Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Aminitirile lui Badea Tănase uitate în Pajura

Postat la: 18.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Stelian Tănase s-a îndrăgostit atât de tare de fotoliul de preşedinte-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) sau mai simplu Televiziunea Română (TVR) încât acum încearcă cu disperare, prin toate mijloacele, să se agaţe de acest scaun. Ca atare, se văicăreşte permanent pe postul public de televiciune că este o victima a jocurilor politice regizate de PSD, şi el "marele profesionist de televiziune" nu este lăsat să reformeze instituţia.

Însă, el uită că s-a ploconit săptămâni la rând la liderii PSD şi PNL, în special la Victor Ponta, ca să fie pus în fruntea TVR Prin artificii de copii mici şi cu un tupeu ieşit din comun, el sfidează Parlamentul României, ajungând până acolo încât să refuze punerea la dispoziţia senatorilor şi deputaţilor a documentelor privind activitatea financiară şi de resurse umane a TVR. Se consideră o victimă a clasei politice, dar uită că tot clasa politică l-a numit la butoanele TVR, şi tot pe criterii politice, întrucât el n-are are şi nu a avut habar de modul cum se conduce o instituţie publică de o asemenea importanţă. Acum, se agaţă cu disperare de beretele a patru senatori liberali şi unul de la UDMR, membrii ai Comisiei de cultură şi media.

Practic, cei cinci senatori refuză de două luni de zile să se prezinte la lucrările comisiei ca să se discute raportul de activitate al TVR pe anul trecut. Ori respingerea raportului de activitate a TVR înseamnă automat plecarea lui Stelian Tănase de la butoanele televiziunii publice. Cei cinci senatori care-l susţin pe badea Tănase sunt: controversatul Varujan Vosganian, care plângea în Parlament să nu fie arestat pentru şmenurile regizate cât timp a fost ministrul finanţelor şi al economiei, Tudor Barbu-traseistul politic crescut de TVR şi şcolit la OTV de Dan Diaconescu, Florian Daniel Cristian- fost prefect de Bistriţa între 2011 şi 2012, adică în era Emil Boc, Ioan Marius Paşcan-un apropiat al primarului PDL de la Târgu Mureş- Dorin Florea, şi medicul garantat de UDMR-Lazslo Attila.

Ei sunt care fac scut în jurul lui Stelian Tănase şi, în ajutorul cărora a sărit şi vuvuzela de serviciu a PNL- Ludovic Orban declarând că PSD încearcă decapitarea televiziunii publice. Însă, ceea ce Stelian Tănase a uitat să le spună susţinătorilor săi, inclusive a lui Orban, este faptul că după 1989, el a condus doar eventual o maşină sau o doamnişoară la cofetărie, în rest, şi-a făcut ucenicia ridicând osanale menestrelilor şcoliţi şi plătiţi de Soros şi Vântu. În plus, Stelian Tănase nu scoate o vorbă despre faptul care are o gaură de vreo 10 ani în CV-ul său de până în 1898.

Unde a dispărut badea Tănase după ingineriile regizate în anii ‘80 la Casă de cultură din Pajura, în urma cărora a fost dat afară cu tinichele grele de coadă de către Nicu Ceauşescu? Nu se ştie public încă. Dar poate şi acum mai are acasă ziarele vremii unde "performanţele" sale din Pajura au fost relatate pe larg, iar situaţia sa a fost printre puţinele studii de caz analizate şi discutate de conducerea Comitetului Central al UTC. Ce vremuri! Ce amintiri! Şi acum, când privim din spate vremurile de la Pajura...ne dăm seama ce băiat şi tovarăş minunat ai fost domnule Tănase!

Ion Teleanu

 

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE