Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












La mulţi ani Cristian Gaţu!

Postat la: 20.08.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Istoria handbalului mondial masculin are în persoană lui Criatian Gaţu un campion al driblingului şi al paselor imprevizibile, considerat de mulţi specialişti drept cel mai bun conducător de joc din lume. Cu Cristian Gaţu pe teren, naţionala României a câştigat de două ori titlul suprem (1970, 1974), rezultate care s-au adăugat altor două titluri mondiale cucerite de tricolori (1961, 1964) într-o perioadă în care handbaliştii din Carpaţi "făceau legea", cum se zice în sportul cu mingia mică.

Fiul reputatului gazetar sportiv din perioada interbelică, Petre Gaţu, campionul mondial de mai târziu a debutat în sport la echipa de fotbal „Tânărul Dinamovist" în anul 1953. I-a avut colegi pe Radu Nunweiller şi Mircea Stoenescu. Prima întâlnirea cu handbalul s-a produs în 1958, când a fost remacat de Francisc Spier.

În 1963, Gaţu a schimbat definitiv mingia de fotbal cu cea de handbal, fiind legitimat la Rapid, apoi la Ştiinţa. A urmat debutul la naţională de tineret (1964) şi legitimarea la Steaua Bucureşti, echipa la care avea să cumoască gloria sportivă. A fost apreciat şi respectat de toţi adversarii, a fost un model de fair-play, de sportivitate pe teren, nu a fost niciodată avertizat cu cartonaş galben, la fel ca regretatul fotbalist Nicolae Dobrin.

Ziarişti l-au denumit „vrăjitorul mingiei de handbal" pentru că reuşea execuţii de vituozitate, uneori imprevizibile chiar şi pentru coechipierii săi.

OMUL Cristian Gaţu are mulţi prieteni nu numai în lumea handbalului pentru mai multe motive este ceea ce se numeşte un OM DE CARACTER, cu principii de viaţă cum sunt cinstea, corectitudinea, onoarea şi demnitatea.

Vă povestesc o întâmplare defintorie pentru OMUL Cristian Gaţu. În 1974, cu câteva săptămâni înainte de Campionatul Mondial, a decedat tatăul său, renumitul ziarist sportiv, Petre Gaţu. La puţin timp după înmormântarea tatălui, pe care l-a iubit enorm, Cristian Gaţu şi-a uscat lacrimile şi a găsit puterea de a juca la Campionatul Mondial conducând echipa României spre o nouă victorie.

Este un familist convins şi dacă e adevărat că "oamenii care iubesc animalele sunt oameni buni", atunci Cristian Gaţu este unul dintre aceşti oameni buni.

La 20 august 2015, Cristian Gaţu împlineşte 70 de ani. Se spune despre el, glumind desigur, că a absolvit Facultatea de Construcţii Civile, deci este inginer constructor, dar, fiind şi un bărbat bine, a „stricat" mai multe case decât a construit!

LA MULŢI ANI, CRISTIAN GAŢU! Mă mândresc că mă socoteşti printre prietenii tăi.

Cristian Ţopescu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE