Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












În criza imigranților, Ponta joacă la cacealma

Postat la: 11.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Abil, premierul României încearcă să ne vândă cât mai scump pielea în problema imigranților arabi din zonele de conflict armat. În sensul că, dacă Uniunea Europeană are nevoie de țara noastră, trebuie să ne acorde, la rându-i și cât mai urgent, statutul Schengen - și să n-o mai tot facă pe domnișoara neprihănită. Că de ce să fim ținuți în continuare la index, ca țară comunitară de mâna a doua, dacă UE pretinde să participăm la eforturile europene ca stat cu obligații depline?

Europa vrea ca România să primească 6.351 de imigranți din Italia, Grecia și Ungaria. Țara noastră zice că are locuri de cazare, cât de cât decente, doar pentru 1.785 de persoane. Pentru rest, este posibil să plătim țărilor preferate de refugiați diferența cotelor alocate, iar aici este și miza afacerii, că arabii nu se vor înghesui să se aciueze pe plaiurile noastre mioritice. Propunerea avansată miercurea trecută - pentru rezolvarea de moment a crizei imigranților arabi - de către Comisia Europeană este pe cât de prost gândită, pe atât de iluzorie, dintr-o mie de motive. Vom menționa doar câteva:

- Estimarea la 160.000 a numărului imiganților proveniți în special din Orientul mijlociu este de-a dreptul ilară, deoarece lipsește cel puțin un zero, pe termen scurt și mediu. Dacă acestor refugiați bătuți de soartă (statut pe care și România l-a îmbrățișat secole de-a rândul, din cauza poziției sale geo-strategice, fără să-i ofere cineva vreun sprijin) li se vor asigura condiții mai bune decât în țările de baștină, vor veni cu duiumul. Iar acestora le vor urma alții și alții, inclusiv africani, asiatici sau hinduși, de ce să n-o recunoaștem.
- Victor Ponta joacă la cacealma, solicitând intrarea în Schengen în schimbul primirii a mii de refugiați, din cauza războaielor fanatice declanșate în țările lor. Fiindcă niciunul dintre aceștia - ori foarte puțini - nu va accepta să ajungă într-o țară săracă precum România, decât în tranzit spre Europa occidentală, acolo unde curg laptele și mierea. Așa că nu vom sta pe cap cu ei prea mult, fie că se vor îndrepta legal sau ilegal spre țările comunitare mult mai bogate. La fel cum este posibil să se petreacă lucrurile și în cazul țărilor declarate sigure (la apelul bocancilor), precum Albania, Bosnia-Herțegovina, Kosovo, Muntenegru, Serbia și Turcia. Dacă în primele patru state, imigranții vor mai fi cum vor fi primiți, sârbii și turcii abia-i așteaptă...
- Premierul Ponta mai mizează pe faptul că în veci nu vor veni la noi atât de mulți arabi câți ar vrea CE, decât sub escortă și pază militarizate și monitorizați la sânge de către SRI și restul serviciilor secrete. Și această eventualitate pare verosimilă, că la noi ar trebui să muncească pe 200-300 de euro pe lună sub strictă supraveghere, dacă vor să se integreze. Bașca faptul că noi nu prea avem nevoie de mână de lucru semi-calificată așa, ca Germania, Spania, Italia, Franța și Marea Britanie.
- Religia majoritară pe această planetă este catolicismul. Pe locul al doilea se situează islamismul, ortodoxia plasându-se pe cel de-al 13-lea. Cum va proceda UE atunci când balanța confesională a Europei se va modifica și ce va spune Vaticanul?
- Este cât se poate de adevărat că marea majoritate a imigranții fug din țările lor de teama războiului. Dar printre aceștia se pot strecura - nu-i așa - și teroriști ori islamiști fanatici. Cum vor putea fi identificați și neutralizați cei din urmă este o altă dilemă rămasă, deocamdată, fără răspuns. Aici, poate că americanii ar putea da o mână de ajutor Europei, fiindcă ei au trecut prin această poveste în timpul Războiului rece. Ca să nu mai amintim despre rezervațiile de indieni...
- Țările superdezvoltate ale Europei dau dovadă de-o ipocrizie fără margini, atunci când susțin că n-au nevoie de imigranți, în special Marea Britanie, Olanda, Franța, Italia, Austria, Spania și țările scandinave. Și vom da un singur exemplu în acest sens. Numai în Germania lucrează circa patru milioane de turci în serviciile publice, de care nemții nu se pot dispersa. Ceea ce denotă că, în curând, Europa riscă să devină - dacă nu e deja - cosmopolită în adevăratul înțeles al cuvântului, diversele confesiuni urmând să se înțeleagă unele cu altele ori să dispară definitiv. Sau, dimpotrivă, țările bogate să construiască pentru islamiștii primiți cu ospitalitate frumoase moschei, ca bieții oameni să aibă unde se ruga la Allah-ul lor, ce-i potrivnic Dumnezeului creștinătății. Că dacă slujitorii Tatălui și Fiului s-au luptat cu islamiștii în cruciade, de ce să nu se întoarcă roata, Allah fiind impus pe bătrânul continent, eventual - la o adică - tot prin foc și sabie? Că de ce o mare moschee la București, când mult mai bine le-ar sta unor asemenea grandioase edificii islamiste la Berlin, Paris, Londra, Roma, Madrid, Viena, Haga și prin alte capitale europene.

Acest discurs poate fi catalog drept unul anti-islamist și poate chiar este, de vină fiind în primul rând educația religioasă primită de un adept al creștinătății cum ne considerăm, în limitele sale perceptive. Dar nu zice nimeni că arabii aflați în nevoie - indiferent de confesiunea căreia se închină - nu trebuie ajutați la nevoie. La fel cum nu trebuie neglijați africanii, asiaticii (cu predilecție chinezii), indienii și pakistanezii, ori cine știe ce alți năpăstuiți de soartă de pe planetă. Însă de aici și până la a popula Europa cu refugiați e cale lungă. Iată de ce considerăm că planurile CE de rezolvare a problemei refugiaților de război și economici sunt pe cât de proaste, pe atât de ineficiente.

Dan Coste

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE