Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Un cercetător detoneaza piața suplimentelor alimentare vândute în farmacii: "Sunt apă de ploaie!"

Postat la: 05.02.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cercetătorul Costel Atanasiu avertizează că peste 90% dintre suplimentele vândute în farmacii sunt „apă de ploaie". Toate proprietățile miraculoase pe care chipurile le au aceste produse reprezintă doar părerile producătorilor și nu sunt confirmate de studii științifice.

„Singurele suplimente pe care trebuie să le luați sunt vitaminele și unele minerale, dar și acolo trebuie luate la indicația și sub supravegherea medicului pentru că excesul de vitamine este dăunător", explică Atanasiu. Carențele de vitamine pot fi determinate prin analize. Una dintre probleme constatate frecvent este lipsa vitaminei D. Potrivit cercetătorului, motivul este simplu: corpul uman n-a fost „programat" să petreacă atât de mult timp în casă, el trebuia să fie aproape tot timpul afară, în soare. Lipsa poate fi compensată prin ingerarea de vitamina D, însă uneori acest lucru nu este suficient deoarece unele persoane au tulburări de metabolism care fac ca vitamina să nu fie reținută de către organism.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE