Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Un restaurant din Toronto a introdus "taxă de carbon" de 2% la nota de plata

Postat la: 10.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O pizzerie din Toronto a început să perceapă clienților o "taxă de carbon" de 2% din toate facturile. Restaurantul poate scăpa cu această taxă suplimentară doar prin faptul că o numește "taxă". Potrivit Federației Canadiene a Întreprinderilor Independente, taxa de carbon este "complet legală" atâta timp cât "nu este numită taxă".

Un localnic, Joseph Christiano, a luat recent masa la restaurant și a observat noua "taxă" de pe nota de plată abia la ieșire. Întrebat dacă o taxă pe carbon l-ar face să se gândească de două ori înainte de a mai lua masa în acest local sau în oricare altul, el a declarat pentru CTV News că probabil ar putea "trăi cu 2%", dar dacă vor începe să perceapă 10% sau mai mult, atunci va începe să gătească acasă. Toronto are deja o taxă de 13%.

Deci, cum își justifică acest restaurant "taxa" falsă? În partea de jos a chitanței scrie: Ceea ce mâncăm alimentează schimbările climatice. Adăugarea a 2% la fiecare notă de plată a restaurantului pentru a investi în captarea carbonului va ajuta la compensarea amprentei noastre de carbon. Acest tip de taxă de carbon nu a devenit încă norma în Toronto, dar probabil ca urmeaza sa fie introdusa si de alte locatii.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE