Poate o pastilă să te transforme în gay? Tot mai multe persoane reclama efecte secundare de acest fel!
Postat la: 13.12.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

De la creșterea în greutate până la greață, sensibilitatea sânilor și modificări ale ciclului menstrual, pilula are o listă lungă de efecte secundare. Dar o serie de femei au vorbit despre ceea ce este probabil cel mai puțin probabil efect secundar de până acum - ele spun că anticoncepționalele orale le-au transformat în lesbiene.
Deși poate părea ciudat, există unele dovezi că anticoncepționalele orale combinate și cele numai cu progestativ pot modifica modul în care femeile percep atractivitatea. Medicamentele acționează prin suprimarea producției naturale de hormoni sexuali de către organism și înlocuirea lor cu versiuni sintetice. Acești hormoni modificați ar putea reconfigura circuitele cerebrale legate de dragoste și sex, potrivit Dr. Sarah Hill, un psiholog specializat în sănătatea femeilor de la Texas Christian University.
Dr. Hill a declarat pentru DailyMail.com: "Modul în care hormonii noștri ne afectează creierul este prin faptul că ne influențează preferințele sau comportamentul în acest fel sau în alt fel. Uneori, s-ar putea să te împingă într-o direcție care nu ar fi neapărat de acord cu ceea ce ar face creierul tău în afara acesteia. 'Dar aceste împingeri nu sunt, în general, atât de mari încât să te determine să fii o persoană absolut diferită și să îți dorești un tip de partener absolut diferit', scrie Daily Mail.
Femeile și-au împărtășit în mod anonim experiențele pe firele de discuții de pe Reddit, susținând că începerea sau oprirea contracepției a trezit o parte a sexualității lor care 'dormea de ani de zile'. Oamenii de știință au preluat, de asemenea, relatările anecdotice și au lansat mai multe studii cu privire la această afirmație. Cercetătorii de la Universitatea din Stirling, Marea Britanie, au analizat dacă femeile ar putea alege parteneri diferiți, mai mult sau mai puțin masculini, atunci când iau pilule, decât ar fi ales în afara acestora.
Studiul din 2013 a recrutat 55 de femei heterosexuale și a folosit un program de calculator într-un laborator care le-a permis să manipuleze trăsăturile umane din fotografii cu diferiți bărbați și femei. Pilulele contraceptive hormonale conțin versiuni sintetice ale hormonilor sexuali feminini, cum ar fi progestativul, care instruiește glanda pituitară să oprească ovulația, împiedicând astfel orice șansă de sarcină.
Pilula imită răspunsul organismului la sarcină, suprimând producția naturală de hormoni sexuali. Psihologul cercetător Dr. Sarah E Hill, de la Texas Christian University, a declarat că, deși nu este un secret că hormonii sexuali joacă un rol important în atracția sexuală și în preferințele partenerului, modul în care contraceptivele orale schimbă în mod specific preferințele sexuale ale unei femei este amestecat.
Ce spun studiile?
Cercetătorii de la Universitatea din Stirling, Marea Britanie, au analizat dacă femeile își aleg parteneri mai mult sau mai puțin masculini atunci când iau pilule decât dacă nu le-ar fi luat. Studiul din 2013 a recrutat 55 de femei heterosexuale și a folosit un program de calculator într-un laborator care le-a permis să manipuleze trăsăturile umane din fotografii cu diferiți bărbați și femei. Acestea au putut ajusta o multitudine de trăsături faciale, cum ar fi liniile maxilarelor și proeminența pomeților, pentru a face ca persoanele din fotografii să arate mai masculin sau mai feminin.
După această primă ședință, 18 femei au primit o rețetă pentru o pilulă contraceptivă zilnică, în timp ce restul nu au primit-o. Ambele grupuri au revenit trei luni mai târziu pentru a efectua un test similar de atractivitate. Când cercetătorii au comparat cele două seturi de imagini create de persoanele care nu luau pilule la fiecare sesiune de testare, nu au găsit nicio diferență între fețele create de acestea. Dar au descoperit că femeile care luaseră pilula preferau imagini ale bărbaților cu trăsături mai puțin masculine decât cele care nu luau pilule.
Un studiu realizat în 2011 pe aproximativ 2.000 de femei, publicat în revista Proceedings of the Royal Society B, a explorat satisfacția sexuală și atracția față de partener în rândul femeilor care și-au cunoscut partenerii când luau pilula față de cele care au început să folosească anticoncepționale abia după ce au început relația. Rezultatele au arătat că femeile care și-au cunoscut partenerii când luau pilula au obținut scoruri mai mici la ambele măsuri. De asemenea, acestea au evaluat corpul partenerului lor și îndrăzneala sexuală mai puțin decât grupul de control.
Cu toate acestea, un alt studiu publicat în 2018 de cercetătorii de la Universitatea din Glasgow a constatat că preferințele femeilor pentru fețele masculine au fost în general stabile, indiferent dacă luau pilula sau dacă ovulau. Peste 500 de femei heterosexuale au fost recrutate de cercetătorii britanici pentru a se uita în același timp la 10 perechi de fețe masculine selectate la întâmplare și li s-a spus să aleagă de care dintre ele erau mai atrase. De asemenea, li s-a spus să evalueze nivelul de atractivitate al fiecărei fotografii. Au fost prelevate probe de salivă la fiecare sesiune de testare, pe o perioadă de aproximativ doi ani, pentru a măsura nivelul de hormoni al femeilor.
Trăsăturile faciale ale bărbaților din imagini au fost ușor manipulate pentru a părea mai feminine sau mai masculine, de exemplu prin ascuțirea pomeților. În cadrul sesiunilor de testare, femeile au fost rugate să se gândească la tipul de partener pe care l-ar prefera atât pentru relații pe termen scurt, cât și pentru relații pe termen lung. Echipa britanică nu a găsit nicio dovadă că preferințele femeilor în materie de fețe ar fi urmat modificări ale nivelurilor hormonale sau modificări în utilizarea contraceptivelor orale. De fapt, au constatat că femeile preferau, în general, bărbații masculini, indiferent de statutul lor hormonal.
După această primă ședință, 18 femei au primit o rețetă pentru o pilulă contraceptivă zilnică, în timp ce restul nu. Ambele grupuri au revenit trei luni mai târziu pentru a efectua un test similar de atractivitate. Când cercetătorii au comparat cele două seturi de imagini create de persoanele care nu luau pilule la fiecare sesiune de testare, nu au găsit nicio diferență între fețele create de acestea. Dar au descoperit că femeile care luaseră pilula preferau imagini ale bărbaților cu trăsături mai puțin masculine decât cele care nu luau pilule.
"Juriul încă nu a stabilit" dacă pilula poate provoca schimbări semnificative în sexualitate, a declarat Dr. Hill. 'Părerea mea despre preponderența dovezilor pe care le-am văzut este că răspunsul la această întrebare este că poate [avea un efect], dar nu cred că se va întâmpla tot timpul'. Există două tipuri principale de pilule contraceptive pentru femei - contraceptive orale combinate, denumite și 'pilula', și pilula numai cu progestativ. Ambele sunt prescrise de un medic și se iau la aceeași oră în fiecare zi, femeile fiind sfătuite să facă o pauză de o săptămână în fiecare lună.
Cum funcționează pilula?
Există două tipuri principale de pilule contraceptive pentru femei - contraceptive orale combinate, numite și "pilula", și o pilulă numai cu progestativ. Ambele sunt prescrise de un medic și se iau în fiecare zi la aceeași oră, femeile fiind sfătuite să facă o pauză de o săptămână în fiecare lună. Pilula combinată conține o versiune artificială a hormonilor feminini estrogen și progestativ, care sunt produși în mod natural în ovare. Aceasta acționează prin împiedicarea ovarelor de a elibera un ovul în fiecare lună și prin îngroșarea mucusului din gâtul uterului, astfel încât spermatozoizilor le este mai greu să pătrundă în uter și să ajungă la ovul.
Pilula numai cu progestativ - numită uneori minipilula - are doar un singur hormon sintetic, progestativul, și funcționează într-un mod similar. Estrogenul a fost asociat cu unele afecțiuni de sănătate, astfel încât femeilor cu risc li se poate recomanda această pilulă. Experții din domeniul psihologiei evoluționiste susțin de mult timp că modificările hormonilor sexuali ai femeilor joacă un rol important în ceea ce privește atracția față de partener și ceea ce caută o femeie la un partener.
Hormonii activează și dezactivează miliarde de întrerupătoare în celulele din tot corpul, influențând modul în care o persoană interacționează cu lumea. Dar oamenii de știință încă nu au reușit să deslușească modul în care aceștia influențează comportamentul femeilor și cât de mult poate fi influențată sexualitatea unei persoane de aceste schimbări.
Dr. Hill a declarat: "Există cu siguranță unele dovezi care merg în ambele direcții, unele cercetări constatând că nu există nicio relație între utilizarea pilulei contraceptive și schimbările ulterioare în ceea ce privește atracția față de partener după întreruperea pilulei. 'Deci, acesta a fost probabil lucrul pentru care au existat cele mai multe dovezi de du-te și vino'. Aproximativ 14% dintre femeile americane cu vârste cuprinse între 15 și 49 de ani iau o pilulă contraceptivă hormonală. Milioane de femei se bazează pe ea pentru eficiența sa nu numai în prevenirea sarcinii, ci și pentru reglarea stării de spirit și a simptomelor fizice care vin odată cu ciclul menstrual lunar.
O femeie australiană în vârstă de 30 de ani care a luat un contraceptiv oral timp de 15 ani a fost șocată să constate, după ce a încetat să îl mai ia, că nu mai era atrasă de bărbați. Tessa Bona a declarat pentru Daily Mail Australia că, după ce a renunțat la pilulă, "se simte cu adevărat o persoană diferită în cel mai bun mod posibil". Ea a spus: "În timp ce luam pilula mă întâlneam doar cu bărbați, așa că, în opinia mea, schimbările hormonale au avut cu siguranță un impact asupra acestui lucru. 'Pot aprecia că bărbații sunt atrăgători, dar nu mă simt atrasă sexual de ei în prezent, așa cum eram când luam pilule. 'Cred, de asemenea, că a schimbat absolut cine și ce mă atrăgea, la o lună după ce nu mai luam, eram mult mai curios și atras de femei'.
O utilizatoare Reddit care a avut o relație romantică serioasă cu un bărbat timp de trei ani a încetat să mai ia pilule contraceptive și aproximativ opt luni mai târziu. Ea a descris urmările renunțării la pilulă și a spus că 'a fost din nou foarte atrasă de fete'. Utilizatoarea a adăugat: "Mă simt ca și cum o parte din mine a dormit ani de zile și acum s-a trezit cu o foame mare și multă energie. Îmi plăceau fetele în timp ce luam pilule, dar nu îndeajuns pentru a acționa în acest sens sau pentru a urmări pe cineva sau chiar pentru a recunoaște acest lucru, într-adevăr. Acum îmi plac mai mult fetele decât băieții - din punct de vedere sexual și sentimental'.
Un alt utilizator a spus: "Asta mi s-a întâmplat și mie. 9 ani de control al nașterilor, și m-am oprit din cauza Covid și a rămas fără. În câteva luni, interesul meu pentru femei a luat amploare - nici măcar nu mai simt atracție față de bărbați'. Iar o alta a relatat că a încetat să mai ia pilula după 11 ani de tratament. Ea se află într-o relație heterosexuală de mai bine de șapte ani și s-a considerat mult timp atrasă în egală măsură de bărbați și de femei. Ea a spus: "Acum se pare că fluctuez mai mult în timpul [cursului] unei luni. Aproape de ovulație, foarte atrasă de bărbați. În restul lunii este cam 80:20 femei:bărbați. În general, nu-mi place să folosesc ratele, dar aici mi se pare util".
Dovezile care indică orice efect pe care pilula îl are asupra a ceea ce le atrage pe femei la un partener sunt în general mai mici, cu mai puține persoane studiate. Cu toate acestea, constatările lor sunt în concordanță cu dovezile anecdotice. Într-o continuare a studiului din 2013, cercetătorii au luat în considerare partenerii romantici masculini reali ai femeilor participante și au dorit să determine aplicarea constatărilor lor anterioare în lumea reală. Aceștia au convocat un eșantion de bărbați cu care femeile care luau și nu luau pilula s-au împerecheat și au constatat că femeile care luau pilula nu numai că preferau trăsături faciale mai puțin masculine, dar erau și mai predispuse să aleagă astfel de bărbați ca parteneri.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
-
Spania limitează drastic circulația banilor cash - Amenzi de până la 150.000 de euro
Spania a introdus noi masuri prin care persoanele fizice trebuie sa notifice autoritațile fiscale naționale inainte de a ...
-
Apropiați ai presedintelui SUA: Papa Leon este anti Trump și „o marionetă marxistă"
Fostul asociat al președintelui Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, Steve Bannon, l-a evaluat astazi pe noul șef ...
-
Falsul polițist care a păzit urnele la alegerile locale din Ploiești. Până și mama lui l-a crezut
Noi detalii din dosarul barbatului cu opt clase și o condamnare, care, ani la rand, s-a dat drept ofițer in cadrul struc ...
-
Fiul de 2 ani al lui Ionel Ganea, în stare gravă. Fostul fotbalist a intrat într-o maşină oprită pe carosabil. Copilul ar fi fost pe scaunul din faţă, neasigurat
Ionel Ganea a fost implicat intr-un grav accident intre Hurez si Fagaras, vineri, cand a intrat intr-o masina oprita pe ...
-
Bomba despre originea COVID-19. Studiul exploziv care zdruncină teoria Chinei și rescrie începutul pandemiei
Cercetatori americani susțin ca au identificat momentul și locul in care COVID-19 ar fi aparut pentru prima data - și, s ...
-
Locuitorii unui oraș turc au avut halucinaţii câteva zile după ce poliția a ars în centrul orașului 20 de tone de canabis
Politia din Lice, sud-estul Turciei, a ars 20 de tone de canabis confiscate de catre autoritati de-a lungul anului 2024, ...
-
Cel mai mare „dogfight" din istoria recentă a aviației? 125 de avioane militare din India și Pakistan s-ar fi duelat timp de o oră / Ce pierderi ar fi suferit cele două puteri nucleare
Un numar de 125 de avioane militare din India și Pakistan s-au confruntat in conflictul izbucnit recent intre cele doua ...
-
Valurile de căldură record din 2023 și 2024 ar putea fi doar o variabilitate naturală, nu un semn al încălzirii globale
În ultimii doi ani, planeta a doborat recorduri ingrijoratoare de temperatura, iar caldura extrema din 2023 și 202 ...
-
Veste uriașă despre boala Alzheimer, considerată timp de decenii o cale fără întoarcere
Timp de decenii, boala Alzheimer a fost considerata o cale fara intoarcere, un declin lent, dar inevitabil al memoriei ș ...
-
Celebră instructoare de Pillates, ucisă cu otravă de soacră și soțul infidel după ce a descoperit aventura acestuia
O tragedie șocanta a avut loc intr-o familie, cand Larissa, instructor de Pilates in varsta de de 37 de ani a murit intr ...
-
Noul Papă și-a presimțit alegerea. De ce nu l-a ascultat pe fratele său care i-a spus să nu ia numele "Leon"
Papa Leon al XIV-lea și-ar fi presimțit alegerea chiar cu o seara inainte de inceperea conclavului, dar nu a ascultat sf ...
-
Teoriile conspirației modelează politica actuală: Oamenii inteligenți sunt victime sigure ale industriei mașinațiunilor oculte
În lumea in care informațiile circula rapid și fara filtru, teoriile conspiraționiste au ajuns sa fie un fenomen t ...
-
Americanul Robert Francis Prevost este noul Papă. El va urca pe Scaunul Sfântului Petru sub numele de Leon al XIV-lea
Cardinalul american Robert Francis Prevost a fost ales al 267-lea Papa al Bisericii Catolice, primul american ales Papa ...
-
Administrația Trump presează mai multe guverne să aprobe accesul companiei SpaceX în schimbul bunăvoinței comerciale
Starlink, rețeaua de internet prin satelit a companiei SpaceX, fondata de Elon Musk, a devenit in ultimii ani nu doar o ...
-
Donald Trump pregătește Republica Moldova pentru a deporta aici imgiranții ilegali din SUA
Mascatii din brigada speciala „Fulger" a politiei din Republica Moldova au primit miercuri echipamente in valoare ...
-
Cum arată cotele la pariuri pentru finala prezidențială dintre George Simion și Nicușor Dan
George Simion și Nicușor Dan urmeaza sa se dueleze pe data de 18 mai in turul 2 al alegerilor prezidențiale din Romania. ...
-
Cine va cuceri cursa computerelor cuantice? Lista completa a mașinăriilor informatice din spatele noii revoluții tehnologice
Calculul cuantic a fost anunțat de multa vreme ca fiind „la un pas distanța", dar mai multe companii sunt acum hot ...
-
O sondă spațială sovietică lansată greșit în 1972 ar putea cădea pe Pământ în această săptămână. Aproape toate marile orașe ale lumii sunt în zona de risc
O sonda sovietica veche de peste o jumatate de secol este pe cale sa revina pe Pamant, intr-un final spectaculos și impr ...
-
Ucraina lansează prima piață de arme din lume on-line în stil Amazon. Debutează cu drone, roboți și muniție
Brave1 Market imbunatațește eficiența achizițiilor militare descentralizate, permițand unitaților militare sa iși folose ...
-
Scandalos: Elon Musk este marele câștigător al bugetului Pentagonului de 1.000 de miliarde de dolari. Fonduri alocate pentru o tehnologie care nu există
Bugetul propus de Casa Alba a starnit controverse, in principal din cauza creșterii semnificative a cheltuielilor pentru ...
-
Cutia neagră a Pământului, pentru sfârșitul lumii: Monolitul ce nu poate fi distrus, ascuns la capătul planetei
Cei aflați la conducere au o atitudine indiferenta fața de distrugerea planetei noastre, iar președintele Donald Trump a ...
-
Cea mai șocantă declarație a unui fost oficial de la Casa Albă: Controlează americanii timpul și spațiul la nivel cuantic?
Declarația fostului consilier științific al Casei Albe Michael Kratsios starnește controverse și speculații: "Manipulam ...
-
Europa și-a făcut planul și începe bătălia cu Donald Trump: Să ne pregătim pentru orice scenariu
Comisarul european pentru comert, Maros Sefcovic, a declarat miercuri, ca organul executiv al Uniunii Europene va anunta ...
-
NASA a studiat Sfârșitul Lumii: Supercomputerul a simulat când ți cum se va sfârși viața pe Pământ
Cercetatorii de la NASA au efectuat o simulare avansata folosind un supercomputer pentru a anticipa cat timp va mai rama ...
-
Fum negru in prima zi a Conclavului de la Vatican - Cele patru nume care se luptă pentru a fi ales noul Papă
Primul fum a iesit negru la Vatican, unde a inceput conclavul pentru alegerea unui nou papa. Oricine va fi viitorul suve ...
-
ROBOR scapă de sub control - urmează luni grele pentru românii cu credite
Veste proaste pentru romanii cu credite in lei! Indicele ROBOR la 3 luni a crescut miercuri la 6,47% de la 6,08% cu o zi ...
-
Vine Nibiru? Oamenii de știință spun că au găsit o planetă uriașă ascunsă în adâncul sistemului nostru solar
Ani de zile, așa-numiții „teoreticieni ai conspirației" au fost batjocoriți pentru ca avertizau ca o planeta ascun ...
-
Tarifele lui Trump lovesc acum în exporturile SUA. Scăderi de până la 50% în vânzările externe ale unor produse de bază
Tarifele impuse de președintele american Donald Trump pentru importurile in SUA au un efect negativ și asupra exporturil ...
-
Avertisment de la Banca Națională: Sunt crize suprapuse, este presiune. Dacă o pierdem din mână mi-e greu să cred că o mai prindem
Purtatorul de cuvant al Bancii Naționale, Dan Suciu, a explicat faptul ca aceasta criza politica se suprapune cu problem ...
-
Clubul de Presă îi provoacă la dezbatere pe finaliștii prezidențialelor!
Catre domnul George Simion, președinte AUR, candidat prezidențial. Catre domnul Nicușor Dan, Primar General al Capitalei ...
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu