Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Seisme in lant in Turcia. Cutremurul de 6,4 grade de luni a produs pagube serioase și panică

Postat la: 20.02.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Două cutremure s-au propus luni seara în Turcia: unul cu magnitudinea de 6,4 a avut loc în districtul Defne din Hatay, iar apoi cu o magnitudine de 5,8 în districtul Samandag, transmite agenția Anadolu.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 s-a produs în districtul Defne din Hatay. Potrivit informațiilor de pe site-ul Președinției pentru gestionarea dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD), cutremurul a avut loc la ora 20:04 în districtul Defne din Hatay.

Seismul cu magnitudinea de 6,4, care a fost resimțit și în provinciile învecinate, s-a produs la o adâncime de 16,7 kilometri.

După acest cutremur, un cutremur a avut loc în districtul Samandağ din Hatay la ora 20.07. Cutremurul cu magnitudinea 5,8 s-a produs la o adâncime de 7 kilometri.

Vicepreședintele Fuat Oktay a declarat că investigațiile privind cutremurele cu magnitudinea de 6,4 în districtul Defne din Hatay și cu magnitudinea de 5,8 în districtul Samandağ continuă și i-a avertizat pe cetățenii din regiune să stea departe de clădirile avariate.

În postarea sa pe contul său de socializare, Oktay a declarat: "Investigațiile noastre privind cutremurele din Hatay continuă. Le cerem cetățenilor noștri din regiune să stea departe de clădirile avariate și să urmeze cu sensibilitate avertismentele echipelor noastre."

Guvernatorul Hatay, Rahmi Doğan, a declarat corespondentului AA: "Am primit unele notificări din cauza cutremurului din oraș, le evaluăm, scanările noastre continuă."

Cutremurele care au avut loc în Hatay au fost resimțite și în diferite părți ale Siriei.

Potrivit informațiilor transmise de corespondenții AA aflați pe teren, oamenii au ieșit în stradă după cutremure.

Cutremurele au fost resimțite în toată țara, în special în Idlib, Alep, Hama, Afrin, Azez, Jarablus, Bab și în așezările Tel Abyad.

S-a raportat că unele clădiri au fost demolate.

Cutremurul a fost resimțit în toate orașele din Liban, în special în capitala Beirut. Cetățenii panicați au ieșit în zonele de adunare.

Cutremurul cu epicentrul în Hatay a fost resimțit și în Siria, Iordania, Irak, Palestina, Israel și Egipt.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE