Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Transumanismul începe în Chile: Lege împotriva discriminarii mutanților și a persoanelor modificate genetic

Postat la: 06.03.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Legea 21.422, publicată în 16 februarie, interzice "discriminarea la locul de muncă împotriva mutațiilor sau a alterărilor materialului genetic". Dispoziția stabilește mecanismele de efectuare a "testelor genetice".

Prin lege, Chile interzice discriminarea împotriva mutanților și a persoanelor modificate genetic. Curioasa reglementare a fost prezentată de senatorul Alejandro Navarro Brain, aprobată în unanimitate și publicată în Monitorul Oficial miercuri, 16 februarie 2022.

Legea nr. 21.422 care interzice discriminarea în muncă împotriva mutațiilor sau alterărilor de material genetic și, la rândul său, "interzice să se ceară orice certificat sau test pentru a verifica dacă lucrătorul nu are astfel de modificări sau mutații în genomul său uman" este practic inceputul transumanismului pe baze legale.

Norma stabilește că "niciun angajator nu poate condiționa angajarea lucrătorilor, menținerea sau reînnoirea contractului lor, promovarea sau mobilitatea în muncă, de absența mutațiilor sau a alterărilor în genomul lor".

De asemenea, legea stabilește:

  • Lucrătorul își poate exprima consimțământul liber și în cunoștință de cauză pentru a se supune unui test genetic.
  • În cazul în care aceste examene sunt cerute de angajator, acesta din urmă trebuie să își asume costul lor.
  • Unitățile sanitare și laboratoarele care efectuează acest tip de examinare, precum și angajatorii care accesează aceste informații, trebuie să adopte toate măsurile de securitate, pentru a proteja viața privată a lucrătorului și a garanta tratarea confidențială a datelor.
  • Lucrătorul va avea întotdeauna dreptul de a avea acces la informațiile dezvăluite de un test genetic.

Mutanți, "persoane umane" și alte categorii

Legea chiliană amintește de legislația argentiniană, de asemenea curioasă, de anul trecut, care citează drepturile "persoanelor umane". Chinda Brandolino a subliniat că acesta este preludiul juridic al unei distincții între "persoane umane" și "persoane transumane". Persoanele modificate genetic, spune Brandolino, vor aparține proprietarilor tehnologiei și nu vor avea aceleași drepturi ca și persoanele "umane".

Legea 21.422 anticipează un viitor întunecat pe care încă nu îl cunoaștem. Un mare contrast logic apare în această reglementare. Pe de o parte, sistemul protejează drepturile persoanelor modificate genetic (o consecință pe care o vor avea injecțiile cu Covid, după cum au fost avertismente timpurii făcute de medicii reuniți la un summit la Londra), confidențialitatea datelor și dreptul de a nu fi discriminat la locul de muncă.

Pe de altă parte, sistemul din multe țări consacră în mod oficial discriminarea persoanelor care nu se injectează împotriva Covid-19, le încalcă dreptul de a nu-și dezvălui datele medicale și sfințește expulzarea lor de la locul de muncă. În ansamblu, panorama indică construirea unei noi ordini juridico-juridice în epoca transumanismului:

  • A fi "mutant" este protejat și încurajat.
  • A fi "pur-sânge" este reprimat și pedepsit.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE