Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Orologiul DNA

Postat la: 31.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Peste câteva ore, 2015 va fi doar o amintire pe răbojul timpului şi toţi așteptăm cu nerăbdare venirea Anului Nou pentru a avea un nou început al vechilor obiceiuri. Oamenii au fost îngrijoraţi şi agitaţi vis a vis de ceea ce mănâncă între Crăciun şi Anul Nou, încât au uitat că ar trebui să se îngrijoreze, cu adevărat, de ceea ce vor mănca între Anul Nou şi Crăciun!

Acum, la cumpăna dintre ani, ne întrebăm dacă 2015 a fost sau nu un an bun pentru români. Răspunsul poate fi subiectiv, dar un lucru este cert: a fost primul an fără Traian Băsescu la Palatul Cotroceni, după o domnie zbuciumată de zece ani a acestuia. Dar şi un an, pas cu pas, cu Klaus Iohannis. Însă, şi primul pas al preşedintelui cu doi premieri-Victor Ponta şi Dacian Cioloş, după rocada surprinzătoare la pupitrul Palatului Victoria ca urmare a tragediei din clubul Colectiv.

Scandalurile, ameninţările şi trădările politice au fost la ordinea zilei, dar agenda zilnică a fost făcută de către DNA. Sirenele poliţiei, descinderile mascaţilor, zăngănitul cătuşelor şi arestările televizate au devenit o obişnuinţă. Beciul domnesc a ajuns popasul cel mai aglomerat şi mai cunoscut al clienţilor DNA, în special al celor proveniţi din rândul oamenilor politici. Ce va fi în 2016? Un nou început al promisiunilor electorale, dar cu alegeri locale şi parlamentare dirijate şi controlate de DNA, însă, în mare parte, şi finanţate de ANAF.

Ca atare, nu trebuie să fim surprinşi că şi anul viitor tot DNA va face agenda zilnică a românilor şi, în acelaşi timp, îşi va pune serios amprenta pe harta politică a României. Practic. tot DNA va da ora exactă a României, cu sau fără avizul pomperilor! Dar să lăsăm trecutul să se îngroape de unul singur pentru ca 2016 să pună stăpânire, pentru douăsprezece luni, pe orologiul timpului. Şi, aşa cum spunea definiţia epigramatică a regretatului Nelu Ionescu-Quintus: "Şuncă, icre, răci, sardele,/ Pui, curcani, piftii, cafele,/ Vin, şampanie la gheaţă.../ S-a mai dus un an din viaţă!" Iar pe ecranul orologiului DNA stă scrijelit: La revedere, 2015! Bun venit, 2016!

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE