Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Noul slogan al PSD: Pleacă inculpatul, vine condamnatul!

Postat la: 08.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pe 11 octombrie, Liviu Dragnea va fi înscăunat preşedinte al PSD, luându-i locul în fruntea partidului lui Victor Ponta. Acum nu ştim dacă această schimbare este benefică sau nu pentru PSD. Timpul va demonstra dacă a fost sau nu o mutare bună. Însă, la PSD proverbul „şarpele cât de mult îl vei mângâia, el tot te va muşca" s-a adeverit întotdeauna.

Mircea Geoană l-a executat pe Ion Iliescu de la şefia PSD, după ce acesta l-a acceptat şi susţinut să ajunga ministru de externe, deşi era simpatizantul pe faţă al lui Emil Constantinescu. Ulterior, Geoană a fost debarcat din fruntea PSD de Victor Ponta, pe care chiar el îl numise ministru pentru Relaţia cu Parlamentul şi purtătorul sau de cuvânt în campania prezidenţială. Acum a venit rândul ca Victor Ponta să fie debarcat de Liviu Dragnea, cel şcolit de PD, dar acceptat de Ponta ca secretar general al PSD, ulterior, ajungând chiar preşedinte executiv şi ministru.

Însă, rămâne de văzut care va fi reacţia lui Ion Iliescu după înscăunarea lui Dragnea, ştiut fiind că fostul lider PSD i-a taxat şi etichetat cam pe toţi cei care l-au şicanat şi săpat de a lungul timpului. Iar Mircea Geoană ştie cel mai bine ce înseamnă să ai o etichetă pusă de Ion Iliescu. Este ca o tinichea legată de coada unui câine. Ceea ce a făcut Ion Iliescu cu cei care l-au săpat şi muşcat de fund se defineşte cel mai bine într-o epigramă dedicată lui Eugen Barbu, autorul romanului „Groapă": „Cu trudă şi gândire-adâncă/Maestrul a creat o "groapă"/În care liniştit aruncă/Pe toţi aceia care-l sapă".

Astfel, dacă orice politician român care sapă groapă altuia ar cădea singur în ea, atunci în scurt timp nu ar mai rămâne gropi pe şoselele din România. C atare, schimbarea de gardă de la PSD înseamnă, de fapt, înlocuirea lui Victor Ponta - inculpatul cercetat în dosarul "Turceni Rovinari", cu Liviu Dragnea- condamnatul la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul referendumului din 2012, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Practic, pleacă inculpatul Victor Ponta şi vine condamnatul Liviu Dragnea. Adică, PSD a sărit din lac în puţ.

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE