Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
O nouă frontieră a tehnologiei a fost depășită: implantarea de cipuri în creier devine realitate!

Postat la: 27.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Neuralink, compania miliardarului Elon Musk, a primit aprobarea de a implanta cipuri cerebrale la oameni în studiile clinice, scie CNBC.

Una verde pentru acest salt în tehnologie vine de la Food and Drug Administration, iar anunțul a fost făcut chiar de compania magnatului american. Dacă se va dovedi a fi un succes, realizările ar putea fi remarcabile pentru omenire și pentru medicină în general, fiindcă ar ajuta mult oamenii care suferă de paralizie severă să își recâștige capacitatea de a comunica. Ar fi practic un salt uriaș în dezvoltare.

Reprezentanții companiei lui Elon Musk speră să contribuie semnificativ la calitatea vieții pacienților ce au primit acest diagnostic sever și, totodată, să ofere o rază de speranță familiilor ce au un membru cu această problemă de sănătate care până acum nu și-a găsit rezolvarea.

„Acesta este rezultatul muncii incredibile depuse de echipa Neuralink în strânsă colaborare cu FDA și reprezintă un prim pas important care va permite într-o zi ca tehnologia noastră să ajute mulți oameni", a scris compania într-un tweet.

Subiectul este deja în atenția marilor publicații internaționale: „Neuralink face parte din industria emergentă a interfeței creier-computer, sau BCI care este în curs de dezvoltare. Un BCI este un sistem care descifrează semnalele cerebrale și le traduce în comenzi pentru tehnologii externe. Neuralink este probabil cel mai cunoscut nume din acest domeniu datorită profilului ridicat al lui Musk, care este, de asemenea, directorul general al Tesla, SpaceX și Twitter.

Oamenii de știință studiază tehnologia BCI de zeci de ani, iar mai multe companii au dezvoltat sisteme promițătoare pe care speră să le introducă pe piață. Însă obținerea aprobării FDA pentru un dispozitiv medical comercial nu este o sarcină ușoară - este nevoie ca societățile să efectueze cu succes mai multe runde extrem de minuțioase de teste și de colectare a datelor privind siguranța",

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE