Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cioloş, Tobă şi Raed ne vor musulmani

Postat la: 14.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În urma tragediei de la clubul Colectiv, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), păstorit instituţional de secretarul de stat Raed Arafat, a luat două decizii controversate care riscă să transforme bisericile româneşti în moschei, iar pe ortodocşii în musulmani.

Într-un document recent al IGSU se menţionează că "Folosirea flăcării: lumânări, făclii, torţe şi altele asemenea pe timpul spectacolelor de teatru, operă, operetă, a festivităţilor desfăşurate în restaurante sau pentru ambianţa ori divertisment în restaurante, baruri, cluburi, discoteci etc. este interzisă". Or, în categoria „divertismentului în restaurante" intră şi organizarea unei nunţi sau a unui botez, unde, conform obiceiului ortodox, este obligatorie prezenţa lumânării la botez sau a două lumânări la nuntă. Ce se va întâmplă de acum înainte? Vor fi obligaţi să ne botezăm copiii ori să ne căsătorim numai cu pompierul lângă noi? Sau poate vom renunţa la acest obicei doar că aşa a vrut un cap pătrat de la IGSU sau chiar Raed Arafat?

Dar această decizie nu este singulară şi cei de la IGSU au venit cu o alta, la fel de aberantă ca cea cu lumânările. Toate „bisericile trebuie să aibă două căi de evacuare, iar uşile de acces - evacuare trebuie să fie spre exterior". Dacă ţinem cont că majoritatea bisericilor din România au o singură intrare, IGSU vrea acum să se mai facă încă una că altfel închid lăcaşul! Adică să dărâme un perete de la biserică ca să se facă încă o intrare că aşa vor muşchii pompierilor! După mintea celor de la IGSU, în frunte cu Raed Arafat, ar trebui să dărâmăm bisericile şi mănăstirile construite de Ştefan cel Mare în Moldova sau cele din sudul Olteniei ori Maramureş.

Prostiile debitate de cei de la IGSU sunt aşa de mari, iar dacă prostia ar durea, şefii de la IGSU care au emis asemenea aberaţii s-ar zvârcoli în chinuri mari. În schimb, niciun sediu din Capitală al pompierilor nu deţine autorizaţie privind securitatea la incendiu şi protecţie civilă! Faptul că încă premierul Dacian Cioloş şi ministrul de Interne- Petre Tobă nu au reacţionat la aberaţiile debitate de cei de la IGSU şi binecuvântate de Raed Arafat, lasă loc de interpretări. Cine are interesul să punem lacăt la biserici? Ori Cioloş, Tobă şi Raed Arafat vor ca românii să nu ai aibă lumânări la nunţi ori botezuri sau ortodocşii să devină musulmani?

Dar poate că ortodocşii românii îşi vor aminti de vorbele lui Petre Ţuţea şi anume că: „rugăciunea ne arată că umilinţa înalță, și nu coboară pe om", şi astfel îi vor arunca pe artizanii acestor aberaţii la coşul de gunoi al istoriei. În fond, aşa cum spunea Mahatma Gandhi, rugăciunea este cheia dimineţii şi zăvorul serii, iar Cioloş, Tobă sau Raed nu au dreptul să răpească românilor bucuria de a îşi boteza ori cununa copilul în religia ortodoxă.

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE