Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Gabriel Oprea regizează un nou episod din "Urzeala tronurilor"

Postat la: 11.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dezbaterea de mâine a moţiunii de cenzură iniţiate de către liberali a generat o agitaţie incredibilă în rândul clasei politice româneşti. Actuala coaliţie de guvernarea susţine că nu va avea nicio problemă, iar liberalii îşi fac calcule peste calcule şi încearcă să convingă parlamentari de la putere să voteze alături de ei.

Scenele sunt desprinse parcă din cel mai vizionat serial din istoria HBO-ului - "Urzeala tronurilor", devenit un fenomen la nivel mondial. Însă, acum s-a ajuns într-o situaţie incredibilă. Adoptarea sau respingerea moţiunii de cenzură va fi decisă de către voturile UNPR, adică de partidul generalul Gabriel Oprea unde şi-au găsit o refugiu o mulţime de parlamentari traseişti care au părăsit formaţiunile politice pe listele cărora au fost aleşi. Practic, UNPR- partidul breloc agăţat de Oprea la centura PSD-ului, a ajuns să fie jolly- joker-ul politicii româneşti, deşi nu a participat pe listă proprie la alegerile din 2012 şi nici la cele din 2008.

De fapt, UNPR a fost creat peste noapte de controversatul general de armată Gabriel Oprea cu girul şi la recomandare discretă a lui Traian Băsescu. Ca atare, Oprea l-a susţinut pe Emil Boc şi Traian Băsescu să taie pensiile şi salariile românilor, iar, acum, generalul şcolit de revoluţionarul Bebe Ivanovici vrea să dea ora exactă în României. Mai mult, după ce a fost paraşutat de către finul său Victor Ponta în fruntea Ministrului Afacerilor Interne, el vrea acum să controleze şi Ministrului Justiţiei. Şi nu oricum. Adică, la pachet: ministerul cu ministrul cu tot.

De fapt, este doar o afacere în familie, dacă ţinem cont că ministrul Justiţiei- Robert Cazanciuc, coleg de facultate cu Victor Ponta şi procurorul general Tiberiu Niţu, este căsătorit cu o verioşară a premierului, iar Oprea a fost naşul lui Ponta la prima sa căsătorie. Practic, încălecând Internele şi Justiţia, Gabriel Oprea ajunge să călărească întreagă clasa politică din România după bunul său plac. Ca atare, viitorul şi destinele românilor depind de Gabriel Oprea, despre care se ştie că a jucat un rol cheie la evenimentele din 13-15 iunie 1990.

Acum, la 25 de ani de evenimentele din 13-15 iunie 1990, acelaşi Gabriel Oprea ajunge, din nou, să fie implicat direct în dirijarea politicii româneşti. Dar, Gabriel Oprea ar trebui să ţină cont de ceea ce spunea Nicolae Iorga, şi anume că „linguşirea este plata anticipată a trădării care ţi se pregăteşte". În plus, el a uitat prea repede de atenţionarea lui Donald Trump: „Fii atent pe cine calci când urci, că vei întâlni aceiaşi oameni la coborâre". Dar ceea ce se întâmplă, la ora actuală, în politica românească ne duce automat cu gândul la vorbele lui George Orwell: „Un popor care alege politicieni corupţi, hoţi şi trădători, nu este victima, ci complice". Adică, în continuare vor privi resemnaţi cum Gabriel Oprea pune în scenă, zi de zi, lună de lună, noi episoade din „Urzeala tronurilor", dar în varianta românească, şi, mâine, în Parlament, va rula un nou episod din acest serial de succes.

Ion TELEANU

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE