Poate o pastilă să te transforme în gay? Tot mai multe persoane reclama efecte secundare de acest fel!
Postat la: 13.12.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

De la creșterea în greutate până la greață, sensibilitatea sânilor și modificări ale ciclului menstrual, pilula are o listă lungă de efecte secundare. Dar o serie de femei au vorbit despre ceea ce este probabil cel mai puțin probabil efect secundar de până acum - ele spun că anticoncepționalele orale le-au transformat în lesbiene.
Deși poate părea ciudat, există unele dovezi că anticoncepționalele orale combinate și cele numai cu progestativ pot modifica modul în care femeile percep atractivitatea. Medicamentele acționează prin suprimarea producției naturale de hormoni sexuali de către organism și înlocuirea lor cu versiuni sintetice. Acești hormoni modificați ar putea reconfigura circuitele cerebrale legate de dragoste și sex, potrivit Dr. Sarah Hill, un psiholog specializat în sănătatea femeilor de la Texas Christian University.
Dr. Hill a declarat pentru DailyMail.com: "Modul în care hormonii noștri ne afectează creierul este prin faptul că ne influențează preferințele sau comportamentul în acest fel sau în alt fel. Uneori, s-ar putea să te împingă într-o direcție care nu ar fi neapărat de acord cu ceea ce ar face creierul tău în afara acesteia. 'Dar aceste împingeri nu sunt, în general, atât de mari încât să te determine să fii o persoană absolut diferită și să îți dorești un tip de partener absolut diferit', scrie Daily Mail.
Femeile și-au împărtășit în mod anonim experiențele pe firele de discuții de pe Reddit, susținând că începerea sau oprirea contracepției a trezit o parte a sexualității lor care 'dormea de ani de zile'. Oamenii de știință au preluat, de asemenea, relatările anecdotice și au lansat mai multe studii cu privire la această afirmație. Cercetătorii de la Universitatea din Stirling, Marea Britanie, au analizat dacă femeile ar putea alege parteneri diferiți, mai mult sau mai puțin masculini, atunci când iau pilule, decât ar fi ales în afara acestora.
Studiul din 2013 a recrutat 55 de femei heterosexuale și a folosit un program de calculator într-un laborator care le-a permis să manipuleze trăsăturile umane din fotografii cu diferiți bărbați și femei. Pilulele contraceptive hormonale conțin versiuni sintetice ale hormonilor sexuali feminini, cum ar fi progestativul, care instruiește glanda pituitară să oprească ovulația, împiedicând astfel orice șansă de sarcină.
Pilula imită răspunsul organismului la sarcină, suprimând producția naturală de hormoni sexuali. Psihologul cercetător Dr. Sarah E Hill, de la Texas Christian University, a declarat că, deși nu este un secret că hormonii sexuali joacă un rol important în atracția sexuală și în preferințele partenerului, modul în care contraceptivele orale schimbă în mod specific preferințele sexuale ale unei femei este amestecat.
Ce spun studiile?
Cercetătorii de la Universitatea din Stirling, Marea Britanie, au analizat dacă femeile își aleg parteneri mai mult sau mai puțin masculini atunci când iau pilule decât dacă nu le-ar fi luat. Studiul din 2013 a recrutat 55 de femei heterosexuale și a folosit un program de calculator într-un laborator care le-a permis să manipuleze trăsăturile umane din fotografii cu diferiți bărbați și femei. Acestea au putut ajusta o multitudine de trăsături faciale, cum ar fi liniile maxilarelor și proeminența pomeților, pentru a face ca persoanele din fotografii să arate mai masculin sau mai feminin.
După această primă ședință, 18 femei au primit o rețetă pentru o pilulă contraceptivă zilnică, în timp ce restul nu au primit-o. Ambele grupuri au revenit trei luni mai târziu pentru a efectua un test similar de atractivitate. Când cercetătorii au comparat cele două seturi de imagini create de persoanele care nu luau pilule la fiecare sesiune de testare, nu au găsit nicio diferență între fețele create de acestea. Dar au descoperit că femeile care luaseră pilula preferau imagini ale bărbaților cu trăsături mai puțin masculine decât cele care nu luau pilule.
Un studiu realizat în 2011 pe aproximativ 2.000 de femei, publicat în revista Proceedings of the Royal Society B, a explorat satisfacția sexuală și atracția față de partener în rândul femeilor care și-au cunoscut partenerii când luau pilula față de cele care au început să folosească anticoncepționale abia după ce au început relația. Rezultatele au arătat că femeile care și-au cunoscut partenerii când luau pilula au obținut scoruri mai mici la ambele măsuri. De asemenea, acestea au evaluat corpul partenerului lor și îndrăzneala sexuală mai puțin decât grupul de control.
Cu toate acestea, un alt studiu publicat în 2018 de cercetătorii de la Universitatea din Glasgow a constatat că preferințele femeilor pentru fețele masculine au fost în general stabile, indiferent dacă luau pilula sau dacă ovulau. Peste 500 de femei heterosexuale au fost recrutate de cercetătorii britanici pentru a se uita în același timp la 10 perechi de fețe masculine selectate la întâmplare și li s-a spus să aleagă de care dintre ele erau mai atrase. De asemenea, li s-a spus să evalueze nivelul de atractivitate al fiecărei fotografii. Au fost prelevate probe de salivă la fiecare sesiune de testare, pe o perioadă de aproximativ doi ani, pentru a măsura nivelul de hormoni al femeilor.
Trăsăturile faciale ale bărbaților din imagini au fost ușor manipulate pentru a părea mai feminine sau mai masculine, de exemplu prin ascuțirea pomeților. În cadrul sesiunilor de testare, femeile au fost rugate să se gândească la tipul de partener pe care l-ar prefera atât pentru relații pe termen scurt, cât și pentru relații pe termen lung. Echipa britanică nu a găsit nicio dovadă că preferințele femeilor în materie de fețe ar fi urmat modificări ale nivelurilor hormonale sau modificări în utilizarea contraceptivelor orale. De fapt, au constatat că femeile preferau, în general, bărbații masculini, indiferent de statutul lor hormonal.
După această primă ședință, 18 femei au primit o rețetă pentru o pilulă contraceptivă zilnică, în timp ce restul nu. Ambele grupuri au revenit trei luni mai târziu pentru a efectua un test similar de atractivitate. Când cercetătorii au comparat cele două seturi de imagini create de persoanele care nu luau pilule la fiecare sesiune de testare, nu au găsit nicio diferență între fețele create de acestea. Dar au descoperit că femeile care luaseră pilula preferau imagini ale bărbaților cu trăsături mai puțin masculine decât cele care nu luau pilule.
"Juriul încă nu a stabilit" dacă pilula poate provoca schimbări semnificative în sexualitate, a declarat Dr. Hill. 'Părerea mea despre preponderența dovezilor pe care le-am văzut este că răspunsul la această întrebare este că poate [avea un efect], dar nu cred că se va întâmpla tot timpul'. Există două tipuri principale de pilule contraceptive pentru femei - contraceptive orale combinate, denumite și 'pilula', și pilula numai cu progestativ. Ambele sunt prescrise de un medic și se iau la aceeași oră în fiecare zi, femeile fiind sfătuite să facă o pauză de o săptămână în fiecare lună.
Cum funcționează pilula?
Există două tipuri principale de pilule contraceptive pentru femei - contraceptive orale combinate, numite și "pilula", și o pilulă numai cu progestativ. Ambele sunt prescrise de un medic și se iau în fiecare zi la aceeași oră, femeile fiind sfătuite să facă o pauză de o săptămână în fiecare lună. Pilula combinată conține o versiune artificială a hormonilor feminini estrogen și progestativ, care sunt produși în mod natural în ovare. Aceasta acționează prin împiedicarea ovarelor de a elibera un ovul în fiecare lună și prin îngroșarea mucusului din gâtul uterului, astfel încât spermatozoizilor le este mai greu să pătrundă în uter și să ajungă la ovul.
Pilula numai cu progestativ - numită uneori minipilula - are doar un singur hormon sintetic, progestativul, și funcționează într-un mod similar. Estrogenul a fost asociat cu unele afecțiuni de sănătate, astfel încât femeilor cu risc li se poate recomanda această pilulă. Experții din domeniul psihologiei evoluționiste susțin de mult timp că modificările hormonilor sexuali ai femeilor joacă un rol important în ceea ce privește atracția față de partener și ceea ce caută o femeie la un partener.
Hormonii activează și dezactivează miliarde de întrerupătoare în celulele din tot corpul, influențând modul în care o persoană interacționează cu lumea. Dar oamenii de știință încă nu au reușit să deslușească modul în care aceștia influențează comportamentul femeilor și cât de mult poate fi influențată sexualitatea unei persoane de aceste schimbări.
Dr. Hill a declarat: "Există cu siguranță unele dovezi care merg în ambele direcții, unele cercetări constatând că nu există nicio relație între utilizarea pilulei contraceptive și schimbările ulterioare în ceea ce privește atracția față de partener după întreruperea pilulei. 'Deci, acesta a fost probabil lucrul pentru care au existat cele mai multe dovezi de du-te și vino'. Aproximativ 14% dintre femeile americane cu vârste cuprinse între 15 și 49 de ani iau o pilulă contraceptivă hormonală. Milioane de femei se bazează pe ea pentru eficiența sa nu numai în prevenirea sarcinii, ci și pentru reglarea stării de spirit și a simptomelor fizice care vin odată cu ciclul menstrual lunar.
O femeie australiană în vârstă de 30 de ani care a luat un contraceptiv oral timp de 15 ani a fost șocată să constate, după ce a încetat să îl mai ia, că nu mai era atrasă de bărbați. Tessa Bona a declarat pentru Daily Mail Australia că, după ce a renunțat la pilulă, "se simte cu adevărat o persoană diferită în cel mai bun mod posibil". Ea a spus: "În timp ce luam pilula mă întâlneam doar cu bărbați, așa că, în opinia mea, schimbările hormonale au avut cu siguranță un impact asupra acestui lucru. 'Pot aprecia că bărbații sunt atrăgători, dar nu mă simt atrasă sexual de ei în prezent, așa cum eram când luam pilule. 'Cred, de asemenea, că a schimbat absolut cine și ce mă atrăgea, la o lună după ce nu mai luam, eram mult mai curios și atras de femei'.
O utilizatoare Reddit care a avut o relație romantică serioasă cu un bărbat timp de trei ani a încetat să mai ia pilule contraceptive și aproximativ opt luni mai târziu. Ea a descris urmările renunțării la pilulă și a spus că 'a fost din nou foarte atrasă de fete'. Utilizatoarea a adăugat: "Mă simt ca și cum o parte din mine a dormit ani de zile și acum s-a trezit cu o foame mare și multă energie. Îmi plăceau fetele în timp ce luam pilule, dar nu îndeajuns pentru a acționa în acest sens sau pentru a urmări pe cineva sau chiar pentru a recunoaște acest lucru, într-adevăr. Acum îmi plac mai mult fetele decât băieții - din punct de vedere sexual și sentimental'.
Un alt utilizator a spus: "Asta mi s-a întâmplat și mie. 9 ani de control al nașterilor, și m-am oprit din cauza Covid și a rămas fără. În câteva luni, interesul meu pentru femei a luat amploare - nici măcar nu mai simt atracție față de bărbați'. Iar o alta a relatat că a încetat să mai ia pilula după 11 ani de tratament. Ea se află într-o relație heterosexuală de mai bine de șapte ani și s-a considerat mult timp atrasă în egală măsură de bărbați și de femei. Ea a spus: "Acum se pare că fluctuez mai mult în timpul [cursului] unei luni. Aproape de ovulație, foarte atrasă de bărbați. În restul lunii este cam 80:20 femei:bărbați. În general, nu-mi place să folosesc ratele, dar aici mi se pare util".
Dovezile care indică orice efect pe care pilula îl are asupra a ceea ce le atrage pe femei la un partener sunt în general mai mici, cu mai puține persoane studiate. Cu toate acestea, constatările lor sunt în concordanță cu dovezile anecdotice. Într-o continuare a studiului din 2013, cercetătorii au luat în considerare partenerii romantici masculini reali ai femeilor participante și au dorit să determine aplicarea constatărilor lor anterioare în lumea reală. Aceștia au convocat un eșantion de bărbați cu care femeile care luau și nu luau pilula s-au împerecheat și au constatat că femeile care luau pilula nu numai că preferau trăsături faciale mai puțin masculine, dar erau și mai predispuse să aleagă astfel de bărbați ca parteneri.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
-
A apărut pe cer Meduza Cosmică deasupra SUA. NASA a surpins forma gigantică în timpul unui survol al ISS
Astronautul NASA Nichole Ayers a realizat o imagine electrizanta a unui fulger gigant „sprite" care se ridica deas ...
-
Generalul Emil Străinu face o dezvăluire uluitoare: "Armata română era pregătită să lupte până la ultimul om!"
Potrivit generalului Emil Strainu, in noaptea de 21 spre 22 noiembrie 1961, planurile pentru o intervenție militara sovi ...
-
Transsoianismul: Soia modificată genetic a fost aprobată de Comisia Europeană: E "bună" de consum pentru oameni și animale chiar daca schimba ADN-ul!
Comisia Europeana a anuntat vineri ca a autorizat utilizarea soiei modificate genetic in produsele alimentare si in hran ...
-
Descoperire de neconceput într-un fir de praf de pe un asteroid: "Echivalează cu găsirea unei semințe tropicale în mijlocul gheții arctice"
Mostrele neatinse aduse de pe asteroidul Ryugu de sonda japoneza Hayabusa2 continua sa rescrie povestea formarii Sistemu ...
-
România, țară experiment pentru criza globală: Românii vor sărăci si-si vor pierde economiile, vor trai din ajutoare sociale si concedii fortate fără plată
Experții fac praf masurile fiscale luate in Romania. Masurile fiscale luate in regim de urgenta pentru a diminua deficit ...
-
Zuckerberg vrea sa socializezi cu roboții. Noua strategie Meta pentru a menține utilizatorii conectați
Meta testeaza o noua funcționalitate pentru chatboții sai AI care ar putea schimba modul in care interacționam cu rețele ...
-
Dacă ai primit acest mesaj pe WhatsApp s-ar putea să fii următoarea victimă a celei mai răspândite escrocherii din România
Tot mai mulți romani sunt pacaliți de o schema aparent banala, dar extrem de eficienta, care se raspandește prin WhatsAp ...
-
Consiliul Economic și Social a dat aviz negativ măsurilor de austeritate propuse de guverul Bolojan!
Consiliul Economic și Social a dat aviz negativ masurilor de majorare a TVA și a de creștere a accizelor. De fapt, intre ...
-
Guvernantii din România au aruncat in aer facturile la energie. Bulgaria însă a găsit o soluție inteligentă care salvează populația
Ridicarea plafonarii la energia electrica va produce o explozie in facturile romanilor, dar situația sta mult diferit in ...
-
Ce alte civilizatii au fost inainte?! O piramidă de 25.000 de ani pune sub semnul întrebării tot ce știm despre istoria umanitatii
O descoperire arheologica remarcabila din Indonezia amenința sa zguduie din temelii ințelegerea noastra asupra inceputur ...
-
Bolojan schimba regulile la sănătate: Nu mai sunt asiguraţi soţ/soţie/părinţi fără venituri, persoane cu indemnizaţie creştere copil, personal monahal, şomaj
Un numar mare de persoane exceptate pana in prezent de la plata contributiei de 10% pentru sistemul public de sanatate ( ...
-
Austeritatea Regimului BoloDan schimba destinatiile turistice ale românilor. Unde călătoresc și ce sume scot din buzunar
Romanii care au apucat sa faca rezervari inca de iarna trecuta au ales vacanțe mai lungi, in destinații exotice, minuțio ...
-
Fostul prim-adjunct SRI Florian Coldea a fost trimis în judecată de DNA, alături de Dumitru Dumbravă
Fostul adjunct SRI Florian Coldea și fostul șef al direcției juridice din SRI Dumitru Dumbrava, asociatul sau intr-o com ...
-
Ce avere are Ion Sterian - capo dei capi Transgaz cu cinci secretare, nouă consilieri și șapte șoferi
Ion Sterian este șeful Transgaz și are un cabinet extins, format din cinci secretare, noua consilieri și șapte șoferi, u ...
-
Foștii premieri ai României pot fi judecați pentru dezastrul bugetar în care au lăsat țara: "Există o lege a responsabilității guvernamentale"
Dupa patru ani in care in fruntea Guvernului Romaniei s-au aflat doi premieri ai PNL și unul de la PSD, țara noastra a a ...
-
Comunitatea științifică nu înțelege ce se întâmplă cu Pământul: unele zile din iulie și august vor fi mai scurte în acest an
Deși, in mod obișnuit, rotația Pamantului incetinește treptat, specialiștii anunța ca in lunile iulie și august din aces ...
-
Pe ce criterii să te bazezi când decizi să faci upgrade la un telefon nou?
Alegerea momentului potrivit pentru a face upgrade la un telefon nou poate fi dificila, avand in vedere varietatea mare ...
-
Astronomii sunt în alertă: au detectat un obiect misterios care pare să vină cu o viteză uriașă din afara Sistemului Solar
Un obiect care pare sa vina din afara Sistemului Solar a fost reperat gonind catre Soare, caz in care, daca provenienta ...
-
Cunoscutul economist Mircea Coșea critică măsurile de austeritate ale Guvernului Bolojan: "Sunt grosolane, absurde și lipsite de logică"
Profesorul universitar Mircea Coșea, fost ministru de stat, critica ideile lansate de guvernul Bolojan in scopul reducer ...
-
Călin Georgescu, trimis în judecată - Câți ani de închisoare riscă, dacă va fi găsit vinovat
Calin Georgescu a fost trimis in judecata de Parchetul de pe langa Înalta Curte de Casație și Justiție sub acuzați ...
-
Guvernul bolojanilor nu dă un ban pe Nicușor Dan: Primul efect după creșterea TVA. Premierul demagog: "Nu putem ascunde asta!"
Premierul Ilie Bolojan a anunțat creșterea TVA! Primul efect? Prețurile la unele produse alimentare o sa creasca - și re ...
-
Aerul din casa ta ar putea fi mai toxic decât cel de afară. Și nimeni nu-ți spune asta
O solutie? Folosește o izolatie noua pentru pod sau mansarda Știai ca, potrivit unui studiu internațional, aerul din int ...
-
Autostrăzi pentru tancuri și transportoare blindate: Armata construiește infrastructură de război în România pentru a descuraja Rusia să pătrundă-n spațiul NATO
Romania intra in noua strategie NATO de mobilitate militara și va construi autostrazi speciale, dedicate transportului r ...
-
Ce au inteles vameșii de la Sculeni din "Mânăria Bolojan": se răzbună pe oamenii de la frontiere pentru că le-a diminuat Guvernul sporurile
Angajații vamii Sculeni au inceput sa efectueze controale mai stricte asupra tuturor mijloacelor de transport ce trec fr ...
-
Noul președinte ANAF va fi Adrian Nicuşor Nica, actualul șef al Corpului de control al premierului
Noul președinte ANAF va fi Adrian Nicusor Nica, actualul șef al Corpului de control al premierului. El o va inlocui pe N ...
-
Breșă uriașă de securitate: Hackerii din Iran au pus mâna pe mesajele consilierilor lui Donald Trump
Hackerii avertizeaza ca ar putea incerca sa vanda e-mailuri de la consilierii președintelui american Donald Trump. Ameri ...
-
Super puterea mondială care a acaparat soarele. A instalat într-o lună panouri fotovoltaice cât toată Europa într-un an
China a stabilit un nou record mondial in domeniul energiei solare. A instalat 93 de gigawați de capacitate fotovoltaica ...
-
Exodul creierelor pe contrasens: Opt cercetători americani au devenit primii „refugiați științifici" în Europa
Mareția Americii a fost construita in timp și una dintre pietrele de temelie a fost atragerea celor mai stralucite minți ...
-
Zeci de mii de decese in perioada următoare: Europa se pregătește pentru cel mai mare val mare de morți din cauza caniculei. In total, sute de mii de persoane
Zeci de mii de persoane ar putea muri intre 30 iunie și 30 august din cauza valului de caldura extrem care lovește ...
-
Vlad Țepeș nu e inmormantat la Snagov, ci la Milano. A fost descifrată misterioasa inscripție de pe mormântul lui Dracula
Timp de zece ani unii cercetatori au emis ipoteza ca ramașițele prințului Vlad - care a trait intre 1431 și 1477, cunosc ...
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu