Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Dragnea, pas cu pas, pe urmele lui Ceauşescu

Postat la: 01.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Liviu Dragnea a rămas singur în cursa pentru şefia PSD, după ce Comitetul Executiv Naţional a respins candidaturile lui Şerban Nicolae şi Daniel Savu deoarece nu întruneau toate condiţiile impuse de regulament. Nici Nicolae şi nici Savu nu aveau în dosarele de candidatură recomandări scrise din partea a minimum cinci organizaţii de partid, inclusiv cea din care fac parte.

Astfel, pe 11 octombrie 2015, Liviu Dragnea va fi singurul candidat şi, ca atare, va fi înscăunat şef al PSD. Această înscăunare pare trasă la indigo după congresele PCR, unde Nicolae Ceauşescu era singurul candidat şi unicul câştigător. Ultimul „bal" al lui Nicolae Ceauşescu a avut loc la Congresul al XIV-lea al PCR din 20-24 noiembrie 1989. La Sala Palatului din Bucureşti, 3.308 delegaţi au ascultat, timp de şase ore, raportul politic al tovarăşului Nicolae Ceauşescu, iar asistenţă l-a "gratulat" cu aplauze şi ovaţii care au durat, cap la cap, 100 de minute.

După doar o lună, Ceauşescu a fost înlăturat din fruntea ţării, iar regimul comunist a devenit istorie. Pe 11 octombrie 2015 va avea loc o premieră în politica românească: Liviu Dragnea va fi încoronat preşedinte al PSD prin votul direct al tuturor membrilor de partid. Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a afirmat săptămâna trecută că sistemul de vot deschis tuturor membrilor de partid este unul la care se gândise, în regimul comunist, însuşi Nicolae Ceauşescu, pentru a fi votat de toţi cei din PCR, dar a renunţat.

Ca urmare, pe 11 octombrie 2015 ar putea fi ultimul „bal" al baronului de Teleorman, întrucât, peste o lună şi ceva, adică pe 23 noiembrie 2015, magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se vor pronunţa în dosarului "Referendumul", în care Liviu Dragnea a fost condamnat la un an închisoare cu suspendare, fiind acuzat de fraudarea referendumului organizat în 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Dar Liviu Dragnea susţine că e nevinovat în dosarul Referendumului, şi, ca atare, anunţă că după ce va fi ales preşedinte al PSD are planuri mari de reformare, adică „trebuie să reapară meritocraţia, să fie omul potrivit la locul potrivit".

La Congresul al XIV-lea, şi Nicolae Ceauşescu şi-a prezentat "promisiunile electorale" pentru „o Românie prosperă": „Consumul alimentar a crescut de la 1800 de calorii zilnic pe locuitor în 1950, la circa 3300 de calorii în prezent, România înscriindu-se între ţările cu un bun consum, din punct de vedere al necesităţilor".

Totodată, cel mai iubit fiu al poporului îşi propunea pentru perioada 1991-1995 ca „producţia - marfă industrială să crească cu 30-50%, dar este necesar să avem în vedere că, în cadrul dezbaterilor în partid şi cu întregul popor, s-a subliniat că este necesar să considerăm acest spor că minim - şi trebuie să acţionăm pentru o creştere mai accentuată" . După congres, la o lună de zile dictatorul a murit, dar nu ne-a folosit la nimic, dar având în vedere că istoria se repetă, această pieasă jucată de Dragnea nu se poate numi dictatură, ci play-back!

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE