Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Monica Macovei dă cu oiștea-n gard. Din nou

Postat la: 24.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pentru a se băga iarăși în seamă și-a capta atenția opiniei publice, europarlamentarul le solicită imperativ deputaților români să nu amendeze legi importante, indiferent dacă unele prevederi conținute sunt nedemocratice, neconstituționale sau chiar imbecile. Astfel, tributar unui minimum de decență, ipochimenul-jurist vine în sprijinul CSM și DNA care s-au pronunțat aidoma, chit că aceste două structuri ale justiției n-au nimic de-a face cu puterea legislativă din țara noastră.

Printr-o banală postare pe Facebook, fosta ministresă a lui Traian Băsescu îi trage de urechi pe deputați, cerându-le - în cel mai deșănțat, dictatorial și ridicol mod cu putință - să pună în discuție cele aproximativ 25 de proiecte de modificare a Codului penal, Codului de procedură penală și altor legi, pe care să le respingă în bloc, de facto și fără drept de apel. Altminteri, în imaginația bolnavă sau sedată cu alcool a duduii, s-ar aduce o gravă atingere luptei anticorupție și sistemului judiciar român, Macovei neauzind încă despre drepturile omului, prezumția de nevinovăție, dreptul la un proces echitabil, sanționarea abuzurilor de putere ale autorităților ori alte concepte fundamentale pe care este clădită Uniunea Europeană.

Miza Monicăi este cât se poate de evidentă pentru cei care cunosc aspirațiile acesteia, raportat la propriul viitor, pe termen scurt sau cel mult mediu. Este vorba despre un post bine remunerat în probabilul Parchet european despre care se tot vorbește, a cărui șefie se preconizează a fi atribuită Laurei Codruța Kövesi, actualul Dumnezeu al Direcției Național Anticorupție. Dovadă fiind susținerea - pe cât de necondiționată, pe atât de interesată - a europarlamentarului, ori de câte ori respectiva șefă are vreo opinie, indiferent de natura acestuia. Doar-doar s-o îndura s-o ia în seamă și să-i găsească vreun post, de preferat cel de procuror european pentru România, dacă intransigenta Codruța va ajunge până la urmă să conducă Procuratura comunitară ori cum se va numi.

N-am vrea să se creadă că milităm împotriva tragerii la răspundere și pedepsirii exemplare a funcționarilor publici cum sunt parlamentarii, care ne fură și ne mint de zeci de ani, dar de-aici și până la adoptarea unor decizii dictatoriale, așa cum solicită Macovei fără niciun fel de pardon, considerăm că este o cale lungă pe care n-ar trebui în ruptul capului s-o străbatem.

Ce n-a mai înțeles defulata Monica Luisa, aflată - din păcate - la al doilea mandat în Parlamentul European, este faptul că alegătorii români n-au trimis-o acolo pentru a-și satisface propriile interese și pe cele ale grupului ori grupurilor cu care se identifică, gen Soroș. Recte, ar fi trebuit să aibă decența de-a reprezenta România și interesele românilor care, prin manifestări de stradă, au condamnat nu numai corupția și hoția din această țară bătută de soartă, ci și (ori mai ales) abuzurile autorităților și justiției la adresa cetățeanului de rând.

Iar faptul că între cele două segmente - coruția și hoția vs. abuzurile autorităților - trebuie făcută o distincție clară, n-are nimic de-a face cu respingerea dictatorială a tuturor modificărilor legislative de bun simț, numai că așa dictează libidoul, aflat în stare terminală, al cuiva. Și, că tot veni vorba, ar fi bine să nu uite madam' breton că la consolidarea „sistemului ticăloșit" din România a contribuit plenar, alături de strălucitul mentor pe nume Traian Băsescu, aducând țara în situația în care se află azi.

Dan Coste

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE