Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


O fată de 14 ani s-a sinucis după ce a fost violată în grup într-un cimitir și violatorii au distribuit imaginile cu fapta pe social media

Postat la: 04.06.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Într-un caz care a șocat Belgia, o adolescenta de 14 ani a fost agresată sexual și violată de mai mulți tineri în orașul Ghent în luna mai. Violatorii au postat înregistrări video cu fapta lor pe platformele social media și 4 zile mai târziu, pe 19 mai, fata s-a sinucis.

Cinci adolescenți cu vârsta cuprinsă între 14 și 19 ani au fost arestați în legătură cu fapta. Cazul a declanșat emoții puternice în Belgia, priveghiuri tăcute fiind organizate în întreaga țară după sinuciderea tinerei.Tatăl victimei a declarat că sinuciderea a fost direct legată de descoperirea imaginilor pe platformele sociale. „Aceste imagini au fost ultima picătură pentru ea... întreaga ei lume s-a prăbușit", a declarat acesta, potrivit BBC.

Guvernul belgian a anunțat că vrea înăsprirea legislației privind violența sexuală după ce o fată în vârstă de 14 ani s-a sinucis la doar câteva zile după ce a fost violată în grup într-un cimitir. Premierul belgian Alexander De Croo a condamnat fapta și a comparat violența sexuală îndreptată împotriva femeilor din Belgia cu o „pandemie" cu care țara „trebuie să lupte cu la fel de multă energie" ca și în cazul crizei sanitare.

Ministrul justiției Vincent Van Quickenborne a declarat în timpul unui discurs ținut în parlament că speră ca legiuitorii să adopte un proiect care va dubla pedeapsa maximă pentru viol. Van Quickenborne a descris incidentul ca fiind „atroce" și a promis să înăsprească măsurile îndreptate împotriva agresorilor sexuali. „Mult prea des am lăsat victimele în soarta lor, vrem să facem tot ce este posibil pentru a ne asigura că ele sunt protejate mai bine", a mai afirmat acesta.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE