Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Iohannis şi Cioloş au întors spatele sportului

Postat la: 22.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cu ocazia lansării la „Gaudeamus" a cărţii „Steaua lui Gaţu", Nicolae Manolescu, preşedintele Uniunii Scriitorilor, a spus că ''România mai are de exportat acum doar două lucruri, sportul şi cultura. Am făcut şi eu handbal, apoi tenis. Am mai jucat şi şah binişor. Apoi, m-am apucat de scris". De fapt, Nicolae Manolescu atrăgea atenţia că sportul românesc a căzut într-un con de umbră, şi acum trăim din amintirile marilor performanţe realizate de Ivan Patzaichin, Ilie Năstase, Cristian Gaţu, Gabriela Szabo sau Nadia Comăneci.

Practic, politicienii românii nu prea înţeleg că sportul înseamnă imagine pentru ţară, dar, în schimb, au înţeles că trebuie să se folosească de imaginea marilor sportivi în timpul campaniilor electorale, după care uită cu desăvârşire de problemele sportului şi sportivilor. Cea mai clară dovadă că omul politic a intors spatele sportului este preşedintele Klaus Iohannis care, la aproape un an de mandat, nu are niciun consilier pentru probleme de sport. Acest aspect demonstrează cât de mult îl preocupă sportul românesc şi imaginea României prin sport pe Klaus Iohannis.

Acum, noul premier Dacian Cioloş vine şi numeşte în fruntea sportului românesc pe Elisabeta Lipă, cea care a îngropat clubul Dinamo şi a reuşit „performanţa"ca echipajele României de canotaj, cu Lipă preşedinte al Federaţiei Române de Canotaj, să rateze, pentru prima dată în istoria federaţiei, participarea la Jocurile Olimpice din 2016. O dovadă ca şi Cioloş a întors spatele sportului românesc este chiar programul de guvernare unde sportul, împreună cu tineretul, este trecut la şi altele. Mai mult, planul de măsuri pentru sport propus de premier este o ceva evaziv, fără cap, fără coadă, dar şi fără orizont, care se rezumă doar la două paragrafe, adică şase rânduri.

Prima măsură vizează „Elaborarea unei strategii naţionale în domeniul educaţiei fizice şi sportului pe termen mediu şi lung, în cooperare cu federaţiile sportive şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român". Cea de a doua măsură constă în "Elaborarea unor politici guvernamentale care vor încuraja dezvoltarea sportului de înaltă performanţă şi respectarea efectuării orelor de educaţie fizică în şcoli, conform programei". Adică, gargară şi multe vorbe goale! Practic, se poate constata că Iohannis şi Cioloş s-au "înţeles" să pună pe butuci sportul românesc, dacă nu cumva ei ar putea fi etichetaţi peste timp ca fiind marii gropari ai sportului românesc. Trist, dar adevărat!

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE