Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Dar dacă Traian Băsescu a fost leu şi nu pisic

Postat la: 04.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Îmi este dezagreabil să-i dau dreptate lui Traian Băsescu. Dar nu am încotro. Indiferent cât de malefic este un personaj, asta nu înseamnă că tot ceea ce face sau tot ceea ce spune este rău. Iar în criza refugiaţilor, Traian Băsescu este, după opinia mea, o voce autorizată, calificată, iar argumentele sale sunt extrem de pertinente. În sensul că, România trebuie să refuze orice val migrator.

Un singur lucru uită să adauge Traian Băsescu în argumentaţia sa. Şi anume că, articolul 3 alineat 4 din Constituţie interzice, cu desăvârşire strămutarea de populaţii pe teritoriul României. Or, de această dată nu mai este vorba de persoane care, din diferite motive, sosind individual pe teritoriul României, solicită un permis de şedere, ci de comunităţi întregi. Valul migrator, deşi alcătuit din persoane, reprezintă, totuşi, populaţii întregi care doresc să se stabilească în state ale Uniunii Europene.

Am aflat de la fostul preşedinte Traian Băsescu - pe care nu avem niciun motiv să-l regretăm ca preşedinte - că înainte de a fi fost iniţiate aşa-zisele revolte şi manifestaţii spontane, cunoscute sub denumirea generică de "primăvara arabă", liderii europeni, bine informaţi, au dezbătut modul în care urma să fie dirijată debarcarea unor dictatori de la conducerea statelor respective. Traian Băsescu susţine că a insistat, de nenumărate ori, în numele statului român ca respectivele dictaturi să fie lăsate în pace.

Avertizând că, în caz contrar, nu mişcările democratice vor fi în câştig, nu drepturile omului şi valorile democratice se vor afirma, ci organizaţiile teroriste vor fi cele care vor triumfa, Occidentul nefăcând astfel altceva decât să-şi construiască un duşman şi mai redutabil. El mai spune că i-ar fi avertizat pe omologii săi europeni şi asupra consecinţelor în sensul că, războaiele civile declanşate în statele respective, începând din Irak şi terminând cu Sudan, vor genera, în cele din urmă, un uriaş val migrator. Căruia Europa nu va putea să-i facă faţă.

Extrem de interesant este cum, Traian Băsescu - dacă este adevărat că foloseşte informaţii la care numai el a avut acces, în calitate de şef de stat şi de lider european - demonstrează că acest tsunami migrator nu reprezintă doar o problemă de siguranţă naţională a unui stat ori a altuia, ci o ameninţare cât se poate de serioasă, ţinând de securitatea continentului european. Unul din argumentele forte ale lui Traian Băsescu, pe care îl utilizează pentru a contracara presiunea exercitată asupra României de a primi refugiaţi, este faptul că statul nostru s-a opus proceselor dirijate vizând răsturnările de dictaturi, avertizând mereu asupra consecinţelor.

Dacă acolo, în conclavul şefilor de stat ai Europei, Traian Băsescu a fost leu, şi nu pisicuţă, dacă este adevărat ceea ce afirmă, dacă el nu minte aşa cum a făcut-o în atât de multe alte prilejuri, atunci cred că este obligatoriu ca el să fie consultat. Ca el şi nu numai el să fie consultat înainte ca preşedintele Klaus Iohannis, în calitatea să de preşedinte CSAT, să ia vreo decizie în acest sens. Mai mult chiar, Parlamentul, la rândul său, trebuie consultat. Şi, până la urmă, fiind vorba de o problemă atât de importantă, cu consecinţe pe termen lung asupra siguranţei naţionale, eu mă îndoiesc că ar fi bine ca doar câţiva inşi, indiferent de abilităţile acestora, să decidă în numele unei întregi naţiuni.

Cu atât mai mult cu cât, Constituţia interzice transferul de populaţii în România. Dacă Traian Băsescu a fost cu adevărata leu şi nu pisic atunci când ne-a reprezentat la Consiliul Europei - mă refer exclusiv la declanşarea "primăverii arabe" - atunci argumentele sale trebuie să devină parte a unei decizii a Bucureştiului. Chiar dacă această decizie ar deranja troica Berlin-Paris-Haga.

SR Stanescu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE