Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cum sunt jecmăniți românii cu poliția RCA

Postat la: 29.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Nouă companii de asigurări, Autoritatea de Supraveghere Financiară și statul și-au dat mâna ca să-i jupoaie pe posesorii de autovehicule și pe transportatori, sub oblăduirea Consiliului Concurenței care se făce că plouă.

Mai întâi, cele nouă companii de asigurări care vând polițe RCA, autorizate fiind de ASF, au pus la cale un cartel, creând panică prin mijloacele mass media, precum că aceste asigurări obligatorii se vor majora în 2016 și cu 300%. Protestul transportatorilor n-a întârziat să apară, culminând cu manifestația șoferilor din fața Guvernului României. După care, de urgență, la nici două zile, ASF, asigurătorii și sindicatele transportatorilor s-au înțeles ca polițele pentru posesorii auto să se scumpească doar puțin, iar cele pentru transportatori, în special cei care desfășoară activități specifice inclusiv în afara granițelor, să se majoreze cu maximum 50%.

În realitate s-a ajuns exact acolo unde și-au dorit asigurătorii, în baza unui plan malefic cunoscut și acceptat de ASF și Consiliul Concurenței, panica creată neavând altă rațiune decât atingerea scopului propus în cel mai scurt timp. O altă măsură importantă ce-a fost adoptatată constă în sistarea unui anumit procent din polițe, aplicat pentru vehiculele care operează și în afara țării, care a fost încasat până acum și în cazul tramvaielor, troleibuzelor și autobuzelor, dacă vă vine să credeți.

În continuare, să vedem cine și cât are de câștigat din această hoție la nivel național, căci cine e perdantul este evident. În primul rând, asigurătorul trebuie să încaseze o taxă de la asigurat din care să-și permită acoperirea eventualele daune, cheltuielile curente, plata angajaților și colaboratorilor, achitarea taxelor, tarifelor și amenzilor care se fac venit la bugetul ASF, impozitele pe salarii și pe profit către stat, după care să mai iasă și în câștig.

Sutele de angajați ai ASF, care reglementează, supraveghează și controlează activitatea în domeniu, din banii încasați de la asigurători (care bani provin tot din buzunarul asiguratului) își asigură lefurile lunare care pleacă de la 2.000 de euro - președintele Mișu Negrițoiu înhățând de câteva ori mai mult decât președintele țării. De asemenea, din aceleași fonduri, autoritatea își acoperă cheltuielile curente cu sedii luxoase, limuzine, telefoane mobile și protocoale cu ștaif, plătește impozitele pe salariile nesimțite ale angajaților și cele pe profit datorate statului, iar din ce rămâne își permite să doneze la bugetul de stat 70%, cum s-a întâmplat în 2015.

Din toate cele relatate până aici denotă că onor consumatorul este jupuit ca-n codru atât de asigurător cât și de ASF, iar statul este cel mai mare hoț dintre toți. Astfel se obțin din buzunarele posesorilor de autovehicule și ale transportatorilor venituri colosale, iar cetățeanului nu-i rămâne altceva de făcut decât să plătească, alegându-se cu paguba, mai ales atunci când nu provoacă daune ce trebuie acoperite de asigurător. Iar din această felie de cașcaval - de data asta în mod indirect - se mai înfruptă și Consiliul Concurenței, care este subvenționat de la bugetul statului pentru a proteja populația și legalitatea, iar nu hoția.

Dan Coste

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE