S-a legalizat Planul Kalergi. Statele europene sunt obligate să primească și să finanțeze migranții
Postat la: 27.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Pachetul de legi europene privind migrația, publicat deja în Jurnalul Oficial al UE, obligă, efectiv, statele Uniunii Europene să ofere protecție internațională sau statut de refugiat oricărui cetățean dintr-o țară terță sau apatrid. Este de ajuns ca migranții să declare că sunt persecutați în țările lor sau că provin din zone de conflict și obțin, automat, toate drepturile pe care le au cetățenii europeni.
Dezintegrată economic, după decizia de a susține financiar, militar și diplomatic Ucraina, Uniunea Europeană se pregătește să se dezintegreze și din punctul de vedere a civilizației și culturii, sau ce a mai rămas din ele. Practic, s-a legalizat Planul Kalergi, care presupune un amestec de rase ale popoarelor migratorii in Europa, pentru a se crea o subrasă metisa, o populatie docila.
Pachetul de legi privind migrația, despre care Polonia și Ungaria au declarat deja că nu le vor aplica în țările lor, creează premisele unei invazii în masă a cetățenilor din Africa și Asia, pe care statele europene vor fi obligate nu numai să-i primească, dar și să îi întrețină. Potrivit Regulamentelor votate de UE, orice cetățean dintr-o țară terță, dacă declară că este persecutat sau se simte persecutat în statul de proveniență, primește automat protecție internațională sau statut de refugiat.
"În cazul în care unul sau mai multe aspecte specifice ale declarațiilor solicitantului nu sunt susținute de documente justificative sau de alte probe, acesta ar trebui să beneficieze de principiul prezumției de nevinovăție, cu condiția ca acesta să fi făcut un efort real de a demonstra necesitatea unei protecții internaționale, ca toate elementele relevante de care dispune să fi fost prezentate, să fi fost prezentată o explicație satisfăcătoare cu privire la lipsa altor elemente relevante, ca declarațiile sale să fi fost considerate coerente și plauzibile, iar credibilitatea generală să fi fost stabilită ținând seama de momentul în care solicitantul a solicitat protecție internațională și, după caz, motivele pentru care nu a solicitat-o mai devreme", se arată în Regulamentul privind standardele referitoare la condițiile pe care trebuie să le îndeplinească resortisanții țărilor terțe sau apatrizii pentru a putea beneficia de protecție internațională.
În ce privește apartenența la un anumit grup social, se va acorda atenția corespunzătoare aspectelor specifice orientării sexuale sau genului solicitantului, inclusiv identitatea de gen și exprimarea de gen, care ar putea fi legate de anumite tradiții și cutume legale, în măsura în care aceste aspecte au legătură cu temerea bine întemeiată de a fi persecutat a solicitantului.
Potrivit Regulamentului, autoritatea decizională nu ar trebui să concluzioneze că solicitantul este lipsit de credibilitate pentru simplul motiv că nu s-a bazat pe orientarea sa sexuală declarată cu prima ocazie pe care a avut-o pentru a prezenta motivele persecuției, cu excepția cazului în care este evident că solicitantul intenționează doar să întârzie sau să împiedice executarea unei decizii care ar avea ca rezultat returnarea sa. "Circumstanțele din țara de origine, inclusiv, de exemplu, existența și aplicarea legislației penale care vizează în mod specific persoanele lesbiene, homosexuale, bisexuale, transgen și intersex, pot însemna că aceste persoane trebuie să fie considerate ca formând un anumit grup social", se precizează în actul normativ.
Conform Regulamentului, beneficiarii de protecție internațională vor avea dreptul să exercite o activitate salariată sau independentă, imediat după acordarea protecției, și vor beneficia de egalitate de tratament în raport cu resortisanții statului membru care le-a acordat protecție internațională în ce privește condițiile de încadrare în muncă, inclusiv vârsta minimă de încadrare în muncă și condițiile de muncă, remunerarea și concedierea, programul de lucru, concediul și zilele libere, precum și cerințele în materie de sănătate și siguranță la locul de muncă.
Totodată, migranții vor beneficia de libertatea de asociere și de afiliere, de posibilități de formare ocupațională pentru adulți, acțiunile de formare profesională, inclusiv cursuri de formare pentru perfecționarea competențelor, și experiența practică la locul de muncă, de acces la sistemul de învățământ general, precum și la perfecționare sau recalificare profesională. De asemenea, migranții vor avea acces la anumite prestații de asistență socială, cum ar fi sprijin pentru asigurarea unui venit minim, asistență în caz de boală sau sarcină, asistența parentală, inclusiv asistență pentru îngrijirea copiilor, ajutoare pentru locuință, precum și acces la asistență medicală.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Americanii au uitat harta unei baze militare cheie într-un vehicul capturat de ruși in Ucraina
Americanii dintr-un vehicul de luptă al infanteriei Bradley trimis în Ucraina ca parte a ajutorului militar au uitat harta uneia dintre cele mai mari baze militare din țară, a relatat corespondentul RIA Novosti.
-
Au peștii sentimente? Oamenii de știință cred că se apropie de un răspuns
Cercetările care sugerează că anumite specii pot învăța, experimenta durere și formează relații au implicații pentru atitudinea noastră față de cel mai consumat animal din lume, scrie The Guardian.
-
Răspunsul lui Putin la rachetele cu rază lungă ale Ucrainei ar putea include un test nuclear
Opţiunile lui Vladimir Putin de a riposta dacă Occidentul permite Ucrainei să folosească rachetele sale cu rază lungă de acţiune pentru a ataca Rusia ar putea include lovirea resurselor militare britanice din apropierea Rusiei sau, în extremis, efectuarea unui test nuclear pentru a-şi arăta intenţia, au declarat analişti.
-
Elon Musk, păzit mai bine decât un șef de stat. Cum acționează echipa de securitate a miliardarului
Elon Musk, în vârstă de 53 de ani, și-a cultivat de mult timp imaginea unei personalități de tip „diavol", călătorind prin lume, ieșind cu alți moguli, lideri mondiali și celebrități și fumând iarbă în public.
-
Din ce este făcută cafeaua fără boabe devenită atât de populară: "Provoacă defrișări masive"
Producătorii de cafea din SUA și Europa se reorientează, iar acest lucru ar putea impune un trend în rândul consumatorilor de cafea. Noua modă este „cafeaua fără boabe". Cei care sunt pionieri în domeniu, precum compania Atomo din Seattle, se simt jigniți dacă produsele sunt numite substitut al cafelei.
-
Ciclonul Boris a răvășit Europa. În Polonia, armata e pe poziții, iar Austria e sub zăpadă
Patru provincii sudice din Polonia se numără printre zonele cu cel mai mare risc de inundații, iar la Praga au fost închise porțile de pe râul Vltava. În Austria a căzut deja zăpadă în strat de 20 cm.
-
Noua actualizare Windows blochează sistemul de operare. Cum poate fi rezolvată problema
Microsoft a lansat recent o actualizare pentru Windows 11, denumită KB5041872, care a cauzat probleme majore utilizatorilor. Actualizarea se blochează în timpul procesului de descărcare la 8% și determină utilizarea procesorului la 100%, lăsând sistemele aproape inutilizabile.
-
Alertă în Bulgaria: a fost înregistrat primul caz de holeră, după 103 ani
Autoritățile din Bulgaria sunt în alertă, după ce a fost înregistrat primul caz de holeră în 103 ani. Este vorba despre un cetăţean indian în vârstă de 23 de ani care locuieşte în Bulgaria şi care a călătorit în New Delhi, India, în perioada 13 august - 2 septembrie, informează DARIK, relatează Rador Radio România.
-
Turistul de la Cotroceni a găsit vinovatul pentru inundații: "Ne confruntăm din nou cu efectele schimbărilor climatice!"
Președintele Klaus Iohannis dă vina pe schimbările climatice pentru inundațiile care afectează o parte din țară în ultimele ore. Iohannis susține că este în permanentă legătură cu persoanele responsabile de coordonarea activităților de intervenție.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.În Asia trăiesc 80 de milioane de vorbitori de limba română arhaică la 4.500 de km de țara noastră
- 2.Cel mai tare interviu al lui Tucker Carlson despre Big Pharma si cum companiile de alimente vor sa ne imbolnaveasca si sa ne faca dependenti de medicamente
- 3.Elon Musk anunță marea foamete din America
- 4.Misterul unei tăblițe vechi de 4.000 de ani, descifrat: Predicția sumbră care anunță sfârșitul civilizației
- 5.Tucker Carlson după arestarea șefului Telegram: "Întunericul coboară rapid pe lumea de altădată liberă!"
- 6.Microbul-lipsă: Cum afectează vaccinarea COVID flora microbiană și imunitatea intregului organism
- 7.Bill Gates o spune pe fata ca la prosti: "Dacă evităm un război mare, va exista o altă pandemie!"
- 8.Descoperirea mormântului gigantului Gilgameș sub albia râului Eufrat este de o importanta majora pentru descifrarea istoriei antice
- 9.Migrația din Africa și Asia de Sud: Pericolul unei Disoluții Ireversibile a Identității Europene
- 10.Nicăieri în Europa nu există acest sistem: Nu vei putea vinde locuința fără aprobarea ANAF!
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu