Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Tarom: Bonus de 120.000 de euro pentru managerul Christian Heinzmann care a prăbuşit compania

Postat la: 24.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

De trei ani de zile, managerul belgian al companiei Tarom, Christian Heinzmann, si-a batut joc de toti ministrii care s-au perindat din 2013 si pana in prezent la conducerea Ministerului Transporturilor, mintindu-i permanent cu zambetul pe buze, sfidandu-i cu aroganta si tupeu iesit din comun, dar si calcand in picioare intreaga legislatie romaneasca pentru interesul sau personal.

In acesti trei ani, din cauza managementului dezastruos al lui Christian Heinzmann, compania Tarom a ajuns in pragul falimentului, dar toti ministrii transporturilor, fie ca s-au numit Ovidiu Silaghi, Relu Fenechiu, Ramona Manescu, Dan Sova, Ioan Rus sau Iulian Matache, au musamalizat fiecare dezastrul de la Tarom. Acum, printr-un aranjament de tip mafiot, dar si cu un tupeu iesit din comun, Christian Heinzmann a cerut Consiliului de Administratie, din care si el face parte, sa-i acorde un bonus de 120.000 de euro pentru ca si-a indeplinit, vezi doamne, criteriile de performanta pe anul 2013.

Si membrii CA de la Tarom, adica Florescu Radu Francis - presedinte si Machita Dan-Aurel, Heinzmann Christian Edouard, Andrei Dragos, Ticlea Tiberiu, Bolos Marcel-Ioan si Iordache Valentin, au aprobat cu ambele maini bonusul de 120.000 de euro pentru Heinzmann, care, zice el, s-a abtinut de la vot. Dar, ca sa fie sigur ca va primi bonusul de 120.000de euro, managerul belgian a facut un troc cu membrii Consiliului de Administratie si ai Adunarii Generale a Actionarilor de Tarom, care a si fost aprobat si parafat imediat. Astfel, s-au infiintat doua posturi de directori bine remunerate pentru doi membri garantati si sustinuti de niste „gulere albe" din Ministerul Transporturilor care i-au si parasutat in bordul Tarom.

8.000 de euro pe lună dela Tarom, pentru ginerele directoarei Cornilă

Practic, Christian Heinzman a infiintat postul de director administrativ al Tarom numai pentru Tiberiu Ticlea, membru CA, dar si ginerele controversatei directoare juridice a Ministerului Transporturilor- Anisoara Cornila. Astfel, ginerele fostei gestionare  dutty-free din Vama Giurgiu-Anişoara Cornilă, si-a aprobat in CA de la Tarom, unde este membru, un post de director administrativ in companie tocmai pentru el, dar pe o remuneratie lunara neta, de nici mai mult, nici mai putin, de 8.000 de euro.  Incredibil, dar adevarat. Insa, ramane un mister cu Tiberiu Ticlea a ajuns inCA de la Tarom pentru ca el nu indeplineste niciuna din conditiile legale de a fi membru in bordul administrativ al companiei stipulate in OUG nr.109/2011- privind guvernarea corporatista a intreprinderilor.

La ora actuala, Tiberiu Ticleaeste director administrativ la Tarom, dar si membru in Consiliul de Administratie al companiei, desi este ilegal. Oare cum a fost recrutat acesta pentru a fi membru CA si pe ce criterii, tinand const ca nu indeplinea conditiile din OUG 109/2011? Dar, dacaca asa a vrut „mamica" Cornila care se lauda ca ea conduce de fapt Ministerul Transporturilor, chiar daca este ministru, secretar de stat ori secretar general, se poate orice ca deh... Heinzmann abia astepta sa-i aiba cu ceva la mana ca sa-si traga bonusul. Imediat cum a fost numit, Ticlea a facut un scandal monstru la Tarom cerand sa-i pus la dispozitie un birou luxos in sediul central si nu in sediul vechi asa cum era stabilit initial.

Eu centrez, eu dau cu capul

Cel de al doilea post creat de Christian Heinzmann pentru siguranta bonusului sau de 120.000 de euro, aprobat de CA si AGA, a fost de director financiar pentru reprezentantul CN Aeroportul Otopeni- Gabriel Stoe. Insa, acesta pana acum nu si-a luat postul in primire, poate si pentru ca inca nu s-a inteles cu Heinzmann asupra remuneratiei lunare. Si acesta in calitate de membru AGA de la Tarom si-a aprobat postul de director financiar al companiei unde reprezinta interesele statului roman prin intermediul Ministerului Transporturilor. Ceilalati patru membrii AGA care au aprobat postul pentru Stoe, dar si pentru Tiberiu Ticlea, au fost: Mircea Popa- secretarul general adjunct al Ministerului Transporturilor, Petre Neasca- reprezentant MT, Silvia Popeanga- ROMATSA si Ioan Raceu- Ministerul Finantelor Publice.

Bonus de 120.000 de euro, fără să îndeplinească criteriile de performanţă

Potrivit informatiilor detinute deZIUAnews, bonusul de 120.000 de euro acordat lui Heinzmann pentru 2013 este ilegal, intrucat nu sunt mentionate criteriile de performanta pe baza carora s-a acordat bonusul, iar anexa cu aceste criterii a disparut efectiv de la contractul de mandat a lui Heinzmann. Mai mult, acordarea bonusului pe 2013 pentru managerul belgian este ilegala, intrucat celor cinci membrii ai CA demisi innoiembrie 2013 de catre fostul ministrual Transporturilor Ramona Manescu nu li s-a acordat bonusul de performanta si acest aspect a fost confirmat de instantele judecatoresti.

Daca Heinzmann primeste cei 120.000 de euro, atunci si cei cinci membrii demisi de Ramona Manescu - Dan Pascariu, Dumitru Prunariu, Valentin Macec, Marius Ghenea si Ciprian Ladunca vor solicita si ei bonus de performanta pentru cele zece luni ale anului 2013, adica circa 100.000 de euro pentru fiecare. Mai trebuie precizat ca Heinzmann a fost numit in fruntea Tarom catre finele anului 2013, si de atunci incaseaza lunar 10.000 de euro net, la care se mai adauga un bonus lunar de 4.500 de euro, plus o multime de facilitati si gratuitati pentru deplasarile aeriene ale familiei sale pe tot mapamondul.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE