Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Troc penal la CN Aeroporturi București între ministrul Dan Costescu și directoarea Anișoara Cornilă

Postat la: 20.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, impreuna cu directoarea juridica Anisoara Cornila vor sa schimbe in aceasta saptamana componenta Consiliului de Administratie al Companiei Naționale Aeroporturi Bucureşti.

Toate bune si frumoase, numai ca Anisoara Cornila a convenit cu ministrul Dan Costescu ca in noul bord administrativ de la C.N. Aeroporturi Bucureşti sa fie numit, nimeni altul decat ginerele directoarei juridice a Ministerului Transporturilor- Tiberiu Ticlea. Acesta a ajuns ilegal in Consiliului de Admnistratie al Tarom si ulterior director administrativ al companiei, unde este remunerat lunar cu circa 8.500 de euro, printr-un aranjament penal al soacrei sale. Acum, directoarea juridica a batut cu pumnul in masa la Dan Costescu ca-l vrea pe ginerele sau si CA de CN Aeroporturi Bucuresti, desi ilegal, iar ministrul a fost de acord pentru ca Anisoara Cornila se lauda in minister ca demnitarul nu misca in fata ei.

Trebuie precizat ca Anisoara Cornila si-a impus ginerele- Tiberiu Ticlea, in Consiliul de Administratie de la Tarom chiar in locul sau si in aceeasi zi, 23.03.2015, desi acesta nu indeplinea conditiile impuse de OUG 109/2011 prvind guvernarea corporatista a intreprinderilor, fiind doar un simplu avocat scolit la universitate particulara unde este boss chiar tatal sau. ZIUAnews a relatat faptul ca in urma unui troc ordinar, Tiberiu Ticlea- ginerele directoarei juridice a Ministerului Transporturilor- Anisoara Cornila, si directorul de la Aeroportul Otopeni, Gabriel Stoe, au ajuns in Consiliul de Administratie si respectiv in Adunarea Generala a Actionarilor. Ulterior, cei doi au ajuns directori la Tarom- Ticlea- director administrativ si Stoe- director financiar.

Insa, putina lume stie ca Ticlea si Stoe au au ajuns sa aiba remuneratii lunare de circa 8.000 de euro, ca urmare a faptului ca au fost de acord ca managerului belgian de la Tarom-Christian Heinzmann sa ii se aprobe un bonus de performanta pentru 2013 de 120.000 de euro. Si acest bonus a fost aprobat de conducerea administrativa a Tarom, adica si de Tiberiu Ticlea desi instanta hotarase ca nu se pot da bonusuri de performanta intrucat compania inregistreaza pierderi foarte mari. Mai mult, Heinzmann este aparat in instanta in procesul cu fostul director economic al Tarom- Eduard Rosianu de catre Tiberiu Ticlea.

Totodata ZIUAnews a semnalat ca ministrul Transporturilor a ajuns o marioneta a directoarei Cornila, si acest lucru il demonstreaza faptul ca Dan Costescu refuza sa trimita Corpul de Control la Tarom ca sa verifice ingineriile tesute de Cornila si ginerele Tiberiu Ticlea, desi sindicalistii au sesizat DNA si mai multe institutii de forta ale statului. In plus, Costescu a trimis catre sfarsitul anului trecut, la misto, Corpul de Control la Tarom fara sa se verifice smecheriile si problemele grave create de ginerele Anisoarei Cornila. Practic, Costescu face in prezent numai ce vrea „mamica" Anisoara Cornila, fosta gestionara dutty-free din Vama Giurgiu aduca in Ministerul Transporturilor pe timpul lui Fenechiu la recomandarea lui Daniel Chitoiu, care a transformat birourile ministerului in studiouri foto!

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE