Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cioloş, saltimbancul și păpușile

Postat la: 02.06.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Numirea intenpestivă de către premierul Dacian Cioloș a doi secretari de stat - George Dan Vușcan și Liviu Ionuț Moșteanu, care au fost tocmai consilierii ministrului Transporturilor Dan Costescu, a surprins întreaga clasă politică românească, dar mai ales pe locatarii Palatului CFR. Doi necunoscuți au devenit peste noapte demnitari pentru că au fost propuși de ministrul Costescu și sustinuți de zmeul sălăjean din Palatul Victoria, dar și de grupul de la Cluj, adică Ioan Rus și Vasile Dâncu.

Rus l-a adus pe Costescu la CFR SA după care a ajuns ministru, iar acum Costescu a avut grijă ca cei doi consilieri ai săi garantați de grupul de la Cluj să ajungă secretari de stat. Serviciu contra serviciu. Practic, acum Costescu și-a tras echipă numai din secretari de stat care-l perie și îl ridică în slăvi, adică niște marionete care se numesc Marcel Boloș, Dorin Mitan, George Dan Vușcan și Liviu Ionuț Moșteanu. A scăpat de omul europalamentarului PSD Dan Nica- Marius Humelnicu, de cel a liderului UNPR Gabriel Oprea- Aurel Stanciu, și de cel a baronului PSD de Giurgiu Niculae Bădălău- Alexandru Cuc. Astfel, Cioloș pe mână cu ministrul Dan Costescu a ejectat tocmai secretarii de stat sustinuți de trei lideri cu greutate ca să facă loc unor pîpuși garantate de grupul de Cluj. Dar, oare când îl va demite premierul Dacian Cioloș pe ministrul Dan Costescu pentru spectacolul penibil care-l joacă de șase luni de zile la Ministerul Transporturilor? A prins drag de camerele de luat vederi şi când prinde un microfon se crede Yoda din Războiul Stelelor, adică bunul samaritean.

În realitate, este doar un actoraş de mâna a şaptea care-l joacă perfect pe Iuda, însă care se chinuie să zâmbească doar, doar va cerşi câteva aplauze. De peste șase luni de zile, acest circ mediatic de mimică bufă este regizat la Ministerul Transporturilor de către Dan Marian Costescu- saltimbancul ministru impus de premierul Dacian Cioloş în fruntea transporturilor. În DEX, saltimbanc înseamnă "actor de circ cu mimică bufă, care execută exerciţii uşoare de acrobaţie", dar şi "om care trece cu uşurinţă de la o atitudine la altă, dovedind lipsă de seriozitate şi de caracter". De când a ajuns în fruntea Ministerului Transporturilor, Dan Costescu, ține morțiș să nu iasă din definiția DEX-ului și astfel, singura lui preocupare este să-şi netezează drumul către jobul promis de o mare companie germană de transport feroviar.

Totodată, el a avut grijă să-şi numească câţiva apropiaţi în fruntea unor companii de anvergură cum ar fi CNADNR sau CFR SA și mai nou la CFR Marfă. Însă, între timp, a prins drag de aşa zisele "vizite de lucru" pe şantierele din ţară ale CFR SA sau CNADNR, în special cele din zona Transilvaniei, unde mai emite aprecieri şi judecăţi de valoare de domeniul science fiction, estimând termene de finalizare ale unor lucrări numai de el ştiute. Când era director general la CFR SA, garantat şi impus politic de Ioan Rus şi PDL, Costescu nu ieşea din birou să meargă prin ţară, decât poate până la mall ori vreo cursă motto. Acum, când a prins drag de şantiere, îşi mai pune din când în când și câte o cască de ai impresia că este din Războiul Stelelor. Dar, pentru Dan Costescu, în afară de motociclete nu există altceva. Ce management performant pe principiul guvernării corporatiste? Ce consilii de administraţie pe criteri legale şi pe bază de profesionalism? Ce dacă se prăbuşeşte CFR Călători, Tarom, CFR Marfă? Ce dacă au murit cinci oameni pe DN şi încă 29 au ajuns în spital, şi nici până azi nu ştim de la RAR, ISCTR sau Ministerul Transporturilor în ce condiţii a circulat acel autobuz al morţii? Ce dacă, CFR SA cu el la butoane a pierdut peste 2.000.000.000 de euro?

Pentru Dan Costescu aceste "performanţe" sunt nişte fleacuri şi mofturi ale unor nesuferiţi de ziarişti care nu ştiu să aprecieze valoarea mămiţicăi Anişoara Cornilă, a preotului Marcel Boloş, a mersului cadenţat impus de Iosif Szenteş sau a joker-rilor de la CFR SA, ISCTR, CNADNR, CFR Marfă, Metrorex sau Tarom! Dar, în schimb, a învăţat să fugă de presă, şi fuge mai ceva decât dracul de tămâie ori şoferul de popă sau de pisică neagră, iar la solicitările presei, chiar dacă sunt în baza Legii 544/2001, răspunde numai atunci când are chef ori când întrebările îi sunt favorabile. Practic, Dan Costescu şi-a văzut visul cu ochii, adică acela a avea poza expusă pe peretele Ministerului Transporturilor, pentru că, în rest, pentru el contează doar drumul către DB Shenken și să dea cât mai mulți bani publici la operatorii feroviari privați de transport de călători. Dar până când Cioloş îşi va da seama că are un saltimbanc la Ministerul Transporturilor, spectacolul actorului de circ cu mimică bufă continuă pe banii contribualilor!

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE