Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cabinetul Cioloş- cadoul trădării PSD de Dragnea pentru Iohannis

Postat la: 16.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

„Trădarea este abilitatea de a merge în acelaşi sens cu evenimentele", spunea Caterina de Medicis, şi, acest lucru îl ştie cel mai bine liderul PSD, Liviu Dragnea. Evenimentele din ultima perioadă demonstrează că baronul de Teleorman şi-a însuşit cel foarte bine sfatul Caterinei de Medicis. Ca atare, ieri, a anunţat că recomandă grupurilor parlamentare ale PSD să voteze cabinetul lui Dacian Cioloş.

Adică acelaşi Cioloş care l-a înfundat pe Dan Voiculescu ca Băsescu să-i dea verde pentru postul de comisar european, tot acelaşi Cioloş, nepot al lui Virgil Ardelean, cunoscut sub numele de Vulpea, care a ajuns consilierul lui Băsescu la Palatul Cotroceni. Afirmaţiile lui Liviu Dragnea vin ca un pumnal în rândul membrilor PSD pentru că pesediştii cedează guvernarea, deşi PSD este cel mai mare partid din România. Dar, cum au acceptat pesediştii să fie conduşi de un baron de Teleorman care a venit de la PDL? Prin prostire politică şi şmecherie tipic românească de parvenire. P

ractic, Liviu Dragnea îi prosteşte şi acum pe pesedişti că vor rămâne la butoanele guvernării, dar, în realitate, el a făcut jocul lui Iohannis dar şi a lui Băsescu. Cum? Simplu. A refuzat să nominalizeze un premier la primele consultări cu preşedintele Klaus Iohannis, aşa cum prevede Constituţia. În schimb, s-a lăudat că a propus în cabinetul Cioloş câţiva oameni în care are încredere că-i va muşamaliza ingineriile pe care le-a regizat atât el, Elena Udrea şi Eduard Hellving la Ministerul Dezvoltării, dar şi că se va acoperi jaful instituţionalizat de cei care s-au perindat pe la şefia Ministerului Transporturilor, fie că ei s-au numit Băsescu, Berceanu, Boagiu, Orban, Mănescu, Fenechiu, Silaghi sau Ioan Rus.

Vasile Dâncu este unul dintre membrii grupului de la Cluj care au făcut jocurile pentru PDL, debarcându-l de la şefia PSD pe Adrian Năstase şi ulterior pe Mircea Geoană. Ceva târziu, un alt membru al grupului de la Cluj, prietenul şi asociatul lui Dâncu- Ioan Rus, a pus umărul la erodarea imaginii PSD şi a lui Victor Ponta prin declaraţiile aberante la adresa romanilr plecaţi la muncă în afară României. Însă, ceea ce se ştie mai puţin este faptul că cel care a fost nominalizat pentru fotoliul Transporturilor- Dan Marian Costescu, este omul susţinut şi garantat de Liviu Dragnea, pus director general la CFR SA chiar de Ioan Rus.

Până acum, Costescu a făcut la CFR SA doa jocurile pentru oamenii PDL, dar mai ales pentru băieţii deştepţi care roiesc ca vulturii în jurul căii ferate. Ca atare, pesediştii şi-au mai dat girul ca trei foşti ţărănişti să fie membri în echipa nepotului Vulpii-Dan Stoenescu, Costin Borc şi Marius Bostan, iar ca Dragnea să scape de isteriile Monicăi Macovei a fost de acord cu nominalizarea prietenei acesteia la Ministerul Justiţiei- Cristina Guseth. Iar ca să nu-l supere pe Iohannis, Cioloş şi Dragnea au fost de acord cu nominalizarea la Ministerul de Externe a consilierului prezidenţial Lazăr Comănescu, cel care, în calitate de ambasador al României în Germania a dezinformat-o pe Angela Merkel, şi, ca atare, madam Merkel a îngheţat relaţiile cu ţara noastră cât timp acesta a stat la Berlin.

Dar cabinetul Cioloş- Dragnea a mai realizat o premieră în politică europeană: doi chestori de poliţie activi-Petre Tobă şi Elisabeta Lipa, vor să fie miniştrii. Prin aceste manevre, baronul de Teleorman a făcut jocurile lui Băsescu şi astfel, a pus PSD pe tavă lui Klaus Iohannis iar „liberalii" adevăraţi ca Blaga şi Flutur au ajuns din nou la butoanele guvernării. Dar, cei de la PSD îşi merită soarta pentru că s-au lăsat prostiţi de Liviu Dragnea. Se spune că dacă cineva te-a trădat o dată, este vină lui, dar dacă te trădează a doua oară, este deja vina ta. Aşa că pesediştii îşi merită soarta, iar maurul Dragnea şi-a făcut datoria faţă de stăpânii săi: Băsescu şi Iohannis!

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE