Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Aranjament patronal diabolic pe spatele Guvernului: „Noi va trebui să avizăm tot ce se întîmplă în turism"

Postat la: 06.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mai multi oameni de afaceri din turism, dintre care unii sunt controversati, se vor intalni in perioada urmatoare, cel mai probabil la Grand Hotel Continental din Capitala, unde au fost facute demerurile, pentru a pune bazele unei noi structuri patronale din sector economic.

Acest demers este intiat si sustinut de catre o serie de fosti presedinti ai Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), in mod special de Dragos Anastasiu, dar mai ales de doi fosti secretari de stat in guvernul Nastase- Alin Burcea si Nicu Radulescu (vezi documentul privind corespondenta electronica dintre ei). Ce vor de fapt? Vor ca noua structura patronala, o asa zisa uniune patronala, care sa dea ora exacta in turism, dar pe multi bani publici si mai putin privati.

Insa, toti cei inclusi in cercul acestei dezbateri on line vor sa conduca destinele turismului romanesc, dar fara sa precizeze daca sunt sau nu capabili de o asemenea raspundere, mai ales ca unii dintre ei au fost in functi publice de decizie si prezenta lor acolo a fost doar una decorativa, discreta si modesta. De fapt, crearea acestei noi uniunii patronale este continuarea unui demers esuat de anul trecut si ca urmare a dezvaluirilor ZIUAnews, prin care trei ministrii ai cabinetului Ponta, trei secretari de stat si un fost ministru au fost prostiti in sediul Guvernului de catre un reprezentant al oamenilor de afaceri din turism ca sa sustina un smen de proporti finantat din bani publici si fonduri europene.

Dragoș Anastasiu: „Orice guvern face ce-i trece prin cap"

Vicepresedintele ANAT, Dragos Anastasiu, initiatorul intalnirii de maine de la Grand Hotel Continental, este care anul trecut cerea unor ministrii ai cabinetului Ponta dezmembrarea Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT) si care insista in continuare pentru infiintarea Oficiului Roman de Turism (ORT) care sa se ocupe de tot ce insemna promovare turistica dar si de autorizare in turism. Mai mult, el sustine „ca orice guvern face ce-i trece prin cap in conditiile in care mediul privat de afaceri nu se articuleaza".

Alin Burcea: „Aștept ZIUA cînd ministrul va veni în audiență la Președintele Marelui Patronat din Turism"

In schimb, fostul secretar de stat pentru turism din era Agathon, Alin Burcea, este disperat dupa putere, spunand raspicat ca „Noi va trebui sa avizam TOT, TOT, TOT, ce se intimpla in turism!" si „Astept ZIUA cind ministrul va veni in audienta la Presedintele Marelui Patronat din Turism". Dar Alin Burcea uita sa le spuna celor turism cum agentia sa de turism vindea bilete pentru Ministerul Turismului unde el era secretar de stat si tot atunci el a fost cel care a dat un ordin prin hotelurile erau obligate sa confirme incasarile valutare ale agentiilor de turism. Noroc ca ordinul a fost retras repede de Dan matei Agathon, dar si dupa ce Burcea se speriase de procesele deschise atunci de cativa hotelieri cu greutate din Bucuresti.

Ramane de vazut daca oamenii de afaceri din turism care vor da curs invitatie de maine vor ajunge la un numitor comun, tinand cont de faptul ca orgoliile sunt asa de mari si mai toti vor sa fie sefi. Nu conteaza unde, dar sa fie sef ca sa fie bagat in seama de autoritatii ori sa se bage in seama, iar discutiile dintre ei demonstreaza acest lucru. Totodata, este interesant de urmarit cum reactiona Ministerul Economiei si Guvernul vis a vis de intentia celor de mai sus de a prelua atributiile ANT si, automat, si fondurile publice.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE