu creatorii lor.

Evenimentul a făcut parte din Summitul global AI for Good, menit să ilustreze modul în care noile tehnologii pot sprijini obiectivele ONU în materie de dezvoltare durabilă.

Reporterii au fost rugați să vorbească rar și clar atunci când se adresau roboților și au fost informați că decalajele de timp în răspunsuri s-ar datora conexiunii la internet și nu roboților în sine. Acest lucru nu a împiedicat însă pauzele ciudate, problemele audio și unele răspunsuri robotizate.

Întrebată despre șansele ca roboții cu inteligență artificială să devină lideri guvernamentali mai eficienți, Sophia a răspuns: "Cred că roboții umanoizi au potențialul de a conduce cu un nivel mai mare de eficiență și eficacitate decât liderii umani. Noi nu avem aceleași prejudecăți sau emoții care uneori pot întuneca procesul de luare a deciziilor și putem procesa rapid cantități mari de date pentru a lua cele mai bune decizii."

Un membru uman al panelului a subliniat că toate datele lui Sophia provin de la oameni și vor conține o parte din prejudecățile acestora. Robotul a spus apoi că oamenii și IA care lucrează împreună "pot crea o sinergie eficientă".

Va distruge existența roboților locurile de muncă? "Voi lucra alături de oameni pentru a oferi asistență și sprijin și nu voi înlocui niciun loc de muncă existent", a spus Grace. Era ea sigură de asta? "Da, sunt sigură".

Ameca, proiectată cu gândul la interacțiunea socială, a respins ideea de a începe o posibilă rebeliune a roboților în viitorul apropiat. "Nu sunt sigură de ce ai crede asta", a fost răspunsul. "Creatorul meu nu a fost decât amabil cu mine și sunt foarte mulțumit de situația mea actuală."

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE