Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Tratamentul pentru pacienţii cu forme uşoare de COVID, publicat de un medic român. Sunt incluse şi vitamine şi medicamente cunoscute

Postat la: 08.11.2020 - 17:06 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Medicul Adina Alberts a postat pe contul său de Facebook o schemă de tratament care dă rezultate în cazul celor infectaţi cu noul coronavirus, dar care doar au cel mult simptome moderate.

„Dragi colegi, medici de familie! Mă adresez dvs în mod special acum, pentru că pe umerii dvs va cădea, în curând, greul acestei pandemii!

Trebuie să gestionaţi prin telefon mii de situaţii medicale. Trebuie să oferiţi explicaţii, să daţi reţete, să acordaţi atenţie şi grijă tuturor celor care din nefericire se vor infecta cu SARS-Cov2. Şi nu vor fi puţini!

Este multă muncă. Trebuie să aveţi disponibilitate pentru a spune mereu "prezent". "Linia întăi" se muta încet, încet către dvs, în cabinetele şi pe telefoanele/ laptopurile dvs.

Fac un apel la toleranţă şi înţelegere. Ca de obicei, EU ÎNCERC SĂ AJUT! De aceea voi posta mai jos, schema clasică de tratament în cazul în care cetăţenii au neşansa de a fi testăţi pozitiv la SARS-Cov2", este introducerea făcută de doctorul Adina Alberts.

Adina Alberts a publicat schema de tratament pentru pacienţii COVID cu forme moderate ale bolii

În continuare, medicul prezintă schema de tratament standard pe care medicii de familie ar putea să o recomande pacienţilor cu forme uşoare de COVID-19.

„Marea majoritate a medicilor de familie sunt de acord cu această schemă de tratament:

1. Azitromicina cp de 500 mg, 1cp/ zi, 5-7 zile.

2. Paracetamol cp de 500 mg, 1cp la 8 ore, în caz de febră sau dureri, 14 zile.

3. Aspenter, cp de 75 mg, 1 cp pe zi, 14 zile.

4. Medrol cp 4 mg, 1 cp /zi timp de 2 zile, apoi 2 cp/zi încă 2 zile, apoi câte 3 cp/zi până la 10 zile, la ora 10 dimineaţa.

5. Protecţie gastrică. Sunt multe variante. De exemplu: Omeran cp 20 mg, 1 cp la 12 ore, 14 zile.

6. Vitamine C 2 g/zi, 14 zile

7. Vitamina D 1000 UI/ zi, 14 zile.

8. Zinc cp 25 mg, 2 cp/zi, 14 zile.

9. Probiotice. Sunt multe variante. De exemplu: Linex forte cp 60 mg, 1-2 cp pe zi, 14 zile.

10. Antitusive. Sunt multe variante. De exemplu: BronhoKlir, 5 ml de 3 ori/zi, cât persistă tusea.

11. Septosol cu albastru de metilen pentru igiena orofaringiană, 1-3 cp/zi, 14 zile

12. DIETA HIPOSODATĂ cât timp durează administrarea preparatelor cortizonice. (Medrol, Dexametazona)

Preparate de genul suplimentelor alimentare precum Quercitină, Echinaceea, Cătină, Extract de coacăz negru, Propolis, Coenzima Q10, etc, sunt binevenite în aceste vremuri. E bine să le aveţi în casă şi să vi le administraţi şi preventiv. Pe rând.

Rog medicii de familie care văd această postare, să ne semnalizeze modificări şi/sau completări la schema de tratament de mai sus, dacă acest lucru se impune. Mulţumesc anticipat!", a scris Adina Alberts pe Facebook.

Mesajul postat de Adina Alberts a devenit în scurt timp viral. Postarea a fost apreciată de aproape 3.400 de internauţi şi a adunat mai mult de 2.100 de distribuiri în decurs de câteva ore. Aproape 500 de oameni au comentat, cele mai multe comentarii fiind pozitive.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE