Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Turnătorie pe bani grei: Un avertizor de integritate a primit 279 de milioane de dolari recompensă!

Postat la: 27.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Recompensa record de 279 de milioane de dolari acordată unui avertizor de integritate la începutul acestei luni de către autoritatea de reglementare a pieţelor financiare americane are legătură cu un dosar de mită deschis împotriva companiei suedeze de telecomunicaţii Ericsson, a dezvăluit cotidianul The Wall Street Journal.

Recompensa venită de la Securities and Exchange Commission (SEC) a avut legătură cu o înţelegere în valoare de 1,1 miliarde de dolari încheiată de compania suedeză cu autorităţile americane în 2019, pe fondul acuzaţiilor că a conspirat să facă plăţi ilegale pentru a obţine contracte în cinci ţări, susţin surse din apropierea acestui dosar.

SEC nu a dezvăluit numele avertizorului de integritate şi nici dosarul în legătură cu care a acordat cea mai mare recompensă din istoria sa. În 2019 Ericsson a acceptat să plătească peste un miliard de dolari pentru a pune capăt unei anchete de corupţie, care includea mituirea unor oficiali guvernamentali în ţări precum China, Vietnam şi Djibouti.

Conform regulilor SEC, un avertizor de integritate poate fi recompensat cu o sumă cuprinsă între 10% şi 30% din amenzile colectate de SEC pe baza acţiunilor în justiţie care rezultă de pe urma unor dezvăluiri făcute de un avertizor de integritate. Recompensa de 279 milioane de dolari acordată la începutul acestei luni a depăşit precedentul record, de 114 milioane de dolari, recompensă acordată de SEC unui avertizor de integritate în luna octombrie 2020.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE