Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Joaca curcanilor de a premierul

Postat la: 18.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Căderile de zăpadă din ultimele zile au generat o isterie naţională, în primul rând, din cauza proastei gestionări a acestei situaţii, dar mai ales a comunicări haotice la nivelul Guvernului. În loc ca premierul Dacian Cioloş să constituie un comandament de criză la nivelul Guvernului, așa cum prevede legea, pentru gestionarea unitară a efectelor produse de căderile de zăpadă şi de viscol, a lăsat comanda pe mâna unor miniştri rupți de realitate.

Astfel, s-a ajuns ca ministrul Transporturilor- Dan Costescu să facă un comandament unde s-au prezentat, cifre peste cifre, ca o dare de seamă la PCR, dar nicio soluţie concretă pentru deblocarea drumurilor şi a căilor ferate. În schimb, ministrul de Interne, Petre Tobă, şi-a făcut simţită prezenţa prin ...absenţă, dar nu a uitat să-l copieze pe predecesorul său- Gabriel Oprea, şi a dat comunicate pompoase garnisite cu o înşiruire de cifre seci şi irelevante pentru omul de rând care se luptă cu zăpadă.

În schimb, premierul Dacian Cioloş a avut grijă să ne anunţe că sâmbătă a avut o întâlnire informală cu membrii cabinetului său. Practic, prin acest mod de abordare, adică de gestionare proastă a situaţiilor de criză cum este acum cea datorită căderilor de zăpadă, Dacian Cioloş demonstrează că a ajuns să calce serios pe urmele lui Mihai Răzvan Ungureanu şi Victor Ponta.

Pe 10 februarie 2012, premierul de atunci- Mihai Răzvan Ungureanu s-a deplasat cu elicopterul la prima sa vizită pe teren de la preluarea funcţiei de prim ministru în zonele afectate de zăpezi din Vrancea şi Buzău şi i-a certat pe cei care stau "la căldură" în casă, lăsând Armata să dea la lopata. "Este inadmisibil să ajungi pe străzile unei localităţi în România şi să-i vezi pe militari desfundând drumuri, în timp ce beneficiarii direcţi, care sunt şi concetăţenii noştri, stau în casă la căldură.

Nu putem plăti lenea la nesfârşit", afirmă cu înflăcărare MRU. Aşa a înţeles MRU că trebuie să se comporte ca premier, ceea ce a demonstrat că habar nu are de cum se manageriază o ţară aflată sub nămeţi. Ulterior, MRU a fost debarcat de la şefia Guvernului, şi, locul său a fost luat de Victor Ponta. Mai târziu, pe 26 ianuarie 2014, când întreaga ţară era sub zăpadă, Victor Ponta a demonstrat că-l doare în cot de cei care se luptă cu nămeţii şi a mers să se relaxeze la un joc de baschet.

În acelaşi timp, la Guvern, vicepremierul Liviu Dragnea anunţa instituirea codului roşu de ninsori în trei judeţe. Acum, când zeci de drumuri sunt blocate de nămeţi, şcolile se închid, primarii se ceartă pe responsabilităţi, premierul Dacian Cioloş este invizibil. Nimeni nu ştie pe unde este. Astfel, se poate constata că premierul Cioloş nu a trecut testul iernii, călcând serios pe urmele lui MRU şi Ponta. Adică, amatorism în a guverna o ţară în situaţii deficile. Ehee! E greu să te iei la întrecere cu vulturii, când zbori pe curcani, şi, e trist că România a ajuns la mâna curcanilor!

Ion Teleanu

 

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE