Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cioloş şi-a luat Guseth din prima

Postat la: 18.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Stătea liniştită şi repara paşnic un tranzistor, exersându-şi o foarte veche pasiune de demult, din tinereţe, când vestea a lovit-o năpraznic, pe neaşteptate. Va fi ministru de Justiţie. Garantat! De emoţie şi un pic de spaimă, a scăpat degetele în priză. Noroc mare că face parte din acea categorie de persoane cărora şocurile electrice le fac bine.

A doua zi, pierzând din greu curent pe la încheieturi, doamna Cristina Guseth s-a prezentat la Comisia Juridică a Parlamentului, ca să îndeplinească formalitatea şi să-şi ia postul în primire. Ce a ieşit, aţi văzut. La întrebările celor care au încercat să o examineze, a răspuns prin lungi tăceri penibile, însoţite de priviri tâmp-mirate, care ne-au pus şi pe noi, simpli telespectatori, în dificultate: să ne tăvălim de râs, sau să plângem cu lacrimi amare.

Eu m-am prăbuşit în cea de-a doua variantă. Şi mi-am mai spus că nu doamna Guseth este vinovata. Ea atâta poate: repară tranzistoare şi mai fură curent din când în când, atunci când se emoţionează peste măsură. Dar cel care a nominalizat-o pentru această funcţie? Acela n-a văzut-o? Acela nu are nicio vină?

Domnule Cioloş, aţi văzut imaginile din Parlament? Mai priviţi-le o dată. Sunteţi sigur că este aceeaşi femeie cu care aţi stat de vorbă înainte de comisie şi v-a convins să o nominalizaţi? Poate au schimbat-o adversarii politici pe ultima sută de metri, prin cotloanele Casei Poporului, cu una care seamănă cu candidata dumneavoastră. Pentru că nu-mi pot imagina cum de aţi luat-o în echipă. Acum, nu zic să-i fi testat cunoştinţele juridice, pentru că nici dumneavoastră nu le aveţi.

Cel mult puteaţi să o folosiţi ca să vă verificaţi cât de bine mai stăpâniţi cunoştinţele de medic veterinar. Dar să nu vă daţi seama că nu este capabilă să formuleze propoziţii simple, că singurele însăilări verbale care îi reuşeau erau cele în care îi certa pe răii care nu respectau poruncile de la Cotroceni şi îi puneau întrebări din Constituţie, asta nu o mai înţeleg. De aceea ar fi bine să vă mai uitaţi o dată la imaginile din Parlament, poate v-au schimbat candidatul şi atunci există o explicaţie.

După ce a ieşit din sala de examinare, împresurată (conform propriei declaraţii) de o energie negativă pe care numai liderul MISA, cu o cupă de pişat proaspăt, cules de la jumătatea jetului, ar fi putut să o combată, doamna Guseth s-a supărat pe presă. Că de ce relatează ce s-a întâmplat.  Pentru că doamna electronist a afirmat că are cunoştinţe vaste şi în domeniul presei, am să-mi permit să-i amintesc o zicală din folclorul breaslei: „Nu este ştire atunci când un câine muşcă un om. Ci atunci când un om, muşcă un câine".

Sau, pe înţelesul domnului Cioloş, când scroafa stă cuminte în coteţul ei şi repară tranzistoare, nu este o ştire. Dar când scroafa se urcă în copac, atunci, da, mass-media se repede şi relatează. Că energia negativă afectează pe toţi, iar pişatul pentru combaterea ei s-a rărit, de când s-a scumpit apa.

Sorin Ovidiu Balan

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE