Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Iohannis scade dramatic în preferințele românilor

Postat la: 04.08.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

După prostia de-a returna Parlamanetului Codul fiscal fără discernământ - faptă amendată acum inclusiv de către liberali - președintele Klaus Werner a pierdut trei procente la capitolul popularitate, tendința fiind în continuare una pronunțat descendentă. Iar în această capcană a fost atras chiar de partidul care l-a propulsat în fruntea țării, care i-a pregătit o farsă de proporții, ceea ce denotă că Iohannis este prea mic și slab de înger pentru un război atât de mare.

La îndemnul conducerii bicefale a liberalilor, păstoriți deocamdată de halucinantul cuplu Gorghiu-Blaga, președintele României a respins Codul fiscal, fără să aibă măcar habar de ce-o face. Mai târziu, realizând gogomănia, a bălmăjit oarece despre sursele de finanțare ale tăierilor de taxe, de impozite și majorări salariale, fără a se sfii să-i cânte-n strună lui Gabriel Oprea, ca acesta să-i triplat salariul peste rând. Pentru această ispravă de prost gust, se pare că Iohannis s-a ales cu o diminuare în ceea ce privește încrederea populație cu trei procente.

Oricum, cel mai iubit fiu al poporului continuă să se situeze peste pragul critic de 50%, însă datele sondajelor de opinie realizate la comandă sau nu sunt foarte relative, deoarece la acestea participă votanți din țară, nu și cei din străinătate. Adică, este ignorat exact electoratul care a determinat alegerea sa în fruntea țării, iar acum se declară nemulțumit de prestația președintelui, deocamdată doar prin intermediul unei anumite părți a presei.

Asupra faptului că președintele a comis o eroare impardonabilă, returnând Codul în Parlament, fără o justificare plauzibilă, nu mai există nicio îndoială. Fiindcă nu poți respinge de la promulgare o lege de-o asemenea însemnătate pentru țară, doar pentru că așa ți-a șoptit Mugur Isărescu la ureche, câțiva cârcotași, acolo, precum și unii oficiali europeni din afară, situați paralel sau dincolo de interesele României. Fiindcă nu-i poți face imbecili pe toți parlamentarii care au votat Codul în unanimitate, situându-te deasupra lor, indiferent cât ai fi tu de deștept și de neamț pe deasupra. Fiindcă nu le poți da cu tifla liberalilor pe mâna cărora ai câștigat lupta acerbă pentru Cotroceni, care chiar ei au propus scăderea cotei TVA la 19%.

Că Guvernul Ponta - sau cum s-o mai numi el când premierul se va întoarce din sejurul american și va fi detronat, cel mai probabil în favoarea lui Gabriel Oprea, cu interesul național al acestuia cu tot - nu le-a explicat președintelui țării și sutelor de parlamentari (de parcă aceștia ar fi înțeles) de unde va lua bani pentru sustenabilitatea măsurilor ce vor fi adoptate prin noul Cod este o cu totul altă poveste. Deoarece, la o adică, noua fiscalitate românească poate trece și prin asumare guvernamentală, deși n-ar fi de dorit.

Așa cum am mai susținut și cu alte ocazii, există două variante:
1. Codul fiscal să fie un fiasco, moment în care vor trebui identificate noi surse pentru atragerea de fonduri la bugetul consolidat. Dar asta se va întâmpla, probabil, peste unu, doi ani de relaxare fiscală, relaxare care românului n-are la ce-i strica, indiferent ce va urma, ba dimpotrivă.
2. Dacă Codul se va dovedi bun și sustenabil, puterea de guvernământ va da cu tifla atât liberalilor care au propus cota de TVA de 19%, președintelui străin de ce se petrece-n jurul lui, precum și criticilor comunitari, ca să nu mai amintim de alunecosul Isărescu.

După cum se poate observa, în ambele variante cetățeanul de rând și întreprinzătorii particulari vor avea ceva de câștigat. În cazul în care Codul ar fi respins, cu toții vom avea numai de pierdut și doar Iohannis de câștigat, și anume satisfacerea unui orgoliu nemăsurat, prost înțeles și departe de interesele românilor. Iată și motivul din care, recent, doi dintre greii partidului de opoziție au realizat catastrofa în care riscă să se afunde liberalii, debarasându-se de intențiile tăcutului președinte care, după ce-a dat cu bâta-n baltă, stropindu-se singur, și-a luat concediu de odihnă pentru refacerea forțelor greu încercate în ultima vreme.

Este vorba despre decanul liberal Mircea Ionescu Quintus și nu mai puțin celebrul Ludovic Orban, care au realizat în cele din urmă că dacă Iohannis a fost o vreme locomotiva partidului, în ultimul timp a devenit o frână deloc promițătoare. Motiv din care au început să-l tragă de urechi pe acesta și - cel mai important - să-l determine să se abțină pe viitor de la a mai avea inițiative de gen, de care nu numai că n-are habar, dar mai și încurcă borcanele.

Dan Coste

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE